Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
do Komendanta Policji w Łomży : \"Ewelina Szlesińska z KMP w Łomży\" rozpowszechnia kłamstwa że pod lampami na ulicach w Łomży jest ciemno, skoro każe nosić odblaski |
do Komendanta Policji w Łomży : \"Ewelina Szlesińska z KMP w Łomży\" publicznie rozpowszechnia kłamstwa że pod lampami na ulicach Łomży jest ciemno, skoro każe nosić odblaski [!] opisane miejsce wypadku przez 4lomza na Al.Piłsudskiego/Chopina jest nie gorzej oświetlone jak Dyżurka Komendy Policji ... Panie Komendancie powstrzymam się aby komentować wypowiedzi \"Eweliny Szlesińskiej z KMP w Łomży\" \"Śmierć po zmroku\" - 4lomza: http://4lomza.pl/index.php?wiad=43601 Panie Komendancie już pisałem na Forum o tragedii jaką wiozą pojazdy oznaczone tablicami BL. - długo nie trzeba było czekać bo co chwila kolejna tragedia a jedyna okoliczność to to że kierujący \"nie zauważył\" , a tragedią do N są pojazd z WORD w Łomży które np po zatrzymaniu Kursanta na \"zakazie wjazdu\" egzaminator sam kontynuuje jazdę \"pod zakaz\" bo np 30 m dalej jest wjazd na osiedle lub pod sklep ... Panie Komendancie tego też nie mam ochoty aby komentować takich i innych działań egzaminatorów Pani \"Eweliny Szlesińskiej z KMP w Łomży\" przechodzącej po pasach przed Komendą Policji kierowcy przez nią wymieniani zapewne też nie zauważą ... lub na psach pod inną latarnią i też nie zauważą ulice Łomży można zakwalifikować do grona \"dróg śmierci\" Wszystkim przesyłam wyrazy współczucia , a zwłaszcza poszkodowanym pieszym , rowerzystom i ich bliskim sami swoi
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: do Komendanta Policji w Łomży : \\\"Ewelina Szlesińska z KMP w Łomży\\\" rozpowszechnia kłamstwa że pod lampami na ulicach w Łomży jest ciemno, skoro każe nosić odblaski |
no co się czepiasz kobity. Czy to jej wina? Ona jest tylko rzecznikiem i stara się jak może tak jak każdy rzecznik. Za bezpieczeństwo na ulicach miasta i powiatu odpowiada pan naczelnik ruchu drogowego i do niego te uwagi należy adresować. Fakt jest faktem ,ze bezpieczeństwo to w tym roku jest tragiczne. Z resztą nie tylko w tym roku wygląda to złe bo ostanimi latami bardzo dużo zdało się zauważyć i doświadczyć złych zachowań uczestników ruchu na ulicach miasta. Policji drogowej nie można powiedzieć , że jej nie było a jeżeli już to była tam gzie jej nie powinno być natomiast w śladowych ilościach tam gdzie powinno.
|
|
Re: do Komendanta Policji w Łomży : \\\"Ewelina Szlesińska z KMP w Łomży\\\" rozpowszechnia kłamstwa że pod lampami na ulicach w Łomży jest ciemno, skoro każe nosić odblaski |
ja najwięcej policji drogowej widziałem przy zabezpieczaniu wszelkich procesji marszów , pielgrzymek. Tam panował jak to się mówi bizantyjski przepych . Zdarzało się widzieć 20 pielgrzymów a prowadziły ich dwa radiowozy i motocyklista. Tak więc może kierownictwo ruchu drogowego mniej będzie chadzało z duchem świętym schodząc z obłoków na ulicę bo tam ich bardziej potrzebują.
|
|
A co ma Policja drogowa do tego ze kierowcy nie patrzą jak jadą? Jeżdżą na pamięć? Nie znają przepisów ruchu drogowego? Duża część kierowców na BL i BLM oraz BKL mówiąc krótko i jasno POWINNA NIE MIEĆ UPRAWNIEŃ a jeździć autobusem. Uważam że czepianie się rzecznika jest nie na miejscu. A co do akcji odblaski jestem ciekaw od kogo policjanty wyzebrali w tym roku odblaski bo w tamtym i ile mnie pamięć nie myli to rozdawali odblaski z jednej z hurtowni. ODBLASKI z reklama znanego PAPIERU TOALETOWEGO I z tego co wiem były to wyzebrane rzeczy od londyńskich przedsiębiorców.
|
|
O HO Pietrzak do kabaretu nie pasuje ... idą zmiany...
|
|
sami swoi Te pisemko wydrukuj i na Komendę zanieś za potwiedzeniem odbioru, a nie tutaj składasz;)
|
|
Kto to jest Pietrzak?
|
|
Przeczytałem artykuł o odblaskach i muszę się przyznać ze sami swoi ma po części rację. W małej części. A co do reszty ja swoją opinię podtrzymuje 😊 Hehe wzmianka o ksiezach jest tej best.
|
|
Po pierwsze mam wrażenie że temat założył(a) jakiś analfabeta, ciężko zorientować się o co tu chodzi. Mieszkam przy Chopina i wiem dokładnie , że kiedy pogoda jest deszczowa i zapada zmierzch to widoczność w tym miejscu jest kiepska, ale takich miejsc w mieście jest dużo. Bardzo słabo oświetlone przejścia lub w ogóle nie oświetlone, zwłaszcza jesienią.W pełni zgadzam się z teorią noszenia odblasków przez pieszych i jako kierowca i jako pieszy. Czepianie się rzecznika komendy, który apeluje o noszenie odblasków uważam za jakiś debilizm. Założycielowi tego posta radzę puknąć się w pustą głowę następnym razem zanim zacznie pisać taki bełkot.
|
|
Pietrzak - nuncjusz policji przy parafii św Krzyża jak się nie myle. Bo jak trwoga to do Boga hahahah
|
|
Rzecznik komendy miejskiej ma racje .Widocznosc nawet na oswietlonej drodze w deszcowe i pochmurne dni jest kiepska !Piesi napewno nie powinni wchodzic na przejscie dopuki kierowca sie nie zatrzyma .
|
|
Dobrze dobrze niech pisze, forumowcze tez chca widzieć i być w temacie!
|
|
To nie wina Pani Rzecznik, że dochodzi do wypadków czy kolizji. Zapobiegać temu powinna \"drogówka\", ale jak skoro na mieście patrolu drogówki ujrzeć nie można! Stoją bez sensu w Kuziach i Rydzewie, a na kolizję wysyłają prewencję. Żenada
|
|
Oczywiście, że pod latarniami jest ciemno. Czy ktoś pamięta kiedy ostatnio były myte klosze?
|
|
Takie brudne oprawy oświetleniowe to także marnotrawstwo energii elektrycznej, bo żarówka świeci cały czas z tą samą mocą, ale światło ulega rozproszeniu.
|
|
Autor: mietek12345 (---.lomza.mm.pl) Data: 13-10-16 13:53 To nie wina Pani Rzecznik, że dochodzi do wypadków czy kolizji. Zapobiegać temu powinna \\\"drogówka\\\", ale jak skoro na mieście patrolu drogówki ujrzeć nie można! Stoją bez sensu w Kuziach i Rydzewie, a na kolizję wysyłają prewencję. Żenada @mietek12345 A to nie jest tak, że wypadkom zapobiegać powinniśmy wszyscy? I piesi i kierowcy, a nie zwalać tylko na \"drogówkę\"?
|
|
pod latarniami jest zawsze najciemniej od wieki wieków..., korzystają z tego panie uprawiające najstarszy zawód świata... rudy błazen z druhem
|
|
paplik w końcu się doigrasz i dostaniesz poetycka nagrodę Nobla, choćby tylko za te \"auta i dolary\" sami swoi
|
|
Moim zdaniem wina leży po stronie kierowców, bez znaczenia czy jeżdżą samochodami na tablicach rejestracyjnych takich czy innych, jeżeli jedziemy szybko to przy słabej widoczności, nie trudno o nieszczęście. Nie raz miałem sytuację, że zwalniałem przed przejściem, żeby przepuścić pieszego a jakiś baran na pasie obok przejeżdżał- za coś takiego od razu zabierać prawo jazdy!!!
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |