wtorek, 26 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
O północy w Piątnicy

Problem jest następujący:

Mieszkańcy Piątnicy w okolicach Fortów przy drodze na Stawiski każdej soboty mają wątpliwą przyjemność wysłuchiwania huku sztucznych ogni. Nie trzeba tłumaczyć, że dobiega on z okolicznych 'domów weselnych' (mamy trzy w okolicy). Człowiek budzi się w środku nocy, seans trwa jakieś 15 minut, po czym kończy się ujadaniem psów. Oczywiście okoliczne czworonogi cierpią na tym najbardziej, słysząc wszystko kilka razy głośniej niż my.

Mam w domu dwa pieski ze schroniska. Nie dość, że boją się wszystkiego po traumatycznych przeżyciach przed trafieniem do nas (musiały być mocno bite, wiemy to na pewno), to jeszcze co tydzień serwowane są im takie 'atrakcje'.

Czy ktokolwiek orientuje się, czy to wszystko odbywa się zgodnie z prawem? Cisza nocna jest oczywista, ale może właściciele mają jakieś zezwolenia na jej zakłócanie? Brzmi absurdalnie, ale wcale nie zdziwiłabym sie, gdyby ktoś takowy papier wystawił...

Pozdrawiam,
kaschia

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: O północy w Piątnicy

obiekty hotelowe, pensjonatowe lub mieszkalno pensjonatowe niesetety maja prawo do zaklucania ciszy nocnej tzn ich w sumie nie obowiazuje cisza nocna. tak ze na calym terenie danego osrodka mogarobic co chca;/.

wydaje mi sie ze ciezko bedzie cos zrobic w tej spraiwie, ale zycze szczescia.

a kto zasypia o 23:00 24:00 zwłaszcza w soboty?? :P

Latam, Skaczę i jeżdżę

Boże.

Chyba tylko powalony naród polski ma ciągle drzazgi i kłucie w oczach o to, że inni bawią się z powodu wesela!

Tak, polaczki, zabierajcie sobie nawzajem przyjemności. Zostanie tylko narzekanie!

Reaper ty boga na daremno nie wzywaj, bo on tu nie pomoże a kaschi to tylko współczuć można ,ciekawa jestem jak ty byś długo wytrzymał jak by, co sobota o określonej porze fajerwerki ktoś pod twoim oknem puszczał. Kaschia dowiedz się czy właściciele hoteli po 22.00 Nie mają obowiązku puszczać fajrwerek, które robią mniej hałasu a równie pięknie wyglądają.
Pozdrawiam

sorki a czy przy Baranowskim s ajakies domy ze pod oknem jej puszczaja?? przesadzacie troche!!! bez kitu, to nie zal a zazdrosc poprostu, macie wiecej szacunku dla zwierzat niz dla ludzi!!!!

Ja wam powiem że w soboty często śpię o 1.00 bo się baluje pod wieczór a nie jak ludzie chcą spać nie każdy chce słuchać jakiś boomb a tym bardziej psy koty i inne zwierzęta! chcą strzelać niech strzelają na polu albo o tej 23.00 a który był taki mądry ?? podaj adres przyjde z kumplem o 5.00 rano i będziem napierdalać petardami asz ci dupo wyleci ten hałas;] ludzie troche szacunku nie wystarczy zeby się najebać na weslu jeszcze trzeba gwiazdki kolorowe oglądać ?

Przez te fajerwerki ,głupio będzie w Sylwestra.To tak jak byśmy cały rok dostawali prezęty.Jak by wyglądało wtedy Boże Narodzenie?Mnie też szlak by trafił ,jak by co sobota w pobliżu mijego domu ktoś strzelał petardyi sztuczne ognie.

Zazdrość! No tak, dopiero uświadomiłam sobie, co przeze mnie przemawia.....

Bueheheheee no nie mogę, ale niektórzy są ograniczeni. Przykre, oj przykre...

ograniczona to jest corka twojej mamy, seans 15minut, widzialas kiedys taki dlugi, powaznie?? wiesz ile kosztuje 15minutowy seans sztucznych ogni??? jak juz wynika z tego ze malo kogo na to stac to dodam tylko ze co sobota to ludzie sie nie pobieraja, szczegolnie Baranowski i lokale w Piatnicy to ostatnio jakos oblegane nie sa!!

Wiesz co, 'ja'? Nie mam zamiaru z tobą dyskutować, bo po pierwsze nie masz pojęcia o tej sytuacji nie przebywając tu. Po drugie podobno nie dyskutuje się z idiotą, nie mam zamiaru zniżać się do twojego poziomu.

'ograniczona to jest corka twojej matki'

skąd ty się chłopcze urwałeś? masz przerwę w podstawówce i korzystasz z neta w świetlicy?

bueheheh, podobno ty sie nie zniżasz a dałaś conajmniej 3 przykłądy że tak, kundle zamykaj w piwnicy i nie odbieraj ludziom przyjemności z zabawy na uroczystości którą większość ma raz w życiu, jesteś zbyt prosta dziewczyno, nie lubie prostych ludzi............

kaschia - na twoim miejscu zaczęlabym od Gminy i Wojta ! zorientowalabym się w przepisach dotyczacych tych "przybytkow" ,nastepnie konsultacja z Sejmikiem czy Gmina wydala zezwolenie zgodnie z przepisami obowiazujacymi w prawodawstwie polskim. O ile nie - wtedy zaczelabym dochodzic sadownie i zadalabym wysokich grafitykacji finansowych. ktos tu napisal "ze nie ma tam budynkow mieszkalnych" to klamie! w zywe oczy

bagrmosen

Wystarczy popatrzeć na Twoje wypowiedzi, 'ja', żeby zobaczyć kto, po cycku, jest jednym z najprostszych osobników na forum. A mail mówi sam za siebie. Żenada.

Psy to nie kundle. Moje psy swoją inteligencją stanowczo ciebie przewyższają. Poza tym co to za człowiek, który nie szanuje zwierząt. Pewnie przez takich jak ty, biedne zwierzęta trafiają pod bramę schroniska pobite i niedożywione.

Dzięki za wszystkie sensowne i kulturalne wypowiedzi. Do przewidzenia było, że idioci tego forum zabiorą glos, nie sądziłam tylko, że będzie to tak głęboko durne.

kaschia

zamknij ryj paszkwilu, pwoiem ci tylko tyle, srałaś sie ze nie bedziesz sie znizac a non stop klepiesz jezorem, jestes jakims wypaczonym bachem i masz wiecej szacunku dla zwierzat niz dla ludzi, czemu mam je szanowac bo co?? skoro ty nie potrafisz uszanowac swieta innyhc to ja nie szanuje ciebie i tyhv twoich kundli, bladz!!
Po drugie to nie sa twoje psy przeciez, to jakies zapchlone znajdy!! Idz do domu dziecka tam jest sporo biednych, samotnych dzieci, kup im cos do jedzienia a nie sie ***** łamiesz tym dziadostwem po którym nie sprzątasz i dzieki włażą w ich odchody!!
Po trzecie to nie wizde tu nikogo ograniczonego poza tobą, sama przewidziałaś swoj ruch, jak piszesz wyzej, czy to o czyms nie swiadczy??

zdrowie panstwa mlodych

"ja" jesli masz taka dusze jak tutaj wypowiedzi,no, no tylko tobie wspołczuc-jednym slowem dno!

bagrmosen

Głupota też jest pewnym sposobem używania umysłu.

Rozumiem, że 'ja' obsrywa sobie komputer zamiast wyjść na świeże powietrze i dotlenić komórki mózgowe, które pewnie ledwo już żyją.

A admina jak nie było, tak nie ma. No chyba, że chodzi o tematy niewygodne politycznie albo konkurencję dla strony...

nie moja droga, sram tobie prosto do gardła................

Brawo Admin.

Usunął jeden idiotyczny post 'ja', może przyjdzie kolej na następne.

Pozdrawiam,
kaschia

twoje powinien wszystkie usunac bo te to dopiero sa idiotyczne, zrezsta czego sie spodziewac po takim bazylu jak ty

kaschia ja tobie tez sram szczerym gównem prosto do grdal i poklepie w szyjke zeby dobrze zlecialo !!!!!

o ile sie orientuje to istnieje cos takiego jak zakaz uzywania fajerwerkow i innych temu podobnych w dniach innych niz sylwester, nowy rok, wielkanoc + te same swieta tyle ze w kaledazu prawoslawnym

zakaz ten dotyczy takze domow weselnych itp, zpaytaj w strazy miejsciej o ile bedize czynna, mzoe ci powiedza co i jak dokladniej

Mam sto rąk,
a wnich sto sztyletów
Gdy zechę sto ciosów nimi zadam

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org