Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Nowe wiaty przystankowe MPK w Łomży |
Bardzo podobają mi się nowe wiaty MPK, które pojawiły się ostatnio na przystankach. Są schludne, takie po prostu poprawne, jak ubranko szyte na miarę. Jako znawca też branży daję 9 punktów w skali do 10. Nie wiem, czyj to pomysł, więc gratulację składam panu Bogusławowi Szczechowi - dyrektorowi MPK. Boguś, zrobiłeś fają rzecz. Gratuluję i pozdrawiam. Robert Czapla
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Nowe wiaty przystankowe MPK w Łomży |
Komu jak komu ale uznawać tego pana (*Szczecha) za ojca sukcesu to nawet nie przesada - to parodia. Prędzej to sprawka Nowakowskiego, który jak każdy wie dyrektoruje w MPK. Szczech kicha wtedy, gdy Nowakowski sobie tego życzy. Chociaż, z drugiej strony, Nowakowski przez 8 lat nie potrafił zmusić nikogo do zakupu przyzwoitej wiaty, więc pewnie i teraz nie może to być jego zasługa. Więc "znawco wiat" - R.Cz. nie mogę zgodzić się z Twoim wywodem. :-C
|
|
Płacąc taką kase za bilety mamy prawo oczekiwać takich zmian, a nie klaskać uszami kiedy się coś zmieni. Ceny biletów MPK w Łomży są porównywalne z cenami w dużych miastach Polski. W końcu widzę (a i to nie do końca) gdzie znalazły się moje pieniądze... Jak zwykle krytyczny... Mr "S"
|
|
Powtórzę raz jeszcze, że wiaty są schludne i ładne. Zostawcie te ataki personalne. Skoro ktoś zrobił coś dobrego, to nie wolno wypominać mu innych spraw, to nie fair. Co do cen biletów w Łomży, to nie wiem, skąd drodzy czytelnicy czerpiecie wiedzę. Ja ją powsiadam i powiem wam, że ceny w Łomży są na przeciętnym poziomie. Ot taka średnia krajowa. Dla formalności to powiem wam, bo tego nie wiecie, ale ceny biletów w transporcie zbiorowym w każdej gminie uchwala rada. Żale, że jest za drogo powinniście kierować do kolegów radnych, na ręce pane przewodniczącego rady miejskiej w Łomży. R. Cz.
|
|
dobra dobra co do ceny biletów w innym mieście ale w nich bezrobotni mogą jeździć MPK-ami za darmo w dni, w których muszą się zjawić w Urzędzie Pracy. A u nas nic. Niech radni coś zaproponują a nie kłócą się ciągle (bo to do nich należy)
|
|
R.Cz. ja podzielam Twoje zdanie w kwestii wyglądu wiat. Zdecydowanie nie podzielam Twojego zdania w kwestii składania podziękowań Panu Szczechowi. To tak jakby bykowi dziękować, że pokrył krowę. A najważniejszy jest rolnik co byka wypuścił z obory i drugi, co krowę przyprowadził. Proste. :-C
|
|
Ze wsi jestem. Ale to nie boli. Wręcz to lubię. :-C
|
|
Kolego "SieRa", wiaty same się nie postawiły. Ktoś spowodował, że w końcu pojawiły się te ładne wiaty. Ja uważam, że podziękowania należą się szefowi jednostki czyli Bogusławowi Szczechowi. R. Cz.
|
|
OK Panie Robercie. Niech będzie. Wiaty są ładne i faktycznie ktoś je wybrał, ktoś zamówił, ktoś ustalił gdzie będą stały i wreszcie ktoś dopilnował, żeby stanęły. Jestem pewien, że ten ostatni element na 100% jest zasługą Dyrektora Szczecha. Jak pamiętam, jeszcze w ŁKS-ie był b. dobrym zarządcą. Nie chcę dyskredytować udziału Dyrektora w całym przedsięwzięciu, ale uważam, że nie on jeden zasłużył na podziękowania. Może trochę za ostro napisałem i faktycznie zabrzmało to jakbym całkowicie dyskredytował Pana Szczecha. Tak nie jest. Dzięki Panie Bogusławie i dzięki Wam wszyscy, którzy mieli w tym swój udział. :-C
|
|
A ja pozdrawiam kierowców i ludzi, którzy mozolnie zdrapują plakaty wyborcze rozwieszane (raczej bez zgody MPK) na wiatach.... :) Tiger
|
|
Wiaty może i są ładne i schludne pytanie jak długo one takie pozostaną, zaraz znajdo się chętni żeby sprawdzić wytrzymałość szyb w wiacie albo coś sprejem po mazać, przykładem jest wiata z kioskiem na starówce wielokrotnie była dewastowana. Także jak długo to postoi w dobrym stanie to zależy od nas mieszkańców bo raczej wymiana takiej szybki czy jakiś remont jest na tyle drogi ze MPK na pewno na to nie stać. Po za tym moim zdaniem wiaty są trochę małe stare były wieksze.
|
|
Panowie, o czym Wy piszecie. Rzeczywiście wiaty przystankowe są ładne i estetyczne ale kto podjął decyzję o wymianie wszystkich wiat, skoro były niedawno montowane i w tym roku roku malowane. Jest to marnotrawstwo pieniędzy! Kto za to zapłaci? Zapłacimy my wszyscy ponieważ na pewno jeszcze w tym roku będzie podwyżka cen biletów - i tak bardzo drogich w stosunku do innych nawet większych miast. Znowu dostaniemy po kieszeni. Dlatego też nie ma co się chwalić. Na taką inwestycje może pozwolić sobie bogate miasto a nie biedna, bezrobotna Łomża. Ciekawe, czy teraz po tym wyjaśnieniu do powyższych "zasług" przyzna się dyrektor Szczech, były viceprezydent Nowakowski czy Pan Sroczyński?
|
|
To fakt - na Rządowej to chyba jakaś pomyłka. Ze 3 osoby się zmieszczą. Może lepiej było nie stawiac? Wiesz co majka? Myślę, że tych wiat co stały to oni nie zezłomowali, czyli pieniądze w błoto nie poszły. Widziałem starą wiatę w nowym miejscu na Zdrojowej. Pozostawia dać na mszę, żeby żaden jełop nie poszedł za twoją podpowiedzią 'kolumb' i szyby nie wybił. A przystanki mogłyby być większe. Na rondzie są większe, czyli jest to możliwe. :-C
|
|
Majka1, przecież to oczywiste, że jest to zasługa SiaRy. Przecież sam ustalał, które wiaty przystankowe należy wymienić. Wiem to dobrze. Nie jest tak panie Sr....., przepraszam SiaRa Lamico - przyjaciel na zawsze
|
|
Proponuję zakończyć tą nieprowadzącą do niczego dyskusję. Cieszmy się, że zachodzą jakieś zmiany. Ze swojej strony uważam jednak, że wymiana tych wiat to po części bezsensowny wydatek - w mieście mamy pełno gówniarzy, którzy obecne, nowe wiaty przystankowe doprowadzą do stanu tych starych... Oczywiście wyglądają bardzo ładnie, są estetyczne - zobaczymy jak długo. Pozdrawiam Mr "S"
|
|
Do Mr"S'. Ale masz szelenie filozoficzny wywód, że gówniarze zniszczą nowe wiaty i będą wyglądały jak stare, dlatego lepiej nic nie robić. Masz już jeden krok do stwierdzenia, że człowiek się rodzi ale i tak umiera, więc po co się rodzi? Miłych i nadal bardzo odkrywczych przemyśleń życzę. R. Cz.
|
|
Jakbym drogi Lamico miał wpływ na wiaty, to bym na Legionów powymieniał i na Wojska Polskiego, bo tamtędy najwięcej ludzi jeździ. A jak nas widzą, tak nas piszą. Podobnie z wiatą na Starym Rynku. Koszmar! Dziwię się, jak na to ci z ratusza mogą patrzeć. Ni pies, ni wydra. I do niczego nie pasuje. Co Lamiko, adresiki się pomyliły. Wyobraźna figle płata? Proponuję mniej kawy, a więcej sexu - gwarantuję pomaga. P.S. R.Cz. - ty masz fajnie u ciebie tylko z Robertem Czaplą się kojarzy. :-)) :-C
|
|
Do "SiaRy". Gratuluję odkrycia, mój drogi "Watsonie". POzdrawiam. R. Cz.
|
|
:-) :-C
|
|
Sie wie mistrzunio!!! :-C
|
|
te nowe wiaty może są ładne i schludne, ale jak troche wiaterek wieje to po kosteczkasz daje jak trzeba, jak by sie uparł to przymarznąc mozna, sa takie dziury że dzieciak na lezaka by sie przecisnoł, tak chyba byc nie musi, i można cos z tym fantem zrobic???
|
|
...podejrzewam, że to jest tak specjalnie skonstruowane.... żeby śmieci sie nie gromadziły... --- PGG
|
|
I lumpy nie nocowały. Grunt, że na głowę nie pada. :-C
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |