Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Chluba Lomzy |
Ogladajac niedawno mecze pilki noznej rozgrywane w ramach dorocznego turnieju polonijnych druzyn im. Kazimierza Deyny w Sommerville, New Jersey, mile bylem zaskoczony postawa niejakiego Daniela Boguskiego(?), wychowanka 'naszego' LKS-u. Z tego co wywnioskowalem z wypowiedzi spikera, Daniel przebywa w Stanach tymczasowo, wystapil tu goscinnie w jednej z miejscowych druzyn, i na pewno wkrotce wroci aby zasilic LKS w rozrgrywkach ligowych. Daniel, mimo swego mlodego wieku, zaimponowal wszystkim nie tylko bogatym kunsztem pilkarskim ( zdobyl 4-ry bramki w jednym meczu i zostal krolem strzelcow), ale przedewszystkim swaja skromna i koleznska postawa na boisku. Az sie serce poprostu radowalo slyszac powtarzajace sie zachwyty i 'akolady' spikera, w ktorych nie wstrzymywal sie za kazdym razem podkreslajac pochodzenie i przynaleznosc klubowa Daniela. Wreszcie cos pozytwnego w kierunku Lomzy, myslalem sobie. Szczegolnie mile bylo to slyszec, biorac pod uwage ten kontrast jaki niestety nasi rodacy ostatnio stworzyli swoim zachowaniem tu w Stanach no i jak zauwazylem, takze w Polsce. Miejmy wiec nadzieje, ze moze jeszcze nie wszystko stracone, moze ten, na pewno tymczasowy, kryzys mojego 'starego' miasta zostanie wkrotce przelamany, .... szczegolnie, jezeli Daniel ma wiecej kolegow i kolezanek takich wlasnie jak on. A wiec, glowa do gory, Lomzo! rysiek
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Chluba Lomzy |
Fantasta z ciebei rysiek oj fantasta On
|
|
dlaczego zaraz fantasta , on sie po prosty cieszy. A jest z czego. Ja tez bym tak reagował zwłaszcza teraz gdy tak mało jest tych skromnych i godnych na¶ladowania i prezentowania na szerszym forum dzieci miasta łomża. DONOS
|
|
oj rysiu rysiu, owszem Daniel Bogusz jest wychowankiem LKS'u, ale z tego co wiem to Łódzkiego Klubu Sportowego, a nie łomżyńskiego :( PajeL
|
|
Oj Pajel, Pajel. A kto tutaj mowi o Danielu Boguszu? Ja widzialem tylko, ze Ryszard pisal o Danielu Boguskim, ktory gral i gra w ŁOMŻYŃSKIM Klubie Sportowym. Wez Ty sie wreszcie chlopie za prace!!! :)
|
|
o ile mnie pamiec nie myli to On ma na imie RAFAL !! chyba ze to jakis brat, ale jak nie to Rafal przebywa tymczasowo w USA i jest dalej zawodnikiem LKS LOMZA !!! PaJeL: ale sie dogadalismy, kolek, Bogusz ;))) a Slavo tez imiona nie pamietales ?? JaGieL
|
|
Na pewno macie racje, ze z tym imieniem to cos nie tak. Zdawalem sobie z tego sprawe kiedy ten post pisalem i wlasnie dlatego zaznaczylem to znakiem zaytania (?). Tak, prawdopodobnie to byl 16-to letni brat Daniela, Rafal, bo Daniel, chociaz tez jest zawodnikiem LKS-u, jest starszym o dwa lata, jak to widac z jednej z notatek Gazety o tej druzynie. W ogole moja pierwsza proba na tym Forum byla po prostu w tzw stylu "tongue-in-cheek", czyli trzeba bylo to czytac troche z przymruzonym okiem. Chcialem przede wszystkim podkreslic ta opinie jaka niestestety Lomzynianie/Lomzyniacy "ciesza" sie tu, w Stanach; opinie ktora trudno bedzie zmienic. Jednak nie jest za pozno i aby przerwac ta passe musimy zaczac od indywidualnych poczynan, od takich wlasnie jakim byl wystep Rafala, a wiec od osobistego zachowania sie kazdego z nas. Rysiek PS. Zaciskam kciuki aby Rafal nie okazal sie w koncu jakims lobuzem, bo moj zakres znajomosci konczy sie wlasnie na tym turniejowym wystepie.
|
|
oj tam w pracy czytalem i zle przeczytalem nazwisko :PP moj blad musicie mi wybaczyc heheh PajeL
|
|
:) _____________________ Kefas "Bo im tylko o to chodzi Abyś sam sobie szkodził Abyś sam nie mógł myśleć Abyś sam nie mógł chodzić"
|
|
wiem PaJeL wiem, masz bardzo ciezko prace, na umysl idzie nie kiepsko :)) JaGieL
|
|
Szczegolnie, ze szef go caly czas gania. Nawet chlopaczyna usiasc na chwilke nie moze. :) Slav
|
|
i dla Gosii Kotka czasu nie ma ;) JaGieL
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |