wtorek, 26 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Na zakonczenie lata..

Falsz i kicz? Playback? Ach te syntezatory…

Na zokonczenie lata Lomzynska Spoldzielnia Mieszkaniowa zaprezentowala nam wspanialy festyn – koncert na bylej strzelnicy łomżyńskiej. W koncercie bral udzial zespol jakich malo oraz glowna gwiazda wieczoru grupa „Toples”.
Muzyka rozrywkowa ( disco polo ) jest dosc popularna w naszym regionie zwarzywszy na związek tej czesci Polski z samymi gwaizdami sceny muzycznej disco polo oraz latwe przyswajalne dzwieki z tymi samymi bitami w każdej piosence.
Grupa Toples tak bardzo przypadla do gustu tutejszej młodzieży do tego stopnia, ze w nagrode otrzymala latajace jajka ( jak się domyślam nie ugotowane ).
Na wyjatkowa nagrode zasluguje jednak glowny organizator imprezy Lomzynska Spoldzielnia Mieszkaniowa! W szczegolny sposób zadbala o organizacje festynu zapewniając zasilanie całego koncertu dwoma przewodami z srednica kabli zblizona do przewodu od żelazka. Festyn zakończył się brakiem pradu a pewnie cala wina zostanie zrzucona na deszcz który miał miejsce podczas koncertu tylko czy nie można było przewidzieć pogody?

Serdeczne podziękowania dla Rady Miasta Lomza i Łomżyńskiej Spółdzielni Mieszkaniowej za zaproszenie tak wspanialej Swiatowej slawy Gwiazdy oraz organizacje tak cudownego koncertu na pozegnianie lata 2006r.

Jak długo będziemy się jeszcze wstydzic za tych co siedza i pierdza w stolek biorac za to duze pieniadze?

Z wyrazami szacunku, ...

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Na zakonczenie lata..

Nie byłem co prawda........... ale zabiorę głos. "Nie odkryję ameryki" kiedy stwierdzę, że występ i całe wydarzenie odbyło się za pieniądze mieszkańców. Jeżeli liczyłeś, że spółdzielnia wyda na koncert cały fundusz np. remontowy to czy takie wydatki zaakceptowaliby lokatorzy? Czego oczekiwałeś? Budka Suflera, Madonna, czy może Mick Jagger z kapelą ?? Jaka kasa taka krasa. Na tematy techniczne nie dyskutuję bo ich nie znam.

Pozdrawiam
Ile nie karmić faceta i tak cycka szuka.

śmiech na sali. Taka smieszna ostrołęka mogła zaprosic Patrycje Markowską, koncerty odbywały się w tym samym czasie. A sponsorów mało jest w łomzy? Czy naprawdę łomza jest miastem w którym żądzi odmózdzone disco polo?

MoJe ŻyCie To MentoR.

Dla takich buraków i czereśniaków ze Śniadeckiego, Niemcewicza i Por. Łagody to i tak za dobry luksus oni jak zobaczą kawałek cywilizacji to odrazu żucają jajkami.

Gadzet_25 co masz do ludzi mieskzajacych przy tych ulicach ?

to że żucają w gości jajkami.

niedalekie miasto i mniejsze od Łomży a mianowicie ZAMBRÓW ma peiniądze na zaproszenie LADY PANK oraz Natalii Kukulskiej, a niestety nasze miasto przy udziale ŁSM zaprasza jedynie TOPLES i jeszcze parę tam nieznanych zespołów. i co za ochrona obstawiała festyn skoro lecą jajka w zespół, który jest gwiazdą wieczoru.

Miejcie pretensję do tych co na zebrania wyborcze członków tejże spółdzielni nie chodzą, dzięki czemu jej władz ciągle mogą funkcjonować będąc wybieranymi poprzez swoich ludzi.

Extra extra! Toples rządzi hehehehe. Co za buractwo!!!
ŁSM przeszedł samego siebie - ale przynajmniej Toplesami trafił w swoje gusta.

Ciesze sie ze wiekszosc jest normalna i mysli podobnie.

Moze teraz wypada napisac do spoldzielni ze specjalnymi podziekowaniami za wstyd jaki musimy poniesc za rade osiedlowa.

No wlasnie dlaczego zambrow, ostroleka, ostrow moze a my nie?

Niech ktos ambitniejszy zagra w naszym miescie a koncert zorganizuje ktos z rozumem a nie tylko glowa na karku!!!

Każdy potrafi tylko nażekać i mówić, że gdzie indziej jest lepiej.
Ludzie troche patriotyzmu lokalnego!

Ja tam do toplesa nic nie mam lubię disco polo. Ale kretyństwem jest na taką impreze nie zapewnic prądu. Chyba wszyscy by woleli zeby to było na muszli.

Łomża! Zawsze kocham Cie!
Tobie, oddam serce swe.
Serce, swoje jedyne!
Oddam swojej drużynie!

Byłam na tym sławetnym festynie.Z resztą jak co roku. Nic się nie zmieniło, nie przepraszam zabraklo organizatorów i dobrej organizacji. Ale co się mozna spodziewać po tych ludziach? Kto mieszka w zasobach Łsm to wie oczym ja piszę. Popatrzmy na nasze place zabaw, boiska do gry, może bliżej światło na klatkach i w piwnicach (sprawne!) domofony sprawne? żeby się nie zatrzasnąć wklatce i móc wyjść z niej, a windy e, szkoda gadać. Chcę też powiedzieć że ci specjaliści tam zatrudnieni biorą całkiem niezłą kasę (elektryk-domofoniarz około8000 tys zł)jak na nasze łomżyńskie warunki to mało? To właśnie ci specjaliści z Łsm to była obsługa techniczna imprezy. A gdzie była ochrona, widocznie za mało sponsorzy dali żeby zatrudnić więcej ochroniarzy, ja naliczyłam 4! sic! reszta ochrony to tuzy Łsm 2 elektryków, hydraulicy i coś tam jeszcze. Zespół jak zespół różne każdy ma gusty, ale cała reszta do luftu. Nie dziwne że niebo płakało nad całym tym bajzlem. I jeszcze jedna refleksja było tylu sponsorów, no dobrze zespoły a gdzie jest reszta? kasy oczywiście, w tym roku namiocik organizatorów już tak na bezczelnego nie stał na początku, teraz był trochę z boku, kto chciał zobaczyć to mógł że tam naczalstwo miało rozweselacz i poprawiacz humoru ale tylko dla wtajemniczonych. Dla całej reszty był TOPLES

nie bylem, nie widzialem, ale patrzac na to wszystko to mozna stwierdzic tylko jedno, mentalność Łomżyniaków jest taka, ze co by ktos nie zrobil i jak to zrobił to zawsze dla was jest *******!!! kazdy chcialby miec wszystko jak najlepiej, a to sponsorzy a to to a to tamto, chcesz zeby bylo lepiej?? idz daj pare złotych, jak zbierze sie was wiecej to zrobicie cos fajnego, nikt nikomu nie zabrania, elektryk/domofoniarz w spółdzielni 8000pln??? moze 800??? zrezsta przeciez im zakladaja to prywatne firmy i one tez to konserwuja wiec nie wiem skad ten pomysl??? Tak samo jak z tymi zlotami motorow itd. czemu jest taki problem zebrac od miejscowych po 20pln czy nawet po 10pln a przyjezdni wplacaja bez slowa??czy to jets ok?? ludzie znam takich co mowia eee ja nie wplacam skladki bo mnie nie bedzie(10pln) a pozniej wpada i opierdala za 40pln, nie wstyd wam tak krytykowac???

Witam wszystkich!
Jak widać osób do krytykowania jest mnóstwo. Ale zastanówmy się przez chwilę. Spółdzielni mieszkaniowych w naszym mieście jest więcej i różnych innych instytucji. Czy któraś z nich organizuje na taką skalę rozrywki dla swoich mieszkańców? Nawet miasto nie za bardzo się do tego kwapi. Ja mieszkam w zasobach ZGM-u i tu nic się nie dzieje. O placach zabaw można tylko pomarzyć, remonty klatek czy elewacji to rzadkość, ciepła woda z boljerów.Żarówka na klatce czy piwnicy , naprawa domofonu to wyłączna sprawa lokatorów. Nie skarżę się to kwestia przyzwyczajenia. Ale teraz tak sobie myślę,że chciałabym być mieszkanką np. ŁSM. Dlatego nie rozumiem tych wszystkich pretensji, narzekań i utyskiwań. Mogliby przecież nic nie robić i też byłoby dobrze.
Nie każdy lubi disco polo to rozumiem ,bo też za nią nie przepadam,ale byłam na festynie i doskonale się bawiłam. Były też inne zespoły, więc każdy mógł wybrać coś dla siebie.A tak na marginesie skoro tylu jest koneserów ambitnej muzyki to skąd te tłumy na "Toplesach"?

Serdecznie pozdrawiam:)

G a z e l a

Gadzet_25 nie trafiłeś. to nikt z tej ulicy. a kto i z jakiej mowic nie bede.

maciek1990 a wiesz kto żucał?

No wlasnie gedzie te pieniadze, za co zaplacili sponsorzy? Taka reklama kosztuje ok. ( moze nie bede zdradzac ) wiec gdzie sie podziala reszta pieniedzy. Babcia z dziadka, dzidek za rzepke.. Az wstyd!!!

Czemu do diabla zarabia tylko elita? A Toplesi odjechali z kwitkiem..

Swoja droga odwalili chale i pojechali do domu. Oni sami wiedza ze wiecej tu nie przyjada.

Namiot byl tylko dla... Za nasze podatki i pieniadze z funduszu remontowego.
Z mila checia zaplacil bym za dobry wystep tylko niestety nic takiego w tym miescie nie bedzie.

Przypominacie sobie koncert Stachurskiego? Ja za nim nie przpadam ale pokaz ktory dal na naszym stadionie wart byl i tych i wiekszych pieniedzy.

Nikogo juz nie stac na taka organizacje?
Gdzie wy Ludzie sie wyksztalciliscie, kto Was wychowal????

Tak naprawdę nie widomo ile przeznaczone było kasy od sponsorów. Mogło to byc równie dobrze paczka czekolad i kilka lizaków od wymienionych ponad 30 sklepów spożywczych hehe

Może się i pomyliłem to przepraszam, ale takie incydenty robią opinię o nas na przyszłość i nietrzeba sie dziwić, że lepsze zespoły niechcą tu przyjeżdzać.

Jobler jak wynika z Twoich postów gdzie zarzucasz bezmógowie organizatorom imprezy powiem Ci tylko tyle, że sam nie błyskasz polotem i inteigencją nie rozróżniając struktur spółdzielni i rady osiedla, gdzie każda z nich to oddzielne i w niczym od siebie niezależne komórki .... dla mnie jesteś kolejnym nieukiem, który nie ma pojęcia o zasadach funkcjonowania poszczegónych instytucji w mieście, nie mówiąc już o metodach pozyskiwania środków na zorganizowanie imprezy w mieście ....

PS dorotas - rozweselacz był dla wszystkich pełnoletnich w postaci ogródka piwnego, gdzie wydana była koncesja alkoholowa

T i g e r

Tiger lepiej schowaj sie tak by nikt cie nie zobaczyl!!!

Niezaleznie od tego jak nazywaja sie poszczegolne instytucje kazdy z nas widzial jak wygladal festyn. Kazdy widzial ze faktycznie to byl festyn, ktos sobie zakpil z ludzi ktorzy przyszli na ten koncert.

Zreszta niby dla czego ja mialbym znac dokladna strukture LSM.

Dla kazdego z nas najwazniejsze bylo to co zobaczylismy..

A moze Tiger jest jednym z tych co maczal palce w tem przedsiewzieciu?!!!

Moze ktos by oddal pieniedze za niewypal !!!

Ale z was "buruny" potraficie tylko krytykować wystąpiłam w tym festynie jako tancerka. Występujemy już od kilku lat z zespołem dla organizatorów bo lubimy tańczyć i śpiewać jest to dla nas pewien warsztat . Dom Kultury współpracuje ze wszystkimi i jeśli się niemylę to niema tu żadnej fortuny pieniędzy.

Nic nie robią źle robią jeszcze gorzej sami nie wiecie, na czym wam dupy jeżdżą nie podoba się to stul pysk jeden z drugim zamknij się w domu i sieć osobiście nie byłam, ale napewno byli tacy, którym się festyn podobał i przyjdą znowu za rok.

Pozdrawiam organizatorów festynu, jaki by nie był ;);)

PS. Dobra rada dla organizatorów za rok Debili nie wpuszczać!!

może rada osiedla i Łsm to oddzielne struktury ale ludzie są ci sami swoi. Co się tyczy sponsorowania to ci drobni mieli obowiązek najmarniej po stówie dać, a stąd wiem że tam pracowałem. I to nie było kto da tylo dawaj.Ogródek piwny ogródkiem, a namiocik namiocikiem proszę nie mylić dwóch różnych tematów. W tym roku świta i lizusy chlała w budynku administracji. A te jaja to powinny polecieć na organizatorów spędu. Festyn to festyn nie mylić z koncertem za którego bilety się płaci.

dorotas możesz się na tyle nie poniżać podszywając się pod męża którego nie ma nawet w kraju twoja nienawiść do wszystkiego co spoldzielcze jest spowodowana nieudacznictwem życiowym twoim i twojego meża który ze spółdzielni został wylany wlaśnie za chlanie wódy niedopełnianie obowiązków służbowych i niedbalstwo nawet ty nie umiesz sobie zagrzac miejsca w zadnej firmie bo z kazdej cie wywalaja na zbity pysk za wpie r dalanie sie w nie swoje sprawy plotka to twoje drugie imie

Zdaje mi sie Dorotas że chyba sama chlałaś ale w ogródku bo jak widać jeszcze cię trzyma :) a po drugie to właściwie to jesteś on czy ona czy może lubisz zmieniać płeć dla nie poznaki czy może to poprostu lubisz ?

No i tak to jest jak ktoś pluje jadem i próbuje załatwiać swoje prywatne porachunki na forum.

A ja chciałam jeszcze wspomnieć o jednym zespole ,który wystąpił podczas festynu. A mianowicie PUBLIQUE. Rodzący się talent wokalistki tego zespołu Magdaleny Kowalik zasługuje na pochwałę. Ładny głos, różnorodny repertuar i urok osobisty -to jest właśnie to co mogliśmy podziwiać słuchając piosenek w jej wykonaniu. Miejmy nadzieję ,że znajdą się ludzie ,którzy pozwolą tej dziewczynie wypłynąć na" szerokie wody". Szczerze jej tego życzę:)

Serdecznie pozdrawiam.

G a z e l a

Widze ze rozmowa schodzi na inny temat wiec koniec. Nie ma o czym gadac.
I przestancie sobie wygarniac bo to nie na miejscu.

Pozdrowki dla wszystkich :)

dorotas nic dziwnego że cię z każadej roboty wywalili , współczóje pracodawcy który cię zatródni. zresztą chyba nie znajdzie się taki w Łomży Takich prymitywów mało się spotyka jak ona , pokłócona z kazdym sąsiadem jest naprawdę wyjątkiem, nawet rodzina odsóneła sie od niej

Przechodziłem obok, nie zaszedłem, bo mnie to nie interesowało. Jednak na pewno byli tacy, co sie dobrze bawili.
Ja -> no niestety z tymi składkami, to tak jakoś dziwnie wychodzi i jest prawie jak piszesz. Tyle, że przyjezdni nic nigdy nie płacą, a wszystko idzie z naszych kieszeni.

alvaro50 a twoje lizus podpierd i łapówkarz. Wiem kto tak jadem pluje w moją stronę. Zazdrościsz że nam się udało a ty zostaleśz ręką w nocniku. Nie nienawidzę wszystkiego co spóldzielcze. Wyobraź sobie że nawet pracę dyplomową pisałam na jej temat. Tak się złożyło że bardzo lubię zespół TOPLES i chciałam się pobawić, niestety nie udało się. Wszystkich na forum chciałam przeprosić za zachowanie niektórych chamów. Brudy pierze się we własnym gronie. Tak się składa że o niektórych brudach Łsm wiem i ja. Ale to nie miejsce na ich pranie.Przyjdzie na to czas. Mnie nie podobała się organizacja imprezy i tylko kawałek koncertu. Co do chlania, jak wiemy wszyscy po trochu używają rozlużniacza, inni mniej inni więcej. Mój mąż wiedział kiedy przestać. Tak się składa że to ty stawiałeś a potem latałeś zozorem do szefostwa.Mój mąż sam się zwolnił, nikt go nie wywalił bo miał lepszą propozycję pracy i w normalnych, nie toksycznych warunkach.Mnie też nikt nie musiał wywalać. skończyła mi się umowa. Do tej pory ludzie dzwonią i poszukują mojego męża bo robota jest spartaczona ( np:domofon na Prusa 11) i brak specjalistów żeby go naprawić.Tyle gwoli ścisłości Dziękuję za bardzo ożywioną dyskusję i pozdrawiam wszystkich.

zainteresowało mnie to: "elektryk-domofoniarz około8000 tys zł", to chyba niemożliwe, nie ja w to nie wierzę i nie piszcie takich rzeczy tutaj bo serce się będzie krajać tym co zarabiają 899,10 zł brutto

pozdrawiam

ps. w każdym kłamstwie jest odrobna prawdy (i zjednej i z drugiej strony)

patrzę,że forum nie przeszło przemiany "wewnętrznej" a nawet zgorszyło się nieco....taka mała dygresja.

"Zdrowy rozsądek to rzecz,której każdy potrzebuje,mało kto posiada, a nikt nie wie,że mu brakuje."

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org