Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Przepis na pstrąga pieczonego |
Czasami można trafić na niezłe przeceny na pstrąga - zastanawiam się tylko w jaki sposób najlepiej go przyrządzić?
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Przepis na pstrąga pieczonego |
Masz problem, jak by żadnych przepisów w necie nie było.
|
|
Uwielbiam i przyrządzać, i jeść pieczonego pstrąga. Mam swój własny sposób. Spróbuj, jeżeli chcesz. Umyj i osusz ryby ręcznikiem papierowym, zrób nacięcia nożem po obu stronach ryb, co jakieś 1,5 cm. Natrzyj solą i pieprzem, w środku jak i na zewnątrz, w nacięcia możesz wepchnąć odrobinę masła. W środku posyp jeszcze suszonym koprem i natką pietruszki, po czym włóż po dwa plasterki cytryny i kilka kawałeczków masła, z zewnątrz możesz też obsypać delikatnie czosnkiem. Zostawiam tak rybę w lodówce na 2-3 godzinki, po czym piekę około 30 minut w temperaturze 180 stopni.
|
|
Uwielbiam ryby zwłaszcza kiedy robi je moja mama :D zawsze daje mi przepis ale to nigdy nie jest to samo :/ ciekawe w czym tkwi sekret
|
|
Najlepszy sposób na pstrąga pieczonego to : KUPIĆ PSTRĄGA I UPIEC.
|
|
Oj sporo jest tych przepisów w sieci. Akurat pstrąg pieczony nie jest taki trudny - jest to jedna z łatwiejszych ryb do upieczenia jakie możesz znaleźć. W linku jest przepis jaki ostatnio wypróbowałem Czyli pstrąg pieczony z batatami ( ogólnie warto jest zastpaic ziemniaki własnie batatami. będzie to o wieel bardziej oryginalne i bataty wyjątkowo pasują do tego rodzaju ryby).
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |