Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
kot nie toleruje ludzi |
Mój kot nie lubi osób, które do mnie przychodzą. Zazwyczaj siedzi ze mą, ja nim nim opiekuję. Jest spokojnym kotem, ale jak ktoś przyjdzie do mnie, zmienia zachowanie. \"niespodzianka w butach gości\", uskuteczni kocie warczenie, zdarza się, że nie je. Nie wiem, jak oduczyć go takich fochów. olka
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: kot nie toleruje ludzi |
Zmień znajomych. Koty na odległość wyczuwają fałszywe osoby.
|
|
kota przez balkon, bo jest chory psychicznie ---------------------------------------------
|
|
Jaki to kot? Ja mam rasy Norweski Leśny i ma tak samo, ale to lezy w jego naturze. Nie zmienisz tego.
|
|
Zaproś mnie ! a będziesz miała kota jak baranka :)
|
|
Koty to dranie...
|
|
Może po prostu musisz go wykastrować (wysterylizować)?
|
|
Koty to wspaniałe zwierzaczki i nic nie robią bez przyczyny. Najlepiej to uprzedzić gości o ewentualnych niespodziankach. W końcu to kot jest \"u siebie\" i jak nieraz pogryzie w drobny mak kropidło i wypije wodę święconą tuż przed wizytą księdza, to nie jest powód do gniewania się na kotka.
|
|
Najwidoczniej kot jest o ciebie zazdrosny, spróbuj dać mu poczucie bezpieczeństwa i mieć go na kolanach jak ktoś do ciebie przychodzi zacznij od jednej osoby no i oczywiście smakołyki od gości najlepiej kocimiętka może pomoże. Ps Zazdroszczę tobie że masz kota i to jeszcze z charakterkiem ;))
|
|
Na tym forum to co druga ma kota.
|
|
Skąd wiesz?
|
|
Ten kot nie toleruje ludzi bo może to jest po prostu dziki kot?
|
|
kastracja
|
|
Kota ciężko oduczyc czegokolwiek, ale jeśli przychodzą goście, to zamykaj go w innym pokoju. Musi mieć dostęp do kuwety, zabawek i wody. jeśli nie je to może akurat nie jest głody, nic strasznego. ja swojemu kupuję w ramach smakołyków Prevital, lub lepsze kawałki mięsa.
|
|
koty to niebezpieczne pupile. Pomysłowo.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |