Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
kura |
Gdzie kupie zdrową kurę ze wsi? W sklepach tylko te karmione paszą gmo.. Pomysłowo.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: kura |
pewnie na rynku , lub szukaj w lumpex-second hand Do byka nie podchodż z przodu, do konia z tyłu, a do IDIOTY - w ogóle!
|
|
na rynku też mogą być trefne Pomysłowo.
|
|
Na rynku w Nowogrodzie. Tylko szukaj takiej z rodowodem. .........................................................................
|
|
i pod jaja zajrzyj, co by ci kapłona nie wcisnęli :) Do byka nie podchodż z przodu, do konia z tyłu, a do IDIOTY - w ogóle!
|
|
Kury na wsi też są zazwyczaj paszą karmione, co wcale nie czyni niezdatności do spożycia, czy gorszej jakości mięsa. Najgorsze w hodowli przemysłowej są antybiotyki i inne dodatki, bez których dużej ilości zwierząt wyhodować nie sposób, a także brak ruchu w naturalnym środowisku. rudy błazen z druhem
|
|
A kury domowe moga być?? swoją sprzedam. .........................................................................
|
|
tak. po ile? Pomysłowo.
|
|
kfz.251 uważaj żeby ona ciebie nie sprzedała :-/
|
|
haha pytam poważnie ,każdy chce dobrze zjeść Pomysłowo.
|
|
smak kury wiejskiej jest niewspółmiernie najlepszy, bo to taka kurka wolnochodząca tu skubnie robaczka, tam ziarenko czy trawkę, a i w gówienku pogrzebie... * i niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż polaki nie jedzą, ino zakąszają...!
|
|
dokładnie o to chodzi ,w gruncie rzeczy doceniając to co naturalne. Jak wiadomo nie wszystko złoto co się świeci ,jednak w marketach wielkopowierzchniowych (i nie tylko) ludzie ludziom wciskają zwykły kit. Pomysłowo.
|
|
|
A jak można miastową od wiejskiej odróżnić ? .........................................................................
|
|
Miastowa ma pomalowane łapki a wiejska brud za pezurkami. No i jak ktoś pisał to wiejska ma robaki a tak miasta worek chemia więc taka to wygląda... Kiedyś miałem ochotę na zśiadłe mleko więc wybrałem się na bazar by kupić to wiejskie przysięga la że jest prawdziwe a jednak było w ciepłe i jedno co się zrobiło to tylko kwas .Chciałem odnaleźć tą szmate ale więcej jej nie spotkałem i tu raczej miałem szczęście bo szkoda by było za takiego wyrodnialca siedzieć . Więc jak kupujesz to tylko na podwórku a nie rynku nawet ziemniaki odda za grosze ale w środku puste i dostawa GRATIS wielka ściema ______________________________________ Pozdro wszystkim pozytywnie i realnie myślącym.
|
|
Albo ukradnij z podwórka. Najlepsza będzie a i podobno kradzione nie tuczy. .........................................................................
|
|
Dobromil mam kilka kur wiejskich podaj jakiś kontakt to się spiszemy.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |