Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Eeg glowy dziecka |
Witam, czy ktos moze polecic mi neurologa dzieciecego? Chcialabym zrobic dziecku eeg glowy.. gdzie w lomzy w bialymstoku najlepiej zrobic takie badanie?
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Eeg glowy dziecka |
DSK w Białymstoku, Pani Doktor Kiryluk- neurolog, która przyjmuje tam w Poradni Neurologicznej lub prywatnie w Białymstoku u doktora Sobańca. Kiryluk jest super , bardzo ludzka i potrafi pomóc. Pokieruje na pewno dobrze leczeniem, jak trzeba skieruje do Centrum Zdrowia Dziecka w Warszawie. Dużo zdrowia życzę.
|
|
A czy ta Pani doktor robi na miejscu eeg glowy? Interesuje mnie prywatna wizyta
|
|
w Łomży nie szukaj
|
|
Jestem księdzem wiec przyklęknij czytajac ten post. EEG czyli elektroencephalogram jest testem ktory wykonuje sie na mozgu. Nie wykonuje sie tego testu \"na glowie\" ani na rzędnej innej czesci ciała. W skrócie test polega na badaniu aktywności elektrycznej mózgu choc jest to duże uproszczenie. Nie nalezy wiec pisac ze jest to test glowy.
|
|
Też w Łomży nie polecam, jest wszak Poradnia Neurologiczna dla dzieci, ale w naszym przypadku nic nie pomogła. Na sam wynik - opis eeg czekaliśmy kilka miesięcy. Polecam za to prof. Jóźwiaka z W-wy. Po jednej wizycie dostaliśmy skierowanie i miejsce w CZD, a tam porobili wszystkie badania. Życze zdrowia dla Dziecka.
|
|
Witam! Chciałabym się dowiedzieć w jakich okolicznościach można wykonać badanie EEG i czy można je gdzieś wykonać bezpłatnie,czy trzeba za nie zapłacić? I czy potrzebne jest skierowanie lekarza? Wstępnie poczytałam jak się przygotować http://www.snikersik.pl/informacje-na-temat-eeg/ ale może ktoś kto już ma to za sobą napisze coś więcej.
|
|
Znajoma robiła w szpitalu miejskim. Niestety nie obeszło się bez położenia syna na kilka dni, ale suma sumarum była zadowolona (badanie wyszło ok).
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |