Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Pomoc dla psa (suczki) |
Witam, do kogo mam się zgłosić żeby pomóc tej psinie: http://pokazywarka.pl/p6l094/#zdjecie18408859 Lato, jesień, zima, wiosna pies pod drzewem na łańcuchu.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Pomoc dla psa (suczki) |
|
|
Znęcanie sie nad zwierzętami jest przestępstwem (a to niewątpliwie jest, bo pies nie ma zapewnionych podstawowych potrzeb) i należy powiadomić Policję, chociażby pisząc maila i wklejając zdjęcie: kmp.lomza@lomza.policja.gov.pl. Oczywiście trzeba podać, gdzie się pies znajduje. Można również powiadomić schronisko Arka na Wojska Polskiego.
|
|
Czas już zmienić obiekt uwiązany z psa na jego pana.
|
|
zadzwoń na policję , jaka to miejscowość? dzisiaj widziałam coś podobnego w Łomży - na zjeździe w budynku po lewej (zaraz za lidlem i sklepem \"drzewnym\")pies przywiązany do drzewa.
|
|
Na Łukasińskiego pewien człowiek od paru lat trzyma na łańcuchu psa wielkości... Yorka. Niestety, ale nasz region ma niechlubną opinię - wiele tu przypadków znęcania się nad zwierzętami. Taka \"wieśniacka\" mentalność.
|
|
Witam. Można zgłosić tę sytuację do \"Stowarzyszenie Wszystkie Zwierzęta Duże i Małe\". Myślę, że powinni coś poradzić na tę sytuację. Może będą w stanie pomóc. Tu jest kontakt https://www.facebook.com/stowarzyszeniewszystkiezwierzetaduzeimale/?fref=ts Pozdrawiam.
|
|
Do animalsów, na SM, Policję.
|
|
Suczka została odebrana \"właścicielom\", obecnie przebywa w schronisku ARKA.
|
|
to dobrze że tak to się \"zakończyło\".
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |