Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Oda do kostuchy |
Och kostucho moja kostuszko, pani ciemności i śmierci. Przynieś mi śmierć łagodną we śnie, proszę o śmierć bezbolesną. Nie boję się Ciebie ponury kosiarzu bo jestem wysłannikiem Boga. Och kostucho moja najdroższa, daj mi pocałunek śmierci. Abym mógł poczuć jak smakuje ostatnie tchnienie. Kostucho zatańczmy taniec śmierci, abym mógł skonać w Twych ramionach. Ponury kosiarzu zasiądź na moich barkach abym mógł siać śmierć w szeregach moich wrogów. Nie dla mnie śmierci ramiona, niech strach w nich skona.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Oda do kostuchy |
Co za troll
|
|
Ale bełkot!
|
|
Edka znowu wypuścili 👏
|
|
Możecie cmoknąć mnie w faję ;)
|
|
Co za faja:)
|
|
Edvard nie bądź taki wulgarny bo anonimowy nie jesteś, mijam cię nie raz mały ludziku...ehh..
|
|
No i co w związku z tym Wisienko?
|
|
obłąkany grafoman
|
|
A mi się podoba :)
|
|
oda to raczej - utwór liryczny o charakterze pochwalnym, utrzymany w podniosłym patetycznym tonie a gdzie , ... układ stroficzny , rymy, melodyjność i rytmiczność tekstu ? i niech się autor zdecyduje : Przynieś mi śmierć łagodną we śnie, proszę o śmierć bezbolesną. by za chwilę; Nie dla mnie śmierci ramiona,
|
|
No nic Edvard, tak tylko uprzedzam? ;)
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |