Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Brudna Łomża |
Nasze miasto jest zaniedbane i brudne. Tak stwierdzam przechadzając się piechotą do pracy. Przystanki autobusowe i ich otoczenie niezamiatane !!!! Nadal leży piach sypany zimą na chodniki. Państwo Prezydenci, Doradcy i Panowie od Wizerunku, Rado Miasta, Dyrektorzy i Kierownicy MPK, MPGKiM, itp. przejdźcie się i sami zobaczcie, bo to obciach. Zima już dawno się skończyła !!!
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Brudna Łomża |
miasto kasę wzięło za to więc po co sprzątać,lato zleci i przyjdzie zima a ten piasek się przyda co w tej chwili zalega
|
|
segregacja odpadów ,oraz zwrot butelek plastikowych i szklanych byłby tutaj właściwym rozwiązaniem. Pomysłowo.
|
|
na poludniu czysto jest gorzej tam dmowskiego, wojska polskiego ,waryniaka i okolice szalu nie ma w tej czesci osiedli
|
|
a czego spodziewaliście się po takim marionetkowym zarządcy Miasta co nie ma zielonego pojęcia o tym czym \"kieruje\" i co jest ważne dla Miasta , a nie tylko dla niego i jego mocodawcy sami swoi
|
|
Kiedys miasto sprzatała maszyna z zalegajacego piasku i lisci !!!Dzis to wszystko unosi sie w powietrzu i osadza na elewacjach budynkow po przejechaniu samochodu .
|
|
Jak byście wycierali buty z błota przed przyjazdem do miasta to byłoby dużej czyściej.
|
|
Witam :) A propos segregacji śmieci, ustawa o segregowaniu śmieci jest poroniona. W PRL-u, jeśli pamiętacie :), były skupy butelek, makulatury, puszek itd. w zamian np. za papier toaletowy. Teraz większość butelek jest bezzwrotnych za które i tak płacimy, nawet jeśli są zwrotne to trzeba nosić stos paragonów. IDIOTYZM !!!!!! To my jesteśmy w Europie ? Łomża jest brudna i zaśmiecona strasznie, wszędzie butelki, puszki, plastiki itd. Byłem na pewno w większości krajów na świecie, w Europie we wszystkich i takiego syfu jak jest u nas w stosunku do Europy nie widziałem, nawet w Afryce jest czyściej bo tam się nic nie zmarnuje. Dużo mógłbym pisać, proste rozwiązanie: jak jest min. w Niemczech, Norwegii gdzie stoją automaty w sklepach wielkopowierzchniowych do odbioru opakowań szklanych, plastikowych i metalowych i oczywiście kaucja zostaje zwrócona w postaci paragonu który jest uwzględniony przy kasie. Proste i od razu by to wszystko zniknęło. Może tyle bo porównując inne kraje to mnie coś trafia i to nie jest jedyny temat. Reszta może innym razem :) Pozdrawiam ketjowr
|
|
Wszędzie chodzi o to aby jak najmniej ludzi zatrudniać co daje efekty jak wyżej! Nie wiem czy w Łomży nadal szaleje bezrobocie i wyzysk bo wyjechałem kilka lat temu ale na południu Polski to brakuje teraz rąk do pracy .
|
|
Andreo, Coś z tym linkiem jest nie tak :( ketjowr
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |