Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Witam z Francji - Prosze o pomoc |
Trudno mi po Polsku, przebacie. Ale mysle ze dam sie porozumiec Sprawa taka jest : Na forum Poloni francuskiej (Polskanova), mamy 17 letni uzytkownike (Katarina) mieszkajac w Franci, ktora poszukuje siostry i bratow ktorzy pozostali w Polsce. Cala rodzina byla rozwijana kiedy rodzice mieli jakies nieszczescie, i nasza Katerina pierw byla, razem z wszystich dzieci (siostry i bracia) w serociniecu w Lomze, a potem przyjechala razem z jednym bratem to Francji kiedy dwoje posostali adoptowani przez francuska rodzine. Ja jestem stary czlowiek i troche znam polski jezyk, wiec dopomagam mlodczym ludzi z Poloni francuzkiej, tutaj urodzonych, ktorzy szukaja swoje kozenie w Polsce. Wiec szukam doklane nazwisko, adres i numer telefoniczy tego sierocinieca u was w Lomzo, bo nie udalo mi sie znalesc z mojej strony. Katarina panieta o "panstwowy" sierociniec, a to bylo 10 lat temu i ona byla malutka, wiec nie wiem czy to panstwowy. Pomyszlalem ze wy, mlodsi ludzie, tam w krainie, moglibyscie mnie dopomagac znalesc byle jakie informacie. Mozecie odpowiedzic albo na tym forum albo na forum Polskanova : http://www.polskanova.com/index.php Forum > Recherche des personnes > Recherche des racines > topik : "Urgent" Po polsku, po francuzku, po angielsku Z gory dziekuje wam bardzo
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Witam z Francji - Prosze o pomoc |
witam znam osobiscie obecnego dyrektora Łomżynskiego domu dziecka,niestety nie pamiętam adresu,ale znam numer telefonu 0862164843,jesli bedzie ci bardzo potrzebny adres to moge go zdobyc!!! pozdrow wszystkich rodaków we Francji!!!!!!
|
|
DOM DZIECKA Łomża, ul. Polna 16 Tel. (0-86) 216-31-30
|
|
nowy1984 ten numer jest juz chyba nie aktualny a co do adresu to zeczywiscie ten,pozdro!!!!!!!
|
|
Obecna nazwa to: Zespół Placówek Opiekuńczo- Wychowawczych w Łomży ul. Polna 16 18-400 Łomża tel/fax (86) 216 48 43, 216 31 30 pozdrawiam i życzę powodzenia
|
|
Krzynio, Nowy1984, Barbra ... dziekuje bardzo za szybkie odpowiedzi. @Krzynio : Interesujace jest ze znasz kierownika, bo wiem ze barzo trudno bedzie dla Katarina dostac informacje. I ja mysle ze lepiej by bylo zeby ona pojechala do Polski - ale nie pytalem czy ona jeszcze zna polskiego jezyka. Czy znasz angielksi jezyk, albo francuzki ?
|
|
|
Spróbujcie wrzucić dane które zna: nazwisko iię itp, oże ktoś z internautów coś skojarzy, osobiscie zna jedną panią która w tatych latach ta pracowała.
|
|
a może spróbować przez Ośrodek Adopcyjno-Opiekuńczy Ul. Dworna 24A 18-400 Łomża Kontakt telefoniczny 086 216 56 21, nie wiem czy oni mogą udzielać informacji kogo gdzie pomogli adoptować ale takie dane pewnie mają a rodzinie może i powiedzą. z tego co wiem to przez ostatnie 10 lat tam sie nie zmieniło kierownictwo. _____________________________________ ... & vice versa!
|
|
Witam, poszukiwania rodziny, rodzeństwa, rodziców biologicznych, najlepiej (i najszybciej) jest prowadzić przez ośrodek adopcyjno-opiekuńczy w Łomży (dyrektor Bożena Jabłońska). Jeżeli miało miejsce przysposobienie zagraniczne, zawsze mozna zwrócic się do jednego z trzech ośrodków, które zajmują się adopcją międzynarodową: wszystkie trzy są w Warszawie : 1. Krajowy Ośrodek Adopcyjno-Opiekuńczy TPD 022 425 46 77 adopcja@tpdzg.org.pl 2. Publiczny Ośrodek Adopcyjno-Opiekuńczy 022 622 03 70-73 3. Katolicki Ośrodek Adopcyjno-Opiekuńczy 022 818 54 30 Powodzenia,
|
|
znam angielski,jesli bedziecie sie chcieli ze mną skątaktowac to piszcie na adres mailowy krzysztofstaniorski@o2.pl , czekam na wiadomosc!!!!
|
|
Mam nadzieje, ze lepiej znasz angielski niz polski, bo moze byc problem z tym kontaktem.
|
|
Serdecznie dziekuje wszystkim za informacie. @Krzynio : I appreciate your offer, which I shall convey to Katarina, hoping that she speaks English for I wonder she would remember Polish. Currently she's away in Marocco. Soon as she will resume back I shall revert to you with the outcome. Thank you again for your kind concern. Talk to you soon Jean-Joseph
|
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |