wtorek, 26 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Internet--jaki usługodawca???

witam. może macie jakieś info odnośnie tego gdzie najlepiej jest założyć interent. W obecnej chwili mam w multimedia ale mnie wku..... ostro wiec za miesiąc będzie koniec. Macie jakieś namiary kto zakłada neta i jakieś przykładowe ceny. z góry dzięki za odpowiedz.
pozdrawiam

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Internet--jaki usługodawca???

a gdzie mieszkasz?? jeżeli masz możliwośc to polecam IST

Spróbuj, popytaj w firmie NetSter na Wojska Polskiego tuz obok salonu Fiata w domu jednorodzinnym. 30 zł za miesiąc transfer 128. I bez haków żadnych jak w Tepsie.

ja osobiście polecam INTROLAN siedziba na ul. Mazowieckiej transfer 700 cena 57 ale warto-baardzo dobrze chodzi net;)

mieszkam na Kasztelańskiej. I interesował by mnie transfer w granicach 256-512kb/s

ja też polecam IST Mazowiecka 6H
- 256/128 kbit/s - 25zł umowa 24 mie (limit treansferu 11Gb/miesiąc)
- 512/128 kbit/s - 35 zł umowa 24 mie (limit treansferu 16Gb/miesiąc)
- od 1000kbit/s do 8000kbit/s - 59zł umowa 12 mie (plus telewizja, DC++, serwery gier)

Filip_z_konopii dobrze mowi:
od 1000kbit/s do 8000kbit/s - 59zł umowa 12 mie (plus telewizja, DC++, serwery gier) śmiga jak ta lala, żadnych awarii. Polecam

hmm....

Mieszkam na Niemcewicza. Mam internet w Vectrze. Jest drogo i wolno. Czy ktoś i mnie mógłby coś polecić? Kto posiada wiedzę na temat internetu bezprzewodowego w Łomży?

@teo
@Mieszkam na Niemcewicza. Mam internet w Vectrze. Jest drogo i wolno. Czy ktoś i @mnie mógłby coś polecić? Kto posiada wiedzę na temat internetu bezprzewodowego @w Łomży?

A dlaczego bezprzewodowego?
z tego co się orientuję IST jest już w niektórych blokach na tej ulicy (kolega mieszka na Niemcewicza 6 i ma internet w IST). Najlepiej dowiec sie w siedzibie firmy czy twój blok jest juz przyłaczony. Polecam te firmę :)

Blok w którym mieszkam jest "okablowany" przez Zambrowską firmę Interneo, czy też Neonet. Jakoś tak się ta firma wabi. Jakość usług mierna. częste przerwy w dostępie do netu. Miałem taki internet i przeszedłem do Vectry. Ale Vectra to też nie jest to.

Ja zdecydowanie polecam INTROLAN. Dobrze chodzi, a jak mialam awarie(co zdarzylo sie tylko raz) to w ciagu pol godziny przyjechali i naprawili. nie mam zadnych zastrzezen do tej firmy bo widac, ze dbaja o klientow.

teo z tego co wiem to raczej firma Nestster przejeła Interneo i ma siedzibe w łomży. POLECAM.

Ja też polecam IST. Mieszkaliśmy swego czasu na Mazowieckiej, mieliśmy neta od nich i nigdy nie było problemów.

Polecam INTROLAN wcześniej mieszkałem na moniuszki 2 i SUPER DZIAŁA a w IST to różnie bywa ;P

BF

juz kiedys ci pisałem, ze jestes adminem w introlan bo do południa masz z introlan, a popołudniu masz z ist, jak cos ci nie chodzi to dzwoń do nich to na pewno Ci pomogą, aha introla to łacze oparte o DsL, czyli trudno mówić o poprawnym działaniu wszystkich usług

Tico nie wypowiadaj się w tematach w których masz luki w edukacji.
Mówiąc o rozwiązaniach technologii dostępowej dowiedz się że łącza asymetryczne są podstawą rozwoju internetu, poczytaj sobie statystyki. Za chwilę będzie telewizja IP sprzedawana przez platformy komercyjne i łącza będą 99% pakietów przesyłać w jednym kierunku, więc tylko asymetria ma sens. Mówiąc o jakiś ugraniczeniach usług, chyba nie bierzesz poprawki na stan swojej wiedzy.

ok.
Ty bardzo mądry jesteś, ale wiesz jakie ma parametry ma DSL proponowany przez TPsa, łacze jest dobre prz 1 użytkowniku, ale podziel to np. na 20 osób i dalej uważasz, ze wszystko będzie chodziło dobrze?
Chodzi głównie o upload

miałem neta w Nordcomie - pozostawie bez komentarza, bo ci co mieli u nich to wiedzą jaka chałtura była u nich teraz mam w Vectrze i nie narzekam.

Przetestowalem juz Vectre Neostrade i jakies radiowki lacznie z Bluecconnect i Iplus i szkoda ze UPC Chello nie ma w Lomzy bo jest bezawaryjny.
1024 kosztuje 94zl a w rzeczywistosci osiaga ok. 1300 kb.

Jak do tej pory to chyba najlepszy dostawca internetu z jakim sie spotkalem.

tico - Ty się dowiedz co to DSL To żadna neostradka która może się nadać do 2/3 osób.
DSL ładnie się sprawuje nawet do 100 i to przy 3/4 Mb/s łączu.
A co do pewnym usług - to zależy jakie się postawi reguły firewalla na serwerku.

100 osób na dsl 3-4 Mb/s życzę sukcesów czyli 30-40 kbps download i 2,56 kbps upload POWODZENIA i kończe dyskusje bo widze, ze sami fachowcy takze nic się już nie odzywam.
Jobler przetestuj IST to będziesz miał porównanie.

Tico nie ciesz się tak, bo chwalisz łącze od pośrednika, który nie ma nawet swojego szkieletu magistrali krajowych. Masz łącze dostępowe które pośrednik bierze u nadrzędnego operatora i optymalizuje pod kątem zastosowania. Te twoje 1-8M to dla porównania w firmie Crowley można kupić za 1000zł - 50Mbps i dać ludziom do pomiarów i reklamować jako the best. Tylko żeby to chodziło po ludzku, to trzeba jeszcze dołożyć kilka razy tyle żeby dać właściwe styki. Więc dopóki ludzie nie wiedzą, że są takie chwyty ,to dają się nabierać na prędkości na nikomu nieznanych serwach.

ok miałem się nieodzywać, ale jaki usługodawca w Łomży ma własny "szkielet krajowy" oprócz TPsa, i Mni test na "nieznanych nikomu serwerach" nie mają tu nic do rzeczy, przeciez prędkość można sprawdziśc z jakiś porzadnych ftp i będzieasz wiedział, acha wybierając dostawcę łącz symetrycznych i nie symetrycznych zawsze wybiorę tego z symetruycznymi, Jak taki madry jesteś to weź sobie usługodawcę z e szkieletem, anawet wydziel sobie u nich włokna światłowodowe tylko tacy jak ty chca nie wiadomo jakiej usługi, a kiedy trzeba za nią zapłacić zawsze stękaja i wynajduja jakieś "cuda".
Prównywałem wszystkie usługi dostępne w Łomzy i uważam, ze ISt bardzo dobre, a każdy oczywiście może sobie wybrać co mu się podoba to jest moje i czytając to forum nieodosobnione zdania.
Pozdrawiam i kończę.

witam

jacy są jeszcze usługodawcy netu w centrum

oprucz introlanu, inetster,tpsa,mni

arczi

Na tym forum od kilku osób ze stałego składu zawsze usłyszysz ist, ale jak chcesz mieć pewność że masz do czynienia z poważnymi do weź TP

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org