wtorek, 26 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Bateria ws BIOS gubi ustawienia

Witam. Mam pytanie dla osób, które wiedzą o co chodzi w tym temacie. Mam problem z ustawieniami w kompie. jak komp chodzi jest wszystko ok, ale jak go wyłącze i za chwilę włącze jest problem ponieważ komp nie za pierwszym razem chce się urochomić, a jak już zaczyna chodzić to wyskakuje mi komunikat że zostały wprowadzone ustawienia fabryczne, czyli mój procesor z athlona 1700+, nagle staje się 1100 i trzeba ustaiwnia robić ponownie. i tak jest za każdym razem. i takie moje pytanie: jaka jest tego przyczyna? czy to bateria czy coś innego?

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Bateria ws BIOS gubi ustawienia

Na 99,9% bateria.
Kup nową CR2032 i będzie po problemie.

Głos Rozsądku

Z tego co piszesz to wygląda że to bateria.

Rozwiązanie problemu : Wymiana na nową i po sprawi widać że bateria jest padnięta i Bios nie trzyma ustawień

to jest bateria...a czy zegarek tez ci sie zeruje na 0:00? za kazdym razem jak wlaczysz kompa...jak tak to 100% bateria z 5 zl za baterie w sklepie zeby na allegro nie kupowac

pozdrawiam

ZAKAZ WYWALANIA MOICH PODPISÓW!!!!!!

zly_czlowiek: po cholere piszesz to, co już zostało napisane? tuman jakiś jesteś? Pewnie chciałeś oszczędzić 50 gr i kupiłeś na Allegro taką baterie zamiast u zegarmistrza hahahaha

Głos Rozsądku

Zobacz też zworę przy baterii może przepięta..

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org