Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Bateria ws BIOS gubi ustawienia |
Witam. Mam pytanie dla osób, które wiedzą o co chodzi w tym temacie. Mam problem z ustawieniami w kompie. jak komp chodzi jest wszystko ok, ale jak go wyłącze i za chwilę włącze jest problem ponieważ komp nie za pierwszym razem chce się urochomić, a jak już zaczyna chodzić to wyskakuje mi komunikat że zostały wprowadzone ustawienia fabryczne, czyli mój procesor z athlona 1700+, nagle staje się 1100 i trzeba ustaiwnia robić ponownie. i tak jest za każdym razem. i takie moje pytanie: jaka jest tego przyczyna? czy to bateria czy coś innego?
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Bateria ws BIOS gubi ustawienia |
Na 99,9% bateria. Kup nową CR2032 i będzie po problemie. Głos Rozsądku
|
|
Z tego co piszesz to wygląda że to bateria. Rozwiązanie problemu : Wymiana na nową i po sprawi widać że bateria jest padnięta i Bios nie trzyma ustawień
|
|
to jest bateria...a czy zegarek tez ci sie zeruje na 0:00? za kazdym razem jak wlaczysz kompa...jak tak to 100% bateria z 5 zl za baterie w sklepie zeby na allegro nie kupowac pozdrawiam ZAKAZ WYWALANIA MOICH PODPISÓW!!!!!!
|
|
zly_czlowiek: po cholere piszesz to, co już zostało napisane? tuman jakiś jesteś? Pewnie chciałeś oszczędzić 50 gr i kupiłeś na Allegro taką baterie zamiast u zegarmistrza hahahaha Głos Rozsądku
|
|
Zobacz też zworę przy baterii może przepięta..
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |