Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Wszyscy jesteśmy Chrystusami |
Dziś tak przy małym piwku oglądałem polski film "Wszyscy jesteśmy Chrystusami'' pierwszy raz , i doszłem do wniosku ( może teraz wszyscy pomyślą z kąd ja się wziełem) że to co ten film pokazuje polskie realia domów patologicznych w których ojciec pije syn ćpa to nawet występuje w naszej nie winej Łomży nie chciałem pisać o tym bo dochodziłem do wniosków że nie warto ale teraz musiałem po tym filmie i co ostatnio na Łomżyńskich ulicach widziałem nawet umnie przed blokiem i w bloku to naprawde koszmar . Wyobrazcie sobie że młody mąż ( 23-26 lat ) wraca z żono i mało córko z imprezy ( to była niedziela wasi kochani toplesi grali ) i ustał on na srodku ulicy drze morde do tej (żony lub dziewczyny ) ty dziw... szmat... kur.... daj mi tego dzieciaka bo ci morde h... obije i takie wyzwiska dziewczyna niechce odać córki w rece szatana a on ledwo co stoi dopija to wódke i biegnie doniej ona kryje dziecko przed nim on ją bije a następnie zabiera dziecko i ciągnie jak laltke dziecko płacze dziewczyna woła pomocy i odziwy że ludzi dokoła było pełno bo to nie była zwykła niedziela to była niedziela zabaw ludzi dokoła chodzą i nic zero reakcji żeby przywalić takiemu bydlakowi i jeszcze ten *** poszedł na alejki i jeszcze dziecku dał butelka a dziecko upuściło to on bił dzieciaka i ją krzycząc doniej od kur.... po pi... i że cię zabije '' bym chetnie coś w tej sytłacji zrobił ale nie mogłem byłem w domu... ale tyle dokoła ludzi było i to nie raz widziałem takie sytłacje alkocholizmu w domu i po imprezach szkoda mi tych żon które muszą cierpieć i dzieciaków którzy w dorosłym życiu nie wiedzą co ze sobą zrobić dlatego po tych przemyśleniach wyjebałem te piwo wszystko i nie chce żeby moje dzieci albo moja żona odczuwała taki ból ja nie chce żeby kogoś z was takie rzeczy wydarzyły się uwas w domach u rodziny bądzmy narodem ludzi z umiarem pić w malutkich ilościach palić tak samo! nie chcemy żebyśmy się nawzajem kiedyś pozabijali po pijaku nożami. A ile razy piszą albo mówią w radio że bedziem walczyć z pijactwem z nielatnimi z browarami i co i *** z tych ich akcji a o policji to już nie wspomne nie chcemy żeby nasz naród był tylko postrzegany za alkocholików a Polske za najwiekszego producenta napojów wysoko procentowych !! NIE PIJMY KAŻDY PUZNIEJ BEDZIE MIAŁEM ZLE WSPOMNIENIA ...
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Wszyscy jesteśmy Chrystusami |
Powinni stworzyć obozy pracy dla takich ludzi jak ten koleś. Przynajmniej by sie do czegoś przydał.
|
|
Wyzdycha ze trzy pokolenia to się może coś zmieni w tym kraju, zgniłym od wewnątrz. Wiesz czasami jest tak, że taka kobietka sama sobie los taki gotuje. Miałem dziewczynę kiedys tam i co zrobiła wyszła za menela, który chla non toper. W dupie mam takie ci* MoJe ŻyCie To MentoR.
|
|
'' bym chetnie coś w tej sytłacji zrobił ale nie mogłem byłem w domu" to cytat twojej wypowiedzi Bartes. A co drzwi ci się zatrzasnęły że nie mogłeś wybiec na ratunek, ani też nie miałeś telefonu aby zadzwonić na Policję? Krytykujesz innych a co ty zrobiłeś aby pomóc krzywdzonej matce i dziecku? Niech inni zrobią, pomogą aby nie ja. Dając nasze przyzwolenie jesteśmy wspólnikami zbrodni, winniśmy za to być karani. Kk jasno o tym mówi.
|
|
Tak żeby to było o 20;00 to bym wyleciał kij golfowy bym wzioł i jebnoł takiem łotrowi a była godzina tak własnie co teraz no wątpie żeby mnie wypuścili żeby najebać temu skurwysynowi a po psy nie będe dzwonic bo umnie w klatce awantury po pijaku są co tydzień zadzwonisz ponich o 22 a przyjado o 00;00 a i tak nic nie zrobią bo co byłemu policjantowi nawalo pało i na dołek wezmo? ja już nie raz byłem swiadkem i nie bój się nie stałem jak ta latarnia. A co do kobiet co wychodzo za meneli to na początku to nie są świadome tego za kogo wychodzo . ![]()
|
|
Bartes, w jakim języku sie wypowiadasz? używasz niepoprawnie formy żeńskiej doszłam(łem), jesli jesteś rodzaju męskiego to powinieneś powiedzieć doszedłem, dalej piszesz "ustał on..." itd. Ale nie o tym. Napisałeś że ogladałeś film przy małym piwku. Zadaj sobie pytanie ile takich małych piwek codziennie zaliczysz, aby dojść do poziomu tego menela, o którym piszesz. Jedno dziennie ptrzez pięc czy przez dziesięć lat? A może juz teraz nie możesz bawić sie bez piwka? Często browarka brakuje? zastanów się - ile do tego menela Ci brakuje. Bo drogę, której celem jest obrazek przez Ciebie opisany rozpocząłeś z pierwszym łykiem piwka. Od ciCiebie tylko zależy jak daleko dotrzesz. Oburzysz sie - mnie to nie dotyczy! I tu sie grubo mylisz! Na Rybakach sa dziesiatki takich, których to nie dotyczy. Nie są menelami. Sa biznesmenami, ważnymi urzednikami, szanowanymi pracownikami. Wódy nie chlają... tylko małe piwko dla towarzystwa (albo dla odpreżenia, albo dla zdrowia...) Ale czy na pewno? (........)
|
|
Jacek16: zgadza się. Nałóg nie wybiera ani pod kątem wykształcenia ani pozycji społecznej. Może jednak ważne, że Bartes coś w młodym życiu wreszcie zrozumiał i wyje.... tzn wyrzucił pierwszy raz używkę, która nigdy nic dobrego ludzkości nie przyniosła. JA POPIERAM !! ![]() Pozdrawiam Ile nie karmić faceta i tak cycka szuka.
|
|
1. Bartes jest bardzo mlody 2.jego przemyslenia i reakcja na film b. dojrzale i wzbudzaja moj szacunek 3.ja jestem bardzo wrazliwa na punkcie poprawnosci jezykowej, ale czasem tresc jest wazniejsza niz gramatyka
|
|
a co sie czepiacie Bartesa o jakieś formy i inne pierdoły. czemu akurat on miał pomagać. było tyle ludzi ale niee ludzie się boją i pewnie połowa to widziała ale szydzi z niego... bigi2004
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |