Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Internet na osiedlu przy straży |
Witam jaki internet polecacie na osiedlu przy straży Chodzi mi głównie o internet bez limitu, szybki i bez problemów z przerwami w dostawie. Kablowy internet raczej tu nie pójdzie bo z tego co mi wiadomo są tu stare kable tylko od tel. stacjonarnych?? Cena raczej nie gra roli bo więcej niż 100zł to raczej nie będzie kosztowało. Aktualnie korzystam z Play na kartę ale nie jestem zadowolony... 55GB za 100zł xF małoo GB :///
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Internet na osiedlu przy straży |
Neostrada?
|
|
przerabiałem już ten temat. Niestety tylko neostrada, ponieważ sieć na osiedlu jest własnością orange (dawniej TP). Prawo czy tam jakaś ustawa nakazuje użyczenie sieci innym operatorom aby przełamać monopol ale nie precyzuje w jaki sposób. W praktyce tylko orange ma zapis w umowie o \"minimalnej gwarantowanej prędkości łącza\" wynoszącej ok 50% prędkości \"do ...\", czyli jak kupujesz łącze do 40 mb to gwarantowane jest 20 mb i tak jest w realu. Ogólnie jak zdecydujesz się sam spr inne oferty to pytaj o \"min gwarantowaną prd łącza w umowie\" (pozostali korzystający sieci mają - 1 mb). Dowiedziałem się o tym jak kupiłem net z T-mobile na łączu tp. Ogólnie nie było zle (cena/prędkość) ale w godz szczytu tj. 18-22 prędkości oscylowała w okolicahc 2-3 mb (w umowie DO 40 mb, w regulaminie małymi literkami gwarantowane min 1 mb - cudem udało mi się zerwać tą umowę). Uważaj na Netie, twardo wciskają kit że kładą nowe światłowody na osiedlu i że ich net mega super extra a w umowie min gwarantują j.w. 1 mb.
|
|
Polecam firmę Elnetix wiem że w twoje rejony docierają
|
|
Netia daje rade.
|