Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
mechanik, wymiana opon |
Siemka, wie ktoś może gdzie w miarę tanio i możliwie bez kolejek można wymienić opony w samochodzie, bez kupna bo już mam i przy okazji wymienić płyn chłodzący. Jeszcze podziękował bym za jakieś info o mechaniku dobrym który wymieniłby mi silniczek krokowy jeśli byłaby taka potrzeba w opel vectra B bo mi obroty falują że jeździć się nie da:)
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: mechanik, wymiana opon |
Nie znajdziesz raczej kogoś takiego w Łomży co by się tym zajął
|
|
Woziwodzka chyba 29. na 100% ogarnie temat
|
|
Rozumiem że temat falowania obrotów, a jak z tymi oponkami bo przydałoby się wymienić a nie mam pojęcia gdzie.
|
|
Wszystko ogarnie , łącznie z oponami.
|
|
Za Yamą spokojnie wymienisz
|
|
ja bym próbował w mięsnym wymienić opony... jak nie tam, to w księgarni.... ale podejrzewam, że też byś chciał adres :-) wiem złośliwy jestem, ale są pewne granice, pewne czynności tak proste ... k.urna do ASO jedź Opla B, bo pewnie to też jakaś specjalna kategoria pojazdów jest
|
|
Czytaj ze zrozumieniem, markę i model podałem przy pytaniu o silniczek krokowy bo może ktoś już się zmagał z tym problemem i wie który mechanik się na tym zna.
|
|
w Łomzy nie ma mechaników lecz wymieniacze
|
|
a poza Łomża są mechanicy?
|
|
Jak nie ma, głupoty gadacie Prawdziwa miłość nie wyczerpuje się nigdy. Im więcej dajesz, tym więcej ci jej zostaje.
|
|
Koniec nowogrodzkiej przy komisie samochodowym. Warsztat i ma tez maszyne do wywazania kół
|
|
przy jakim komisie, nie znam nowogrodzkiej
|
|
aha, pewnie chodzi Ci o pro auto service czy coś takiego(google maps) też przy lotosie?
|
|
to że sie jezdzic nie da to nie wina silniczka krokowego bo on tylko działa na wolnych obrotach, sprecyzuj co sie dzieje podczas jazdy, bardzo mozliwe że masz gdzieś nieszczelność w dolocie albo uszkodzona przepływkę i dlatego Ci moze szarpac.
|
|
A więc, silnik podkręca swoje obroty tylko i wyłącznie przy zmianie biegów podczas przyśpieszania, zwłaszcza jak przyśpieszam w miarę szybko i obroty dochodzą do 3 tyś. oprócz tego ale to też podczas jazdy nie chcą mi obroty spadać tylko trzymają przez chwilę 3 potem 2,5 i 2 i stopniowo spadają. Jak silnik chodzi na postoju, na wolnych obrotach nic się nie dzieje, nawet dodając gazu i obroty normalnie spadają. A że to silniczek krokowy to podejrzewał go inny mechanik.
|
|
takie objawy może dawać czujnik położenia przepustnicy. najlepiej podmień na inny sprawny i zobaczysz
|
|
nie chce prawić reklamy, ale zawsze wolę do tak \"poważnych\" prac małe przydomowe warsztaciki pan \"miecio\" zawsze zrobi nie gożej a napewno taniej, do tego będąc niedaleko widzisz co pokazuje wyważarka na Sikorskiego (przy salonie meblowym) jest taki zakład - Cwalina czy jakoś tak wymiana opon, oleju, drobne naprawy - naprawdę polecam !!! bez kolejek, bez stresu i czekania - wystarczy tel. auto cwalina łomża - warto, poszukaj wójek google kontakt podpowie.
|
|
Tak Z czystym sumieniem mogę polecić Mechanika z ul Woziwodzkiej Pana Szczepana. Człowiek sumienny, nie oszust Kiedyś miałem przedmuchy w silniku, zrobił się nagar źle to wyglądało. Nie znam się na mechanice, inii mnie straszyli \" Panie to już walka o ten samochód\" Szczepan wszystko ładnie wyczyścił kazał kupić w sklepie miedziana podkładkę w sklepie za kilka zł i po sprawie. Opony też wymienia i ma na składzie Polecam - Karol T
|
|
to nie krokowy , jak ktos wyzej napisal krokowy dziala tylko na biegu jałowym mozliwe rzeczy do sprawdzenia: przepływka , nieszczelnosc odmy (zawór pcv) , jesli automat , to mozliwe ze konwerter siada , nie zapina lock-up , lub stary olej w skrzyni, falowanie obrotów moze występowac rowniez przy zużytym zaworze DV przy turbinie
|
|
Odnawiam temat. Dziś w samochodzie jak nacisnąłem gaz na postoju powyżej 2 tyś obrotów, to obroty zatrzymały się na 2 tyś i ne chciały spaść przez cały czas, dopiero jak ruszałem obroty spadały jednak do 1.5 tyś i niżej nie spadły mimo że silnik był już rozgrzany bo miał 80 stopni. Coś polecacie co mam z nim zrobić?
|
|
znowu ci sie krokowy przybrudzil.. to jest wada fabryczna vectry przed liftem jesli taka masz. ..
|
|
Masz gaz ? jeśli tak to do tego kto montował :)
|
|
mam gaz, a z tym krokowym co będzie potrzebna wymiana czy jakieś czyszczenie? a u Pana Cwaliny byłem wcześniej właśnie z tym falowaniem ale nie miał biedny klucza do krokowego i mnie odesłał do kogoś innego więc już sobie go daruje.
|
|
to co ty masz za mechanikow .. ja raz czyscilem starczylo na krótko .. pozniej wymienilem na nowy ok 200 zł i smigalem tak z 2-3 lata nie pamietam ale pewnie dalej smiga .
|
|
Właśnie o to chodzi że nie mam wcale mechaników i nie wiem do kogo najlepiej z tym się zgłosić bo coraz gorzej się nim jeździ. Polecisz kogoś może?
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |