Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Czy dokarmiacie zimą zwierzęta? |
Czy dokarmiacie bezpańskie koty i ptaki?
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Czy dokarmiacie zimą zwierzęta? |
jak najbardziej.Psy i koty.Pytasz bo?
|
|
Sąsiad zwrócił mi uwagę, że koty mogą być wściekłe, brudzą itp. Mróz za oknem jak nie nakarmić kociaka?
|
|
ja dokarmiam a jest tego troche, misiek tylko od tygodni nie przychodzi chyba poszedl spac za to wiewiorki zlodziejki sa i z karmika wyzeraja :)
|
|
Mi nie zwrócił jeszcze nikt uwagi,a dokarmiam i w miejscu zamieszkania i w pracy.A nawet jeśli by zwrócił to tyle co by se pogadał :)
|
|
Karmić, dbać , wspierać w czasie zimy szczególnie, a taki sąsiad to on stanowi zagrożenie -zaraza znieczulica, czyścioch, pedant niech pilnuje swojego Ph swojej skóry a nie czystości zwierząt.Każde miasto powinno mieć program ochrony zwierząt w czasie trudnych warunków tj. budowanie chociażby budek, kupowanie karmy,bo są na to fundusze, otwieranie okienek piwnicznych, żeby zmarznięte zwierzęta mogły przetrwać.Pozamykane okna,zabudowane śmietniki to stwarza im bez empatyczny egoistyczny człowiek,który nie rozumie że jedynie on może pomóc tej bezpańskiej zwierzynie.Tacy ludzie nie widzą jak one są nam potrzebne i przydatne nawet ze względu na tępienie gryzoni,ja osobiście wolę koty niż szczury.Dlatego takie zachowania nie powinny mieć miejsca ,proszę się nie kierować życzeniami tego pana i robić swoje według swego sumienia i dobrych zasad z czynienia dobra nikt nie musi się tłumaczyć .
|
|
Lepiej dokarmiać zwierzęta niż ...
|
|
Dziękuję za wsparcie.
|