Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Poród w Łomży |
Cześć Jestem juz 4 dni po terminie , odszedł mi czop skurczy brak . Jak to jest w szpitalu gdyż w środę mam iść na patologie ciazy Jan
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Poród w Łomży |
? Jan
|
|
to samo mnie zainteresowało
|
|
poleżysz na ginekologi ze 2 dni i pewnie ci wywołają
|
|
Ja bym poszła od razu, lepiej jak monitorują maluszka a Tobie bez różnicy czy leżał w domu czy w szpitalu, a tam przynajmniej opieka... jaka jest to jest ale jest.
|
|
Czy to prawda że wywołanie porodu tak bardzo boli i nie dają żadnego znieczulenia Jan
|
|
Wywołanie nie boli tylko poród boli. Wywołane skurcze bardziej bolał niż te które przychodzą same naturalnie.
|
|
Jak to jest z znieczuleniem ? Jan
|
|
Dają gaz. Nic więcej.
|
|
Do znieczulenia potrzebny jest anestezjolog, którego brakuje na tym oddziale. Mimo iż w całej Polsce takie znieczulenia powinny być dostępne to w praktyce nie ma lekarza, który je poda.
|
|
Dokładnie. Ministerstwo Zdrowia chciało zrobić dobrze ciężarnym i krzyknęło \"znieczulenie dla każdej rodzącej\", tylko zrobił koło d*py szpitalom, oddziałom położniczym i anestezjologom.
|
|
Mi gaz tylko przeszkadzał bo nie da się nim złapać tak dużego oddechu, po prostu są wiele płytsze. Poza tym jedynie na początku \"czułam szum\" ale po paru minutach nie odczuwałam żadnej różnicy. A i jeszcze jedno gaz podają dopiero od pewnego momentu ( rozwarcie chyba 5 cm)
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |