Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Budżet obywtaelski - sygnalizacja świetlna przy kościele Brunona |
Zachęcam na głosowania na projekt 26 - sygnalizacja świetlna przy kościele św. Brunona na ulicy Wojska Polskiego. Przez ruch TIR-ów doszło w tym miejscu już do kilku wypadków, w tym jednego śmiertelnego. Może ta sygnalizacja ocali komuś życie. Kore
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Budżet obywtaelski - sygnalizacja świetlna przy kościele Brunona |
bardzo dobry pomysł, popieram
|
|
Jestem w 100% za. Już dawno tam powinna powstać... magia_2
|
|
A ja jestem za tym żeby nie parkować i nie zasłaniać przejścia dla pieszych ludzi chcących być bliżej bramy kościelnej. Prawo o ruchu drogowym coś o takiej odległości mówi ale Lomza miasto załatwianych praw jazdy jest dowodem na to, że pod kościołem to można i na przejściu zaparkowac bigi2004
|
|
@bigi2004 policja i straż miejska boi się wyegzekwować przepisów od kierowców tzn. owieczek naruszających przepisy prawa o ruchu drogowym by nie narazić się wielebnemu, co do samej sygnalizacji nie jest tam aż tak bardzo potrzebna idąc takim rozumowania należałoby się przy każdej szkole, instytucji tez ustawiać światła bo też jest zwiększony ruch pieszych
|
|
Sygnalizacje, chodniki, itd. itp. śmierdzącym obowiązkiem władz miasta powinno być zapewnienie finansowania ww. Budżet obywatelski powinien być kierowany tak bonusowe/dodatkowe/extra pomysły obywateli, a że ktoś woli uprawiać sponsoring z miejskiej kasy jakiś granitowych parków za setki tysięcy złotych masakra
|
|
wstyd żeby nie zaufać \"własnemu\" bogu tylko liczycie na światła
|
|
Może rondo ?
|
|
taa... 300-400 metrow dalej mieszkaja, a samochodem musza sie pokazac bogacze:) nie przystoi bogatemu z buta do kosciola przyjsc i siedziec w pierwszej lawie?
|
|
Ja jestem przeciwny małe miasto ,a skrzyżowań bez liku. Bardzo żle się jeździ ciągle trzeba się zatrzymywać. ⚡
|
|
Na skrzyżowaniu Sikorskiego Zawadzka znaki drogowe wiszą na słupach energetycznych taka moda to tylko w Łomży. Numery dróg wskazują 61 Białystok 61 Zambrów .Tiry na placu Kościuszki nie wiedzą gdzie skręcić w wojska polskiego bo nie ma naklejonego numeru drogi i tak jeszcze dużo nieprawidłowości w oznakowaniu dróg a wy chcecie Budżet Obywatelski realizować .
|
|
a po co tam światła jak tam chyba nikt na msze nie chodzi?
|
|
I tak już za dużo świateł w łomży. Prawoskręty zapalają się na chwilę a i tak często są zablokowane przez kierowców którzy jadą na wprost Jest potrzeba zmiany oznakowania i sekwencji niektórych świateł a nie dokładać kolejne
|
|
Popieram Garbatego Aniola i innych, jak np. Piertuszke.
|
|
Najbezpieczniej będzie zamknąć kościół...
|
|
A może wybudować tam rondo i na środku niego postawić granitowy pomnik Braci K. razem z ojcem R. ? Co za masakra, ja p.i.e.r.d.o.l.e.
|
|
A jeśli następną przejechaną przez TIR-a staruszką będzie Twoja Babcia - na przykład - to dalej będziesz twierdził to samo? Kore
|
|
babka siedzi z tyłu ...
|
|
Kore, mam za sobą ponad 10 lat jazdy po Europie, jak Ty to nazywasz ,,TIR-em\", i uwierz mi, kierowcy dużych ciężarówek powodują o wiele mniej wypadków niż kierujący osobówkami (nie mylić z kierowcami). Przy kościele na Wojska Polskiego są problemem ciężarówki, ale nie tylko przy kościele, lecz na całej długości ulicy. ale większym problemem są zaparkowane po dwóch stronach ulicy osobówki, którym nikt nie zabroni tam parkować, bo to przecież Owieczki a raczej Barany Boże tam parkują i nikt tego nie zmieni, bo władni boją się że Prałatowi spadną zyski z tacy i spadnie na nich gniew Prałaci...
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |