piątek, 22 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
szczeniaczki

Oddam w dobre ręce 3 8-tygodniowe szczeniaczki płci żeńskiej,mama mieszaniec huskiego z inną rasą.Pieski urocze,pogodne,do trzymania na podwórku,po wielkości łapek będą duże.Odrobaczone,zaszczepione,dobrze odżywione.Chętnych zapraszam do kontaktu na priv.

astor

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: szczeniaczki

Pomyśl o sterylizacji suki, to nie będziesz musiał poszukiwać chętnych na szczeniaczki. Małe szczeniaczki są słodkie i chętnie brane (chociaż nie zawsze). Później gdy stracą swój urok często lądują na ulicy :(

marianna222 nie prosiłam o radę,tym bardziej o taką.Swoje,niekoniecznie mądre,porady zachowaj dla siebie.Nie lubisz zwierząt,Twoja sprawa i z tym sobie żyj.Dla mnie one przewyższają niejednego człowieka.Życzę wesołych Świąt.

astor

Marianna ma rację.
Życzę maluchom odpowiedzialnych domów.

astor: właśnie z miłości do zwierząt sterylizuje się psy/koty. Sterylizuje ten, komu nie jest obojętny los bezpańskich zwierząt.
Ja również przyłączam się do prośby o sterylizację.

Pozdrawiam.

Wciąż zadziwia mnie niski poziom wiedzy naszego społeczeństwa odnośnie sterylizacji i jej ZDROWOTNYCH skutków dla zwierzaka! Jeżeli kochają Państwo swoje zwierzęta, to je Państwo sterylizujcie, bo to dla ich dobra!!!! Nawet nie wiecie, ile suk kończy swój żywot przez ropomacicze, a psiaków przez raka prostaty. To naprawdę dla ich dobra! Oczywiście, nie wspominam nawet o przeciwdziałaniu bezdomności...

Przecież cierpienie zwierząt jest nieważne!Jeśli ;naprawdę kocha się zwierzęta\"to trzeba je sterylizować.Tak twierdzą pseudo-miłośnicy zwierząt.Taka jest niestety mentalność ludzi.Suczka o której napisałam przybłąkała się do nas na podwórko.Przez 2 dni warowała przy drzwiach-nie chciała odejść.W końcu przygarnęliśmy ją,nie mieliśmy sumienia kijem ją odganiać.Po pewnym czasie okazało się,że będzie miała szczeniaczki.No i w tym przypadku mieliśmy ją przed oszczenieniem wysterylizować?Ewentualnie zaraz po porodzie szczeniaki potopić?Bo i o takim rozwiązaniu słyszałam.Jako miłośnik zwierząt,prawdziwy a nie w cudzym słowie,nie zrobię tego.Jeden szczeniaczek znalazł odpowiedzialnego pana a 3 na razie są u nas.Nie udzielajcie tego typu rad,jeśli nikt o nie nie prosi.Napisałam tylko ,że mam do oddania 3 szczeniaczki w dobre ręce,na podwórko i nic więcej.

astor

Astor nie złość się. Na tym forum ludziom przychodzi bez trudu ocenianie innych, pouczanie ,wytykanie domniemanych błędów. Nie bierz do głowy ani do serca.

Astor, dla osób, które walczą z bezdomnością to pierwsza myśl, jaka przyjdzie do głowy: znów nie upilnowano suczki i kolejne biedy na świecie.
Brawo dla Ciebie, że nie zostawiłaś jej samej. Oby znalazły odpowiedzialnych właścicieli. Zrób jak najwięcej ogłoszeń ze zdjęciami.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org