Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Metalowcy w Łomży |
Witam. Czy są w Łomży jacyś metalowcy, ludzie preferujący dobrą, ostrą muzę? Czy są knajpy gdzie gra się metal lub organizuje jakieś ostrzejsze koncerty? I wreszcie, czy są kapele metalowe?
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Metalowcy w Łomży |
Jak biskup pozwoli, to w Jeziorku ostro jadą - zwłaszcza w weekendy. A w wakacje to w Nowogrodzie co sobota dają czadu różne \"kapele\". Sorry, ale Twoja prowokacja nie wyszła. Pytając tutaj o muzykę heavy metal to tak, jakbyś w meczecie zapytał o najbliższy kościół.
|
|
To nie prowokacja, badam teren. Szukam zainteresowania takim klimatem wśród ludzi, kapel do wspólnego koncertowania. Miałam nadzieję, że jakieś podziemie jednak w Łomży istnieje...
|
|
U Miliszkiewicza jest ekipa metalowa walą młotami aż miło posłuchać... polecam spragnionym wrażen
|
|
Podziemie.... zapewne istnieje, ale nie licz na to, że owo \"podziemie\" odwiedza ten portal. Tu tylko \"umca, umca\" i disco polo istnieje. Nawet na Juwenaliach wieś \"tańczy i śpiewa\". Zresztą czego chcieć, skoro tu 90% \"stódjójoncyh\" to okoliczne wioski. Popatrz na necie jakie kapele występują na Juwenaliach w normalnych miastach, a jakie w wiosce Łomża. Poczekaj, może w MDK-u wystąpi jakaś metalowa kapela. Wpadnij, popatrz, zagadaj... A z tego co wiem, to w Łomży jest sporo ludzi, którzy metalu słuchają, ale to goście, którzy mają już swoje lata i nie afiszują się z tym jak małolaci.
|
|
Metalu w Łomży to się już słuchało w 1982 roku, jeżeli o mnie chodzi. _________________________________________________________________ http://www.michalkiewicz.pl/ https://myslpolska.info/ http://kresywekrwi.blogspot.com/?m=0
|
|
Widzisz, już się pierwszy weteran odezwał.
|
|
;)))
|
|
Jasne, że tak. W Łomży niestety nic się pod tym względem nie dzieje i trzeba jeździć po Polsce...
|
|
A zapytam: na Sabaton ktoś jedzie na Torwar?
|
|
Czyli raczej w Łomży niewiele się dzieje w takim temacie... Myślałam, że może jednak ktoś słyszał o jakiś kapelach działających na własną rękę albo barach organizujących nieduże koncerty... Bardzo szkoda, że się rozczarowałam, liczyłam że może jednak znajdę to czego szukam.
|
|
A co to za ekipa z miliszkiewicza??? Może coś więcej, żebym jakiś zarys złapała...
|
|
Już wiem, nie ważne.. Myślałam, że serio...
|
|
Bohort , Mechanica chłopaki maja pi........cie :) no i jest sporo młodych ludzi dłubiących w tym gatunku indywidualnie po piwnicach i garażach. http://www.mylomza.pl/home/lomza/item/12546-niecodzienny-koncert-przed-warsztatem-samochodowym-foto.html
|
|
Na Sabaton? Chyba na Accept - Sabaton to plastikowi pozerzy :)
|
|
Na FB jest grupa Bonarowcy skupiająca fanów cięższego grania z Łomży i okolic. Jeśli chodzi o łomżyńską scenę podziemną, to była taka ponad 20 lat temu.
|
|
Napisz na spotted Łomża. Tam szybciej się czegoś dowiesz niż tutaj. Na tej stronie ludzie albo robią sobie jaja albo piszą głupie komentarze nie na temat
|
|
Bardzo wszystkim Wam dziękuję. Już na Facebooku znalazłam profile tych zespołów, o których piszecie. Mam nadzieję, że uda się teraz załatwić jakieś wspólne granie... Jeszcze raz, dzięki.
|
|
ja jadę na Epica 24 stycznia :)
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |