niedziela, 24 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Tani opał

Gdzie kupić tani węgiel w workach i drewno do kominka?

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Tani opał

Drewno? Hm, najlepiej byłoby kupić gdzieś na pniu parę drzewek, brzuszek i sobie to pociąć, a co do węgla to myślę, że chodzi o centralne ogrzewanie, więc ten sam węgiel co kupisz w Barbórce za 630 złotych minimum tona, z czego zgarną ci z placu łyżką razem z miałem i innym brudem, to już w Kolnie zapłacisz 580 złotych, tylko tam jest w rzucane na taśmociąg i masz to samo za niższą cenę i bez piachu, bez miału. W Łomży z pewnością jeszcze by złego to wodą to wiadomo, parę kilogramów też na ciągnie. Kupuj gdzie jest mniejszy zbyt, bo tam walczą o klientata, a nie robią siano tak jak w Łomży, do tego w Barbórce nawet nie możesz sobie w worki zapakować, bo oni mają popakowane ze śmieciami, brudami i za odpowiednią cenę. Zdecydowanie Barbórki nie polecam.

drewno tartaku posd miastkowem

a w lesie tanio byś miał czym przywieść i oby cię nie złapali bo wtedy drogo wyjdzie

\"Konsul2\" chyba jestes strasznie problemowy! Ja tam bralem w barborce i tym roku mieli naprawdę dobry węgiel. . W tamtym trochę gorszy wiecej kamienia ale nienajgorzej. A ze ci samemu nalozyc nie pozwolą no to maja racje bo bys latal z centymetrem i same \"okazy\" wybieral a kto by resztę zabral? Wegiel to tylko wegiel musi byc rozny

Po ile płaciliście za drewno?

Taniej drewno dostaniesz w tartaku pod Miastkowem.

ja tam jezdze do lasu na ziemi duzo lezy drzewa pozbieram grubych galezi w domu potne i kominek jak ta- lala tylko trzeba chciec i pochodzic po lesie

dobry wegiel maja na tartaku po prawej stronie za stacja paliw co jest kolo barborki

koks ma wyższą temperaturę zatem mniej kg go potrzeba niż węgla.Zaleta koksu to
brak smoły i sadzy przy spalaniu

Autor: *piotrek*nie rozumiesz, gnoje mieszają węgiel z miałem na mokro aby się to wszystko okleiło, jak wyschnie to dopiero widzisz co masz

ludzie choinki wypi*pszają pochodź po smietnikach na pewno zbierzesz troche drewna

Pomysłowo.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org