Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
7,5 tys. zł na zasiedlenie... z daleka od Łomży |
Czyj to k... pomysł? Najlepiej pozbyć z miasta się młodych, bo cholerę kłopot z tworzeniem dla nich miejsc pracy? Trochę to przypomina zsyłkę, i jeszcze: nie mniej niż 80 km. Może i limit powiększyć do np 500 osób rocznie i wiek do nap do 55 lat. Tak trzymać. Może to powrót do końca lat 60. gdzie mieszkańców w łomży b ylo ze 30 tys.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: 7,5 tys. zł na zasiedlenie... z daleka od Łomży |
O tym samym pomyślałam. Wstyd jak cholera, zamiast dać możliwości na miejscu, to słyszymy - won z miasta, jeszcze wam dopłacimy. Mózgi wam powyżerało.
|
|
A jak ty chcesz ich zatrzymać?? Pracą za najniższą krajową i 10-12 godzinnym dniem pracy bez wolnych sobót???
|
|
I niech zrobią tak: czym dalej wyjedziesz tym więcej kasy dadzą :) To będzie większa motywacja dla ludzi, którzy nie mogą się zdecydować na wyjazd z tej \"pipidówy\" Bo tu nie ma na co liczyć na pewno!
|
|
Czyli jednak te pieniądze to prawa, a myslałem że to jakiś żart.
|
|
A po co taki jeden z drugim będzie tu siedział ? Niasto przejęte przez czarnych i to oni biorą 30% z dotacji unijnych i ciągle im mało a to na muzeum w domu biskupa a to złote myśli w parku , a to na renowację. A do tego niasta podatków nie płacą bo przecież biedni ledwo koniec z końcem wiążą , Zadnych vatów ani zusów nie płacą za to pomagają przejąć władzę dla swoich , a takidziad biedak bez pracy to poważne obciążenie dla budżetu , już lepiej go wywalić niech inni mu dają bo im na wypłaty i kościelne datki nie starcza , i przez to w Ełku świety ociec derektor musi brać z karytasu aby było na rozrywki... Papież Franciszek na niektórych patrzeć nie może , a jego zalecenia mają w głębokim poważaniu...
|
|
Chwila moment, niech mnie minie.... o co tu chodzi? Kpina jakaś czy co?
|
|
Ja nie dostalem, bo nie spelnilem wymogow. Trzeba byc zarejstrowanym w PUP, wziasc pieniedze i dopiero jechac szukac pracy. Mam jechac nie mniec nic zalatwionego? Po za tym ta dotacja dostaje mala ilosc osob, zapewne wybrani. Te 80 km jest liczone w taki sposob - liunijka po mapie w lini prostej, i liczenie, ile to km. Panie Jaroslawie, gdzie moja kasa ---------------------------------------------
|
|
|
a ile trzeba tą robotę utrzymać???
|
|
8k+ czyli dostaję się hajs w łapę i w świat ? dobry pomysł .
|
|
haaaa
|
|
czyżby ekonomiczny rozbiór Polski? Zapewne na miejsce rodaków już czekają imigrancji.. Oj chyba rewolucja się zbliża ,a to już nie żarty. Pomysłowo.
|
|
gratuluję łomżyńskim urzędnikom!!! Jaką macie odpowiedzialność za rozwój miasta? ŁOMŻA powinna dopłacać 7,5 tys żeby ściągnąć fachowców a nie odwrotnie. panie dyrektorze PUP i prezydenci miasta, wypinajcie pierś do odznaczenia. zaraz mnie cholera weźmie . jan
|
|
Według mnie jest to program bardzo nietrafiony (jak każdy socjalistyczny), bo wyludni tzw. prowincję, w tym między innymi takie miasta i miasteczka jak nasze. Prawdopodobnie jest to program ogólnopolski. Wątpię, żeby nasze władze lokalne wpadły na tak \"mądry\" pomysł. --- http://www.geodezjalomza.pl/
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |