Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
pasta do zębów |
gdzie w Łomży kupię pastę do zębów Adent? i może znacie jakieś inne dobre pasty na nadwrażliwe zęby i krwawienie z dziąseł?
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: pasta do zębów |
Lacalut activ
|
|
Na nadwrażliwe pasta Biorepair. A na krwawienie nici dentystyczne i witamina C. Masz objawy szkorbutu.
|
|
A co to za pasta? Pierwsze słyszę. Szukaj na nacie, u nas raczej tego nie będzie.
|
|
ziaja ma dobre pasty, przejdz sie do venedy
|
|
Używaj listerine, podobno pomaga na nadwrażliwe dziąsła i redukuje krwawienie. Ja obecne używam zwykłej pasty, ale myślę nad zakupem czegoś innego.
|
|
mi pomogła pasta parodontax teraz używam blanx tez jest ok
|
|
Nie znam tej pasty, może w aptekach będzie? Ja lubię Sensodyne (dentystka mi poleciła na nadwrażliwość), Elmex mnie nie zachwycił, teraz Blendamed testuję.
|
|
Ajona jest w aptekach i sklepach zielarskich - w marketach nie kupicie, chyba że coś się zmieniło, ale generalnie sama kupuję zawsze w okolicznej aptece.
|
|
wypróbowałam pastę lacalut activ i naprawde polecam
|
|
Kupuję tą najtańszą. Porównajcie sobie składy - to jest to samo co w tych za 5 cz 8 zł.
|
|
Kupuję ajonę bez fluoru, od kilku lat, też jest tania. No i patrzcie właśnie na ten brak fluoru. Już nieraz udowodniono, że może on być mocno szkodliwy.
|
|
Wbrew pozorom taka pasta do zębów nie musi być droga. Trzeba pamiętać jedynie o tym, by przy zakupie zwracać uwagę na opakowanie i sięgnąć po odpowiednią tubkę.
|
|
ziaja bez fluoru moze byc dobra na nadwrazliwe zeby
|
|
Potwierdzam AJONA - rewelacja skutek niemal natychmiastowy.
|
|
Elmex jest najlepsza na nadwrażliwe ząbki, polecam ;3 Lubię placki. Ziemniaczane.
|
|
Ja stosowałem elmex i sensodyne.
|
|
Ja też znam tylko te pasty. Sama nie mam nadwrażliwych zębów i dziąseł, ale i tak lubię stosować Elmex, najlepiej wybiela mi zęby.
|
|
Normalna ajona bez fluoru, a nie jakieś cuda. Zęby do normalności doprowadzacie absolutnymi podstawami i powiedzmy, że dzięki temu wyglądać powinny one normalnie. Niczego nie zrobicie natychmiast. Dopiero po czasie będzie lepiej.
|
|
Słyszałam że właśnie ajona jest dobra na nadwrażliwość zębów, ja osobiście używam meridol, ma lepszy smak niż parodontax, trochę pomogła aczkolwiek nie do końca jestem zadowolona :-(
|
|
To spróbuj innej pasty, wtedy będziesz miała porównanie. Jeśli nie jesteś zadowolona z efektów, to nie bardzo rozumiem na co aktualnie czekasz.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |