Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
wpadka |
Witam, mam problem, przydarzyła mi się wpadka. Chciałam się zapytać, czy jest jakaś kobieta, która używała leku Pomen, jeśli tak to chciałabym odkupić jakieś 2 tabletki, bo nie ma kasy na całe opakowanie, ani tez prędkiej wizyty u lekarza żeby dostać recepte. Zostało mi 24 h.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: wpadka |
a ile cale opakowanie tego leku kosztuje?
|
|
prawie 90 zł
|
|
Trzeba myśleć głową a nie d... . A potem takie właśnie rezultaty.
|
|
Nie masz kasy? przecież za numerek wziełaś więcej. (przed wpadką)
|
|
ciekawa jestem czy Ty zawsze myslisz glowa!! nie wydaje mi sie. . . a poza tym ja sie nie puszczam :/
|
|
fanka bocianka dlaczego nabijasz się z dziewczyny jak sama nią jesteś jestem ciekaw ile ty bierzesz za numer??? waldek27 Dziewczyny są ambitne - nie poprzestają na małym.
|
|
Nie szukaj na tym forum mądrych rad,bo ich nie dostaniesz(ale to juz sma zauważyłaś),tylko się mądrkować potrafią.24 godziny to nie tak mało-do lekarza zdążysz,a kasę musisz skołować,nie sądzę żeby ktoś tu mial te tabletki(a czemu nie np Postinor?jest chyba tańszy i cyba są po 2 tabletki w opakowaniu).Pożycz,wymysl rodzicom,że na jakieś książki-cokolwiek-kasa musi się znaleźc.Albo niech Ci pan X da, wkońcu jego to też dotyczy. Trzymam kciuki.Może nic nie będzie.A wnioski wyciągnełas sama,nie trzeba Ci o tym pisac.
|
|
masz jeszcze inną możliwość, wizyta prywatnie w gabinecie lekarskim lekarz może ci zaplikować dawke specjalnego leku ale to też działa do 24 godz. jak się nie myle ale na to też potrzebna jest kasa??? waldek27 Dziewczyny są ambitne - nie poprzestają na małym.
|
|
hmm, nie wiedziałam, że jest też Postinor, ale dzięki za info. Też na recepte, prawda? czy może ją wypisać tylko ginekolog, czy także lekarz rodzinny? i ile orientacyjnie może kosztować?
|
|
Postinor sa 2 tabletki i nie wiem dokladnie ale cos okolo 30 zl chyba
|
|
na recepte.Ale możesz przecież pójść rano do przychodni(po co do gabinetu prywatnego)A moze masz jakąś znajomą aptekarke?dałaby Ci teraz a recepte byś jutro doniosla!Mi czasami dają tak leki na receptę,ale musze zostawić dowód:-))))
|
|
a na gumki nie mialas? ...skoro nie uwazasz jak robisz...to rob jak uwazasz! ZAKAZ WYWALANIA MOICH PODPISÓW!!!!!!
|
|
Zaczekaj aż się narodzi będziesz mogła zabić to dziecko taniej i bez tabletek. Morderstwo przecież jest takie samo czy przed narodzeniem czy po. To juz jest człowiek, istota ludzka od chwili poczęcia. Nie miałabys takiego problemu gdyby twoja mama kilkanaście lat temu dorwała się do takich prochów których dziś szukasz. Poprostu byś popłynęła wtedy do sedesu i dziś bezmyślnie nie doznawała rozkoszy z seksu. Zastanów się czy taką przyszłość chcesz zgotować swemu dziecku. Jeśli nie masz warunków aby je sama wychować, to nie zabijaj go jakąś tabletką, jest wiele rodzin chcących adoptować dzieci nawet zaraz po urodzaniu i naprawdę w dobrych warunkach takie dziecko może wychowywać się ciesząc się z darowanego mu przez ciebie życia. Nie bądż mordercą, hitlerowcy zabijali zastrzykiem, ty chcesz tabletką efekt jest taki sam. Czy ktos ich za to pochwalał? Dziwię się z tak licznych doradców, którzy ,,serdecznie" radzą tobie jak możesz zabić, szkoda że nikt nie zastanawia się nad życiem dziecka.
|
|
chodzi o to, że ja nie wiem czy jestem w ciąży, i mam nadzieje, że nie, ale tak wyszło, że nie chce życ teraz w strachu i wole dmuchać na zimne, szkoda, co prawda, że wcześniej tak nie pomyślałam, ale mam nadzieje, że zdążyliśmy skończyć wcześnie, i że nie doszło do zapłodnienia. Ale nie chce czekać i żyć w niepewności, wole wiedzieć że będzie ok.
|
|
W aptece bez recepty raczej Ci tego nie dadzą bo to zbyt duża odpowiedzialnosc, przedawkowanie może byc nie ciekawe w skutkach.Postinor tylko i wylacznie może przepisac Ci ginekolog, można je wziac maksymalnie do 36h.Jesli już malo Ci czasu zostało proponuje prywatnie udać sie do lekarza. Pzdr
|
|
TO MASZ PROBLEM.ZOSTAJE CI W TEJ CHWILI TYLKO POSTINOR KOSZTUJE OKOŁO 75 ZL W APTECE ZA 2 TABLETKI,ALE JEST NA RECEPTE. NATOMIAST POMENU NIE KUPISZ W APTECE. akapulko12
|
|
Koma bardzo ciekawa jest twoja wypowiedż i myślę,że słuszna ale decyzja należy do niej??? waldek 27 Wtedy nie uważałaś co robisz, teraz rób co uważasz.
|
|
Zajrzyj na http://www.antykoncepcjadorazna.pl. Pogrzeb tam troszkę i ewentualnie odwiedz lekarza.
|
|
zalezy kiedy byl stosunek, jezeli nie uplynelo 72 godziny to oczywiscie mozesz wziasc Postinor, z tym, ze jest wydawany tylko na recepte przez ginekologa, ktory wczesniej musi Ciebie zbadac. Czasem zdarza sie, ze aptekarz bedzie tak uprzejmy i wyrozumialy, ze przyjmie nawet recepte od weterynarza, aby wydac Ci ten lek. Jak juz ktos wczesniej pisal, sa tam dwie tabletki, ktore trzeba wziasc na raz , a koszt tego zabiegu to bodajze 73zł. aaa i jeszcze taka jedna sprawa, najlepiej recepte wez u swojego ginekologa, prywatni lekarze pobieraja 50zl za recepte. Powodzenia ;)
|
|
Załamana lepiej weś się za nauke a bierzesz się za rzeczy nie dla dzieci i zakładasz tematy o jakiś tabletkach .Żaden aptekarz ci tego nieda za ładne oczy
|
|
oj Koma,wzruszajacy jest Twój post, najlepiej sie wymadrzac na tematy które nas bezposrednio nie dotknęły,prawda?jakie to proste-nosic 9 miesiecy, potem urodzić i oddać. No brawo! Ja uważam że dzieci powinny się rodzic TYLKo CHCIANE, WYCZEKANE i DO OBŁĘDU KOCHANE!!!!.I to naszym (dorosłych ludzi)zasranym obowiązkiem jest robic tak, aby tylko takie dzieci sie rodziły.Ale poniewaz nie ma metody 100% to uważam że mamy prawo postapic tak-jak uwazamy za słuszne,żeby nie zasilac szeregu biednych,niekochanych i niechcianych dzieci. "Dziwię się z tak licznych doradców, którzy ,,serdecznie" radzą tobie jak możesz zabić, szkoda że nikt nie zastanawia się nad życiem dziecka."-kobieto!! Jakiego dziecka!!! Czy ktos stwierdził u niej ciąże??????Czy ona widząc na usg pierwsze bicie serduszka dziecka chce je zabić?Nie przesadzaj!!!!!!!!! a Twoje okreslenie "morderca" to lekkie przegięcie ( w tej sytuacji)No, chyba że Ty z tych z LPR co to chca żeby dzieci poczęte z gwałtów rodzić...to inna sprawa.
|
|
|
Napisałaś, że masz jeszcze 24h, więc nie słuchaj tu nikogo tylko rano rzucaj wszystko i idź do lekarza. Nie sądze, żeby inny, szanowny specjalista chciał wypisać na to receptę. Porozmawiaj przy okazji o recepcie na tabletki antykoncepcyjne. Nie wiem ile masz lat, ale warto o tym pomyśleć. Malwina
|
|
Pomen nie jest na recepte :) przynajmniej w aptece na starym rynku nie trzeba recepty :) 72 zl chyba kosztuje ....Uwiodła mnie przepaść jednego spojrzenia....
|
|
Zgadzam się z Malwiną, trzeba myśleć i brać tabletki a nie później panikować bazyk1
|
|
Koma do zapłodnienia dochodzi dopiero po ok. 72 godzinach a przed zapłodnieniem dziecka jesZcze nie ma. co ty myślisz ze odrazu dziecko powstaje jak facet ma w tobie wytrysk?nieee ....Uwiodła mnie przepaść jednego spojrzenia....
|
|
No i "Załamana" ma problem (bardzo ludzki zresztą), jedni próbują cos poradzic, a Koma plecie wytarte androny i przytacza głupawe argumenty obrzucając epitetami inną osobę za to, że ma inne przekonania. Dla Komy plemnik - to juz "dziecko nienarodzone"! To pewnie nałogowi onaniści w seminariach mają chyba pełne portki takich 'dzieci" (nie mówię tu o "wariancie Petza")... "Kosmos jest wielki, a głupota ludzka jeszcze większa" jak mówił A. Einstein (chociaż to Żyd więc z tego samego narodu co Jezus). Zbych
|
|
Załamana nie rób tego, dołączam sie do głosu Komy. Nie bedę tu dyskutować czy dziecko jest po 72 godzinach, czy po 7 miesiacach, bo to jest czysta racjonalizacja osób, które "dobrze" ci radzą. Nawet jeżeli nie doszło do poczęcia to Ty już zabiłaś to dziecko, w swoim sercu i psychice. Kiedyś bedziesz mamą (zaplanowaną), i będzie trudno żyć ci z taką myślą. Bo ty tego ewentualnego dziecka nie chcesz. A wiesz, że już w momencie zapłodnienia wiadomo, jakie bedzie miało oczki, włoski, paluszki. Chcesz unicestwić CUD, jaki w tobie być moze sie począł, co z tego, że za wczesnie, że jeszcze nie teraz.... Uważam, że możesz liczyć na pomoc wielu osób, instytucji, jesli tylko zechcesz poszukać. Trzymaj się ciepło!
|
|
ZAŁAMANA DAJ JAKIS KONTAKT NA SIEBIE POMOGE CI BO TU TRZEBA DZAIŁAĆ A NIE ROZKMINIAC.
|
|
ATA,KOMA co wy piszecie.sex to przyjemność,nie traktujmy sexu jako obowiązek stworzenia człowieka,osobiscie uważam ze dobrze robi dziewczyna (załamana)jeśli nie jest gotowa na urodzenie dziecka(którego jeszcze nie ma i nie wiadomo czy wogóle będzie).dziecko to obowiązek,ciężka praca fizyczna i psychiczna,kobieta musi byc gotowa aby założyć rodzinę i urodzic dziecko które będzie w jej życiu najważniejsze, to nie jest decyzja jednej wpadki....stało sie i trudno...ZAłAMANA poleciłabym tobie coś na temat tych tabletek ale nie mam na ten temat żadnego pojęcia.ale jestem z tobą i mam nadzieje ze załatwisz wszystko i będzie ok.pozdrawiam cię macho
|
|
Koma i ata ja jestem za wami uwazam że macie rację i nikt tu niech nie mówi ze nie mamy racji .Bo co 16 lat ma Załamana i co ? będzie wstyd jak się dowiedzą koleżanki i koledzy sąsiedzi lepiej usunąć wrzucić do śmietnikai po sprawie a co tam a gdzie twoje sumienie ?Jak będzież żyła z swiadomościa jako matka że nie dałaś temu dziecku szansy narodzenia się moze by było twoim ostatnim dzieckiem bo potem by sie okazało że nie możesz mieć .Niech nikt tu nie mówi ze po 72 godzinach dopiero jest dziecko brednie i jak mozecie doradzać zeby zabiła dziecko jestescie tacy sami mordercy Załamana rozumiem to co przezywasz w tej chwili ale uwież mi ja nie pochwalę tego co zrobić zamierzasz uwazam że powinaś takze pomyślec o tym przed stosunkiem przecież jest tyle zabezpieczeń.
|
|
ja rozumiem sytuacje Zalamanej-NIEPOTRZEBNE nerwy, NIEPOTRZEBNY strach, nie rozumiem jednej kwestii jak to mozliwe, ze w XXIw. mloda dziewczyna z cywilizowanego kraju pisze ''mam nadzieje, że zdążyliśmy skończyć wcześnie, i że nie doszło do zapłodnienia. '' jak to mozliwe, ze Zalamana stosuje 'metode 'naszych babc, prababc,itd. czyzby pobierala od nich nauki
|
|
Sory, sory. Sex to przyjemność - ok, zgadzam się. A pytałeś dlaczego jest taki przyjemny? Bo inaczej nigdy byśmy się nie romnażali, bo : trzeba być przygotowanym ,dojrzałym psychicznie i fizycznie etc.etc. Matka natura działa, i nie ma tu miejsca na egoizm, jest CZŁOWIEK!
|
|
Załamany pojeb
|
|
"Niech nikt tu nie mówi ze po 72 godzinach dopiero jest dziecko brednie i jak mozecie doradzać zeby zabiła dziecko jestescie tacy sami mordercy"-Tommek!!! walnij se o ściane barana ze trzy razy i jeszcze raz przeczytaj to, co napisałes.Jesli nadal sie pod tym podpisujesz- to jestes honorowym obywatelem tego ciemnogrodu!!!!!!!!!Co Ty człowieku chcesz wyrzucac do smietnika?????????To pewnie wg Ciebie wyrzucenie prezerwatywy pełnej nasienia jest tez zabiciem potencjalnych dzieci...Dzizus co za kraj, co za ludzie...................
|
|
żałosne . A gdzie szcęśliwy partner ? piszesz takie głupoty a może sam zainteresowany by dał kase . Może zwróc sie do niego a nie oczekujesz że pół łomzy do ciebie napisze. Może spróbuj myjką ciśnieniową na myjni w Primie
|
|
pabloz4 załosne to to co piszesz o myjni.zastanów się akapulko12
|
|
Ludzie! dziewczyna ma problem, jest ZAŁAMANA, a niektórzy tu jeszcze ją dołują. Zastanówcie się zanim coś napiszecie! Co będzie jeśli jutro przeczytacie post zatytułowany "popełniła samobójstwo, bo nie miała do kogo sie zwrócić" ? Wychodzę z załaenia, że słowa to tylko słowa, ale mają niezwykłą moc ranienia. Rozumiem jej stan, bo serio nie wie co robić, a my jej w niczym nie pomagamy. Rozumiem też to, że powinna myśleć o konsekwencjach wcześniej, ale stało się! Załamana, mam nadzieję, że ułoży się tak, jakbyś sobie tego życzyła. Nie musiało dojść do zapłodnienia. Jeśli uważasz, że to nie ten czas, nie ten człowiek, to jestem z Tobą. Trzymaj się, bądź dzielna na każdej drodze, na którą zepchnie Cię życie. Malwina
|
|
Piszesz że nie jesteś jeszcze pewna, ale gdyby okazało się że jesteś w ciąży to pamiętaj że gdyby najbliżsi ci odmówili to są ośrodki dla samotnych matek i kobiet spodziewających się dziecka. Powstaje taki w Olszynach i w Wasilkowie prowadzą Siostry Nazaretanki. To dziecko zabijesz, a skąd wiesz że dasz rady począć następnę? Może to jedyne jakie możesz mieć i wtedy całe życie będziesz tego żałować. Jesteś młoda i nie słyszałaś o syndromie poaborcyjnym, kobiety posiadające odrobine nawet przyzwoitości i ludzkiego sumienia przez całe życie o tym zapomnieć nie mogą. Budzą się w nocy słysząc płacz dziecka, kilkakrotna spowiedź nie jest w stanie przynieść im spokoju. Wiesz ale to są kobiety z chrakterem a nie maszynki do seksu. Ktos pisze że sierocińce sa pełne - tak jeśli taka miłośniczka sexu rodzi i nie zrzeka sie praw do tego dziecka licząc na to że kiedyś w starości będzie mogła żądać od niego pomocy, to takie dziecko nigdy nie może byc adptowane. Do pełnoletności siedzi w tzw. bidulu. Jak widać perfidii w świecie jest dużo. Jedni radzą i spieszą z pomocą jak sie ,,pozbyć'' takiego dziecka a inne chcą mieć spokojną starość. Kidyś nadejdzie dzień, kiedy będzie trzeba odpowiedzieć za swoje czyny i podpowiedzi ( to jest współudział w zbrodni ). Życie jest krótkie, czy warto za tę chwilę ziemskiej przyjemności pogrzebać szczęśliwą wieczność?
|
|
Nie zabijaj. Nie odbieraj życia komuś kto być może bedzie rozwijał sie pod Twoim serduszkiem. Przeciez masz serce. Koma w zupełności Cie popieram. Oby więcej było takich ludzi jak ty. Trzeba szanować życie. ...ludzie rozmineli się z wartościami...
|
|
Koma nie gniewaj się ale przyśniciel(ka) z Ciebie...........
|
|
Jezus Maria..Koma ty się natychmiast zacznij leczyć..natychmiast! Jesteś kompletnie nienormalna...Radzisz jej, żeby poszła do domu samotnych matek..Boże kochany.. Zwariowałaś..Wróć do swojej ligi polskich rodzin i nie chrzań tu głupot do normalnych ludzi. Idź precz maro przeklęta, zgiń, przepadnij a kysz! Brr aż po mnie dreszcze przeszły.
|
|
Jak doszło do tego że moze byc w ciązy to ona juz jest odpowiedzialna nie tylko za swoje zycie ale takze za zycie dziecka. Trzeba być odpowiedzialnym za to co sie robi. ...ludzie rozmineli się z wartościami...
|
|
Pijana powietrzem co robiłaś na biologii w szkole średniej?
|
|
wincenty z apuzjno wyjety albo aldona z peknietego kondona z tego ambarasu bedzie !!!!!!!!!!! i sie nauczysz trzymac nogi razem !!!!
|
|
No tak.. dla was juz zadne wartosci sie nie licza. ...ludzie rozmineli się z wartościami...
|
|
Zastanów się 2 razy, zanim cos zrobisz. Mam nadzieje, ze wszystko bedzie ok, ale jeśli jednak doszło do zapłodnienia- to łykając tabletkę zabijesz własne dziecko. Za pare lat wyrzuty sumienia cie zamęczą.
|
|
za pare lat-to pojawi sie niechciane -kolejne niekochane dziecko.Ot i cała filozofia, droga nefretete. czego Ci Załamana nie zyczę!!!
|
|
Pijana powietrzem zlituj się...to, że tobie na religii wmawiali, że plemnik to już dziecko to twój problem. O jakich wartościach tych mówisz? Nefretete a skąd wiesz, że ją wyrzuty sumienia zamęczą? Ile razy usunęłaś ciążę?
|
|
A tfu co ja napisałam. Przecież załamana nie chce usunąć ciąży tylko jej zapobiec a to ogromna różnica.
|
|
Witam, wszyscy, którzy biorą udział w tym wątku winni sobie zdawać sprawę, że poruszają się po bardzo śliskim gruncie - mianowicie problem nabrał wymiaru nie praktycznego a etyczno - moralnego. I warto, myślę, spojrzeć na niego dokładnie pod tym kątem. Nie ma wątpliwości, że powstał problem. Ogromny. Nie ma się także co oszukiwać, że powstał on z powodu rozsądku osób, które go - że się tak wyrażę - "spłodziły". I nie przychylam się do opinii - trudno, stało się - o nie, to byłoby nie w porządku. Ja wolę patrzeć na to przez pryzmat człowieka - jesteś Ty i Twoje życie. Jesteś Ty i dwie drogi - jesteś, nie ma cię. To wszystko rodzi się w konsumpcyjnej naturze człowieka XXI w. W dążeniu do zaspokojenia swoich potrzeb - nie trwania w wolności pojmowanej jako wierności wartościom ale w bezdusznej, bezrozumowej i odczłowieczającej żadzy zaspokojania swoich instynktów. KULTURA CHWILI - oto spoiwo łączące narody w wielkie społeczeństwo ludzi "wolnych". Czy naprawdę warto się chwalić jego kartą członkowską? Jest problem. Tkwi głęboko. Zasadniczo człowiek się problemu pozbywa. Wybierając najgorszy chyba z możliwych sposobów czyli wybierając ów forum "ktoś" zgadza się na publiczny ekshibicjonizm emocjonalny - obnaża się licząc na pomoc. Otrzymuje z powrotem coś w rodzaju ciężkostrawnego sosu - jest w nim wszystko tylko nie meritum. Otóż moim zdaniem - podkreślam: MOIM ZDANIEM, wszystko sprowadza się do pewnego schematu myślenia w sposób czarno-biały. Tabletka - morderstwo, śmierć, nienarodzone dziecko, gwałt wartości, ekskomunika moralna - sposób czarny. Dla odmiany sposób biały: tabletka - normalność, ratunek itp. Przypominam tylko, że istnieje cała gama kolorów pomiędzy: dziewczyna ma w rękach całe swoje życie zamknięte w tej jednej chwili - nikomu, ale to nikomu nie robi krzywdy wybierając najlepsze dla Niej rozwiązanie. JAKĄ PRAWDĘ O ŻYCIU ZNAJĄ LUDZIE DLA KTÓRYCH TA TABLETKA TO ZABÓJSTWO? KTO DAŁ IM PRAWO SĄDÓW? KTO POZWOLIŁ IM NA WYPOWIADANIE SŁOW O LUDZIACH JAKO ZABÓJCACH? KOMA - TWOJE POSTY TO ESENCJA NORM MORALNYCH - JAKIE NORMY MORALNE NIESIE TWOJE PRZESŁANIE O DNIU W KTÓRYM PRZYJDZIE ODPOWIEDZIEC ZA SWOJE CZYNY? NIE ZAMYKAJ SIE NA SIEBIE - BADZ POSADZKĄ DLA INNYCH. NIECH STĄPAJĄC PO NIEJ KROCZĄ DO ŚWIĘTOŚCI. Do swojej świętości. Jesteśmy ludźmi - niech nic co ludzkie nie będzie nam obce. Otwierając szerzej swe okna, łatwiej nam patrzeć na świat. Ściskamy w ręku jedno życie. Dar od Boga. Jeśli tabletka sprawi, że nie wypadnie nam ono z uścisku, to faktycznie - nadejdzie dzień kiedy zostanie to rozliczone. Pozdrawiam
|
|
Odpowiedzialność i dojrzałość uważających się za dorosłych - młodych ludzi. Żenada ! Nie chcę analizować ani odnosić się do komentarzy bo poziomem nie odbiegają od autorki. Gdzie poznajesz swoich partnerów, jeżeli chwilę potem prosisz o zrzutkę na zabieg na forum ?? Może jednak lepiej kasować gości przed romansem ?? Przynajmniej zostanie na lody ! Pozdrawiam Ile nie karmić faceta i tak cycka szuka.
|
|
Ludzie o jakiej ciąży i dzieciach wy mówicie? To nie jest "miłosne zespolenie" rodem z nauk religii w szkole po ktorej rodzą się cudownie dzieci ale skomplikowany proces zapłodnienia.Nie będe porudszał zagadnienia receptorów błonowych plemnika, które nakazują komórce płciowej mężczyzny zasuwać w tym a nie innym kierunku ale do zapłodnienia jeszcze jest daleko. A przy spadku jakości towaru produkowanego przez nasze pokolenie w stosunku do mniej cywilizowanych naszych potomków, jest spora szansa, że można trafić na anizospermię lub nekrospermię albo inne czynniki utrudniające lub uniemożliwiające zapłodnienie. Nie róbcie dziewczynie wody z mózgu. Szansa na zapłodnienie i powstanie życia jest jak na tą godzinę jeszcze niezbyt wielka, a na pewno nie stuprocentowa. Przestańcie moralizowaćjeżeli nie macie zamiaru w jakikolwiek sposób pomóc. Trzymaj się Załamana.
|
|
Załamana a rozmawiałaś z najbliższą Ci osobą tzn. mamą,tatą....Jeżeli nie to proponuję Ci to zrobić.
|
|
pisząc czy zabija czy nie, czy jest to ciąża czy jeszcze jej nie ma należy zaznaczyć że środki takie jak postinor czy pomen są środkami wczesnoporonnymi. odpowiedz przychodzi sama.wybór należy do niej. akapulko12
|
|
Podtinor DUO nie jest środkiem wczesnoporonnym, zapobiega tylko zapłodnieniu dzieki zwiększonej dawce hormonów, to tak jakby się zjadlo ok 12 zwykłych tabletek antykoncepcyjnych na raz. Wiem to od ginegokoga.
|
|
barbara: z najbliższą osobą z mamą tatą? znając dzisiejszych rodzicow to by ją zaczeli od puszczalskich wyzywac i jakies epitety inne w jej strone rzucac. od kiedy to rodzice tacy ludzcy niby są? ....Uwiodła mnie przepaść jednego spojrzenia....
|
|
Autor: Alehandra (---.internetdsl.tpnet.pl) Data: 31-08-06 09:41 pisze: znając dzisiejszych rodzicow to by ją zaczeli od puszczalskich wyzywac i jakies epitety inne w jej strone rzucac. od kiedy to rodzice tacy ludzcy niby są? Moje pytanie? Jak będziesz matką to pozwolisz swojej córce na dymanie bez względu na wiek, byle kim i o byle porze? Rozumiem też, że potem pogłaszczesz córcię po główce i podsuniesz wcześniej przygotowane tabletki?! Znasz niedzisiejszych rodziców, którzy będą to tolerować?? Oj, dziecko, dziecko.......... zamiast się wygłupiać na forum biegiem do książek !! Pozdrawiam Ile nie karmić faceta i tak cycka szuka.
|
|
Adramelech ciekawe co by bylo gdyby twoja matka wziela tabletke ???????? albo twojemu ojcu nie pękła prezerwatywa ???????? Pewnie by tu cię z nami nie było LOLKU . Głupi jesteś i nieudawaj mądrego filozofa , buahahahaha
|
|
pozwole. wszystko jest dla ludzi. o! ....Uwiodła mnie przepaść jednego spojrzenia....
|
|
Najlepiej jest kiedy każdy sam o sobie decyduje i sam za to odpowiada, a nawiedzeni "duszpasterze" z zewnątrz niech nie pieprzą andronów młodym ludziom ("Życie jest krótkie, czy warto za tę chwilę ziemskiej przyjemności pogrzebać szczęśliwą wieczność?"). Skoro życie jest darem- jak twierdzą- to przykrość Bogu sprawiają ci, którzy tym darem (a więc i seksem) gardzą. Taka pogardą jest właśnie celibat i próby nadzorowania życie intymnego ludzi przez pokręconych idiotów rodem z teorii "mierzenia lepkości porannej". Pewnie myślą, że upowszechniając swoją głupotę uczynią ją mądrościa. A niedoczekanie wasze! Zbych
|
|
i jak ZAłAMANA wyjaśniło się cos,czytam ten temat i nie widzę ciebie.napisz co udało ci się wyjasnić lub załatwić.pozdrawiam macho
|
|
hej, recepte zalawiłam, ale nie zrealizuje jej. postanowilam razem z nim, ze co by nie bylo to konsekwencje pniesiemy. ale mam nadzieje, ze nie jestem w ciazy, po prostu zostalo mi poczekac. . .
|
|
Gratuluję ci rozsądku, silnej woli, serca i życzę wszystkiego najlepszego. Naprawdę mam nadzieję, że wszystko ułoży się po Twojej myśli. Wczoraj długo się zastanawiałam co zrobisz. Wg mnie podjęłaś słuszną decyzję, której jeszcze raz ci gratuluję.
|
|
wspaniałe rozwiązanie czas pokaże swoje??? waldek27 Sznurowadła prowadzą do rozwiązania.
|
|
ZAłAMANA super.fajnie ze ten facet okazał się dobrym człowiekiem.jestem z tobą i trzymam kciuki.daj znac jak bedziesz już cos wiedziała.pozdrowionka macho
|
|
Jak bedzie wiadomo czy chlopczyk czy dziewczynka to daj znać !
|
|
witam, wiec jak sie okazalo jest dobrze, nie jestem w ciazy. dzieki wszystkim ktorzy byli ze mna.
|
|
Gratuluje. Podjęłaś najlepszą decyzje z możliwych, nie dla tego że okazało się iż nie jesteś w ciąży ale dla tego że postąpiłaś jak odpowiedzialna i rozsądna osoba. Bardzo się cieszę że są jeszcze wśród naszej młodzieży(?) ludzie tacy jak Ty i Twój partner. a Tym którzy sieją lewacką propagandę pozornego szczęścia (ci którzy namawiali do zabójstwa) radzę żeby zastanowili się nad tym co piszą, bo wg mnie piszą brednie Łomża- OSTATNI BASTION PÓŁNOCNEGO MAZOWSZA
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |