Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
2 kino |
Czy wiadomo coś o 2 kinie, które miało być w galerii Veneda?
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: 2 kino |
a to już w Millenium wszystkie bilety wyprzedane ? takie tłumy tam walą ?
|
|
W Venedzie podobno za darmo będą nowości wyświetlane. Bilety trzeba będzie kupować tylko na stare filmy.
|
|
|
W venedzie nie będzie żadnego kina bo niema pozwolenia. Temat na forum był poruszany milion razy
|
|
jakie pozwolenie i na co potrzebne ?
|
|
Miasto podobno nie dało pozwolenia na otwarcie drugiego kina bo po co dwa? Millenium było w tym czasie w remoncie. Jedno nam wystarczy.
|
|
Bo siedzieć po ciemku jest niezdrowo i to migotanie na oczy szkodzi.
|
|
re:Autor: jaro456 tak jak myślałem, BZDURY pleciesz :))))) nie wprowadzaj ludzi w błąd ! jak nie wiesz, nie pisz głupot ! a jak sobie przypominam, nie pierwszy to już raz tak się wypowiadasz o \"kinie w Venedzie \" synku, KINO to działalność gospodarcza a w RP jest wolność gospodarcza - miasto nie wydaje pozwoleń na takie rzeczy !!!!! wg mnie, jak im to będzie się opłacać, ( a to sobie policzą już ich specjaliści ) to niech otwierają jak najszybciej, od przybytku głowa nie boli .
|
|
Tak wypowiadałem się już na ten w jakimś temacie o drugim kinie, których było z 15. Mamy jedno więc wystarczy, a ludzie chcą więcej i więcej, a z tego jednego nie korzystają. To idź do ratusza i zapytaj czy możesz otworzyć kino. Zobaczymy co ci odpowiedzą. Ja jestem w 90% pewny, że miasto ma w tym temacie dużo do powiedzenia. Może jesteś starszy, a może nie, ale twoim \"synkiem\" nie jestem więc tak nie pisz. Tak czy siak kina w venedzie nie będzie i to już jest pewne.
|
|
W Ostrołęce w 2014 roku prezydent podpisywał pozwolenie na budowę kina więc jednak coś w tym jest.
|
|
Moim zdaniem to powinny być dwa kina bo jak się żarówka w projektorze przepali to klapa a tak to ludzie w drugim kinie Smoleńsk obejrzą.
|
|
Miasto, czy jakakolwiek inna instytucja ma gowno do powiedzenia w sprawie otwarcia kina, jak inwestor spełni wszelkie wymagania wg prawa budowlanego, ppoż i inne przy odbiorze obiektu przez nadzór budowlany. Nie wprowadzaj ludzi w błąd ! Jak masz kasę, nie potrzebne są żadne pozwolenia, licencje ect. ( oprócz oczywiście budowlanych ) - to nikt ci nie musi wyrażać zgody na otwarcie własnego kina, teatru czy też opery! W przypadku Venedy w grę raczej wchodzi adaptacja i przebudowa / remont w środku obiektu - zmiana przeznaczenia części powierzchni użytkowej - ( jeżeli tak, to też wymagane pozwolenia budowlane, ale bez wielkiej \"łachy\", dobry projekt, architekt i nie ma problemu dla inwestora) lub nadbudowa;( osobiście myślę, że nie o tą opcję chodzi ) wymagane pozwolenie na budowę , tu trochę trudniej. W każdym przypadku, tak poważny inwestor jak firma Echo Investment, już na etapie planów, na pewno uwzględnił techniczną możliwość przebudowy lub rozbudowy i zapewnił sobie warunki do ewentualnego powstania kinowego multipleksu. A czy powstanie ? Zależy tylko od inwestora, jego oceny rynku, biznesplanu, rentowności przedsięwzięcia i koncepcji na biznes . PS: infantylne rozumowanie forumowego \"eksperta\" :)) masz jeden czy dwa sklepy tej samej branży lub bary, pizzerie, kebaby - to już trzeci, czwarty ... są niepotrzebne :)))) ... a co cię głowa boli od przybytku, konkurencji nie chcesz , monopol ci się marzy, czy personalnie jesteś powiązany z Millenium, że martwisz się, aż tak o frekwencję w tym kinie ?
|
|
W tesko miało powstać ale na razie chyba się powstrzymają .
|
|
Dowiadywałam się i mówią że nie będzie bo tam za dużo śmierdzi.( może ryby)
|
|
... a repertuar wam odpowiada ?
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |