Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
wieża ciśnień |
Natrafiłam na youtube na filmik sprzed dwóch miesięcy o nowym inwestorze chętnym do zagospodarowania wieży ciśnień https://www.youtube.com/watch?v=Hmium4hLUOs. Ucieszyłam się że coś się dobrego z wieżą wydarzy. Zaciekawiona weszłam na stronę inwestora, co te \" letnie imprezy\" organizują. I o wydarzeniach kulturalnych tam ani słowa, ale rozrywka na full. Mieszkańcy co najmniej pół kilometra od wieży powinni się czuć zaniepokojeni. Czy wiadomo coś o zaawansowaniu rozmów z decydentami i o ew. zapoznaniu z założeniami tego przedsięwzięcia osób zamieszkujących w tej dzielnicy? A wieży życzę jak najlepiej, oby jak najszybciej została wyremontowana i ku pożytkowi wszystkich mieszkańców miasta - zagospodarowana. To jest wykonalne - potrzeba tylko zaangażowania i zmiany sposobu myślenia właścicieli tego obiektu.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: wieża ciśnień |
po pierwsze : to pod nadzorem konserwatora zabytków inwestor musiałby w to wsadzić minimum KILKANAŚCIE MILIONÓW zł. a zysku aż tyle by nikt nie wyciągnął z tego kawałeczka gruntu, nie ma takiej opcji by było to rentowne, już nie jedni z kasą o tym myśleli, ta wieża to worek bez dna, nikt tego nie chce, nawet w wieczyste użytkowanie za przysłowiową złotówkę, a Miasto samo nic nie zrobi, nie ma kasy, i po drugie najistotniejsze : patrz Opublikowany 01.04.2016 - Prima aprilis
|
|
Re: wieża ciśnień |
Dajcie spokojnie rozsypać się tej budowli ...
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |