Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Oprogramowanie diagnostyczne Opel |
Witam gdzie w Łomży lub okolicach znajdę kogoś, kto posiada oprogramowanie diagnostyczne do Opla i potrafi zaprogramować światła to jazdy dziennej. Dziękuję za informacje.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Oprogramowanie diagnostyczne Opel |
kupiski stawowa
|
|
podaj co za opel , rocznik a być mogę pomogę
|
|
Astra H 2006 r.
|
|
kupiski stawowa
|
|
może mają na oplu :)
|
|
W aso opla? Czy ja wiem? Skąd ten pomysł :)? W oplu za samo podłączenie komputera życzą sobie 150 zł i liczę na to że tu w okolicy w nieautoryzowanych serwisach będzie taniej. Podjadę do Kupisk.
|
|
Na ulicy Sosnowej 3 brązowy budynek z dwiema bramami garażowymi. Musisz mieć 4 cyfrowy kod (jak pin w tel.) to będzie taniej. Bez niego będzie trzeba \"wygenerować\" ten kod i drożej.
|
|
No właśnie nie mam tego car pass i chciałem wcześniej zaplacic za ten kod w aso. Tam na Sosonowej potrafią wyciągnąć ten kod z samochodu?
|
|
Mówił że potrafi, ale będzie dodatkowo kosztować. Ja miałem ten kod to w kilka minut włączył mi \"tryb skandynawski\". Przy okazji może zobaczyć czy przebieg zgadza się z tym na budziku.
|
|
W serwisie koszt uzyskania car pass to 150 zl. Właśnie o ten tryb skandynawski chodzi bo mam funkcje auto ale w chwili obecnej jest bezuzyteczna bo działa dopiero po zmroku. Uczciwy28 tez jeździsz astrą h?
|
|
Mam astrę h z 2004 roku. Po zmroku musisz włączyć światła mija bo nie będziesz miał tylnych pozycyjnych. Zobacz filmik jak robią to w ASO: https://www.youtube.com/watch?v=REbBxLCrKFw Podejrzewam, że na Sosnowej za wszystko (car pass + tryb) weźmie 150 zł. Podjedź i zapytaj się to pewnie od ręki Ci zrobi.
|
|
Z tego co się orientowałem to trzeba zmienić z przodu ten paramert na 5 a z tylu pozostawic nieaktywny i wtedy po zmroku mając światła ustawione w pozycji auto z tylu pozycyjne włącza się same. No ale szczegóły dogadam tam na sosnowej. Dziękuję uczciwy28 za intormacje. Pozdrawiam
|
|
A po co wam te światła do jazdy dziennej? W dzień w warunkach ograniczonej widoczności też powinno się jeździć na światłach mijania, które niestety się same nie włączą (co widać często na drodze). Można za to dostać mandacik!
|
|
4feeter tu właśnie chodzi o światła mijania. Po włączeniu silnika po około 2 sekundach mają się włączyć światła mijania. Tylko światła mijania. Kiedy zapada zmrok, po wjechaniu do tunelu albo gdy jest mgła, deszcz i inne niesprzyjające warunki to pozostałe światła wlacza czujnik światła. Chodzi tu także o oświetlenie wnętrza. W dzień jest ono niepotrzebne w takiej ilości. Oczywiście masz racje i trzeba to kontrolować bo to tylko elektronika i moze zawieść.
|
|
Nie wiem czy nie łatwiej przypadkiem kupić sobie na własność urządzenie diagnostyczne? Na pewno nie raz się przyda, a zawsze można zrzucić się ze znajomym, szwagrem lub sąsiadem :) Markowe urządzenia diagnostyczne możesz znaleźć między innymi na marketplace woopauto: https://woopauto.com/sklep/diagnostyka
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |