poniedziałek, 25 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
ASO v warsztat

Prędzej czy później każdy z nas trafia ze swoim autem do mechanika. Pytanie czy naprawiacie sami , oddajecie w ręce fachowców w ASO czy może do mechanika?

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: ASO v warsztat

Wszystko zależy od wieku auta i zasobności portfela ,jak umiesz zrób to sam będziesz miał pewność ,że jest zrobione jak należy.

zgadzam się z kolegą wyżej, ja większość prac robię samemu, jeśli coś nie potrafię szwagier pomoże, u mechanika już nie pamiętam kiedy byłem,.

Serwisowałem poprzednie auto przez 10 lat w ASO. Przydarzyło im się przez ten czas bardzo wiele \"wpadek\" i z jakości ich usług nie zawsze byłem zadowolony. Mówię tu nie tylko o naprawach mechanicznych, ale również blacharskich. Niestety przewaga ASO nad warsztatem pana Mietka polega na tym, że mechanicy znają bardzo dobrze auta które naprawiają bo mają co jakiś czas szkolenia. Mają też w razie potrzeby dostęp do instrukcji serwisowych, które się często przydają nawet w drobnych sprawach (jeśli nie wiesz jak rozebrać jakiś element możesz jeszcze więcej zepsuć niż naprawić). Obecnie od 6 lat jeżdżę kolejnym autem tej samej marki, ale w aso byłem tylko na dwóch pierwszych przeglądach gwarancyjnych. Może trafił mi się jakiś lepszy egzemplarz bo do mechanika jeżdżę tylko na wymianę oleju i filtrów. I oby tak dalej!. A tak na poważnie, jeśli masz trochę więcej pieniążków to w przypadku niektórych napraw chyba jednak polecałbym serwis autoryzowany...

w aso tacy sami specjalisci jak w normalnym warsztacie, Tylko w aso doja z ludzi 2x wiecej

A byłeś kiedyś w aso ze swoim autem?

Ja właśnie korzystam z ASO. Mam C-Maxa i tam go serwisuję. Cenowo podobnie jak u mechanika, choć tu zawsze na czas naprawiają.

co ty za bajki opowiadasz. Ja kilka razy skorzystałem z serwisu Forda i ceny są o wiele wyższe. I z tym na czas to przesada.

Jak się gwarancja kończy zawsze idę do zaufanego mechanika!

"Bo im tylko o to chodzi
Abyś sam sobie szkodził
Abyś sam nie mógł myśleć
Abyś sam nie mógł chodzić"

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org