Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Tną drzewa |
Na ul. Poznańskiej i Szosie do Mężenina już jest kilka świeżych pniaków i kolejne drzewa przygotowane do wycięcia. Czym te wycinki będzie tłumaczył ratusz? Zasranymi chodnikami czy zbyt dużymi kosztami grabienia liści jesienią???
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Tną drzewa |
Malo juz tam samochodow drzewa zaliczylo? Najpierw zdrowie ludzkie. Moze zginac tam kazdy, zajedzie drogie jakis debil lub zaslabniesz i juz siedzisz na konarze drzewa. Nalezy jedynie wymagac, aby za kazde wyciete drzewo posadzone nowe, w bezpiecznym miejscu. Wtedy jestem za. ---------------------------------------------
|
|
ale na polowej i sadowej, wyciciecie 80 drzew to barbarzynstwo ---------------------------------------------
|
|
Drzewo powinno rosnąć w lesie , jak rośnie w pasie drogowym to ZABIJA ...
|
|
drzewo rośnie w mieście,żebyś miał czym oddychać buraku. a jak ktoś nie umie jeździć i ścina drzewa jak popadnie to niech nie wsiada do samochodu w ogóle! Drzewo nie wchodzi ci na drogę i nie zabija.
|
|
Dobrze że tną .lekarze w szpitalach będą mieli miej do roboty. Trzymać tak i ciąć.
|
|
Jeżeli w ratuszu jest taki poziom inteligencji jaki reprezentują te płatne trolle to trzeba zacisnąć zęby i w najbliższych wyborach pognać tą bandę razem z jej płatnymi trollami internetowymi.
|
|
Fanatyczni głupi ekolodzy...
|
|
Będziemy mieć ścieżki rowerowe, szerokie jezdnie i betonową trawę dookoła... Smog będzie taki jak na południu kraju, a wtedy wszyscy będą zadowoleni!
|
|
Stop wycince drzew Stop głupocie
|
|
To lepiej żeby na głowę spadły?
|
|
tyle lat stały i jakoś nikomu nie spadły. Chyba,że w tym roku planowały zamach. to za biedota umysłowa. dlaczego żaden \"mądrala\" nie pomyślał o przesadzeniu drzew, tylko szły pod topór nawet te młode i małe.
|
|
c2h5oh. Czy jak przywalisz w palmę to wina palmy, cz twoja? Pozdrawiam
|
|
Na ulicy Polowej zaczęto protest przeciwko wycince drzew. Kontynuujmy i zatrzymajmy tę podłą zmianę!
|
|
Co proponujesz wjaki sposób możemy wpłynąć na zmianę tej decyzji.Czasu jest mało.
|
|
Jak moze drzewo rosnac pol metra od drogi??? Ja lubie rosliny drzewa itp mam ich fuzo na dzialce ale przy drodze drzewo nie powinno rosnąć w tak malej odleglosci bo maly blad i nieszczescie gotowe. Uderzenie w drzewo jest bardzo bolesne.. uwierzcie mi
|
|
nasze państwo dba o ekologie i o świeże powietrze
|
|
Ciekawe ilu z tych protestujących ekologów od siedmiu boleści nie pali papierochów i nie truje siebie i wszystkich wokół. Jestem za, żeby drzewa rosły w lesie a nie przy drogach.
|
|
Według mnie nie powinno się wycinać drzew o ile nie stanowią zagrożenia. Ale nawet wtedy powinno się zasadzić nowe w innym, bezpiecznym miejscu. A teraz wycinają wszystko jak leci, żeby mieć miejsce na kolejny sklep czy centrum handlowe i nikt nie pomyśli o tym, żeby zasadzić nowe, i to jest w tym najgorsze.
|
|
Zgadzam się z Tobą w 100% to bardzo przykre ale tak się niestety dzieje. Ludzie tylko patrzą na swoje korzyści. Tutaj znów wycinka drzew Lasu Borkowskiego www.polskatimes.pl/fakty/kraj/a/zielen-w-borku-faleckim-znika-zamiast-drzew-bloki,11884758/ i kto zgodził się na wycinkę? Sam dyrektor TPN , który oficjalnie uważa się za miłośnika przyrody a nw praktyce wygląda to tak że wycina hektar lasu dla własnych korzyści. Kurcze aż serce się kroi jak to czytam , przecież las to taki nasz skarb i trzeba o niego dbać. Potem gadają że powietrze zanieczyszczone jak stawiają blokowiska, centra handlowe itp a lasy tną jak leci ... Masakra, do czego to wszystko zmierza!
|
|
do tych co tak krytykują, to spójrz w lustro i powiedz ile drzew posadziłeś w życiu. Ja osobiście ściełem w tym roku 1 drzewo bo przeszkadzało mi w ogrodzeniu działki i zagrażało linii enegetycznej, w poprzednich 2-3 latach posadziłem ponad 200 drzew w tym roku kilka świerków, więc pytam WAS po co te żale. Chcę jeżdzić drogami bezpiecznie a nie obijać się od drzew. Najwięcej piszą ci co w życiu nic nie robili i czekają na gotowiznę i tylko krytykują. A więc d... w troki i sadzić drzewa w miejscach gdzie nie zagrażają ludziom i infrastrukturze pozdro
|
|
Wycinka lasów, a wycinka drzew przydrogowych to co innego. Faktycznie drzewa rosnące tuż przy jezdni stanowią duże zagrożenie i warto się ich pozbyć. Ale wycinanie lasów to już ingerencja w ekosystem.
|
|
c2h5oh jak ty najebany jezdzisz to nic dziwnego ze ci drzewa przeszkadzaja
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |