Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Decyzja o dodatek 500 + |
czy ktoś już dostał decyzję
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Decyzja o dodatek 500 + |
\"2.3 W jakim terminie będą wypłacane świadczenia? Pierwsze wypłaty ruszą w maju 2016 r., jednak wszystko zależy od tego, jak szybko urzędnicy będą realizować wnioski. W okresie startowym programu (dla wniosków złożonych w terminie 01.04.-01.07.2016) maksymalny termin oczekiwania na decyzję i wypłatę może wynieść nawet 3 miesiące. Jeśli wniosek zostanie złożony w terminie między 1 kwietnia a 1 lipca, świadczenie zostanie wypłacone z wyrównaniem od kwietnia. Po 1 lipca 2016 r. nie będzie wypłacane wyrównanie i będzie obowiązywać następująca zasada: - jeśli rodzic złoży wniosek do 10 dnia miesiąca, otrzyma pieniądze do końca danego miesiąca, - jeśli rodzic złoży wniosek po 10 dniu miesiąca, wypłata nastąpi do końca następnego miesiąca.\"
|
|
:) Ja juz otrzymałam.
|
|
Na pewno odmowną dostaniesz.
|
|
A Te decyzje to poczta polska dostalas ? Czy roznosi ta Pani z Urzedu Miasta co podatki?
|
|
wujek stefan roznosi.
|
|
Też bym chciala wiedzieć kto dostarcza decyzje?
|
|
Mi dostarczył decyzje ten pan co wodę spisuje . Trzeba jego spytać. .........................................................................
|
|
kfz a jak moge spytać z jakiego osiedla jestes i kiedy składałas wniosek ? Dzieki z góry za odpowiedz
|
|
Z ks. Anny. Wniosek złożyłem 4 kwietnia. .........................................................................
|
|
Ja 5 kwietnia i narazie Nic :) dzieki za info
|
|
My składaliśmy 12 kwietnia i póki co zostaje nam cierpliwie czekać.
|
|
Dla zainteresowanych. Dzwoniłam do UM. Dopiero wydawane są decyzje do wniosków złożonych w pierwszych dniach kwietnia, przynosi Pani, ale jeśli nie zastanie nikogo to zostawia w skrzynce informacje, by zgłosić się do Urzędu po decyzje. Tak więc zostaje tylko czekać cierpliwie.
|
|
Ja juz mam a skladalam 1go kwietnia.wypłata 20stego kwietnia w banku bądź na konto
|
|
Mają chyba 30 dni na rozpatrzenie, a jak widać sprawnie im to idzie. Jeśli nie zdążą, to wiem, że w tył spłacają.
|
|
.....
|
|
Decyzję wydają każdego dnia,a wypłata 500zł na dziecko ,w zależności od złożenia wniosku.Ci co złożyli do 10 kwietnia już pieniądze dostali,a ci po 10 będą mieć wyrównane.
|
|
No nie wiem Bo poki co to zlozylam wniosek 5 kwietnia a nawet decyzji nie dostalam, wiec watpie zebym w tym miesiacu dostala przelew 😄
|
|
jak nie w tym miesiącu dostaniesz to w następnym z wyrównaniem. Ja składałam 1 kwietnia przez internet i wczoraj decyzja przyszła listownie. .........................................................................
|
|
Kfz listonosz Ci przyniósł?
|
|
kto nosi decyzje
|
|
ja składałam na początku kwietnia i tez czekam cierpliwie
|
|
nie doczekamy się w tym roku
|
|
Hm... Dowiedziałam sie ze jesli ktoś ma żonę/ męża za granica to zejdzie dluuuuugo bo wnioski rozpatruje Białystok ...
|
|
Ja składałam 07 i dziś przyszła decyzja. Pani z UM przyniosła.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |