piątek, 22 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Antena pokojowa dvbt

Jaka antene polecacie zeby nie bylo zaklucen i zeby dobrze odbierala .
Widzialem ladne thomsona w kauflandzie ale w internecie opinie sa do kitu ,

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Antena pokojowa dvbt

ja dziś kupiłem za 35 zł.stary pks

Nie ma anteny, która będzie zawsze i wszędzie odbierała dobrze i bez zakłóceń. Antenę do DVB-T, jej rodzaj i parametry, należy dobierać do warunków odbiorczych dotyczących konkretnego miejsca. Są bowiem miejsca, w zależności od położenia od nadajnika (odległość, wysokość, usytuowanie ze względu na przeszkody...) gdzie odbiór będzie dobry na przysłowiowym kabelku, natomiast w innych konieczne będzie zastosowanie anteny zewnętrznej, kierunkowej ze wzmacniaczem. Zatem jeśli chodzi o antenę pokojową to jej zastosowanie celowe jest jedynie w niewielkiej odległości od nadajnika, w miejscu, które nie jest przysłonięte wieloma przeszkodami zasłaniającymi go. W takich warunkach najczęściej lepiej sprawują się anteny bez wzmacniacza, bo prawidłowy odbiór cyfrowej TV zależy więcej od jakości sygnału (wzmacniacz na krótki odbiór może sygnał przesterować) niż od mocy. Zatem mniejszy poziom sygnału tak nie szkodzi jak jego zakłócenie, czyli zła jakość-czystość.

rudy błazen z druhem

W Lomzy nie powinno byc problemu z odbiorem ,gdyby moc nadajnika byla odpowiednia .

Zrób sobie taką i będziesz zadowolony

http://majsterkowo.pl/wp-content/uploads/2012/09/IMG_9191-c-660x439.jpg

przenieś się ze wsi do miasta bo tam gdzie mieszkasz nawet wrony nie dolatują nie mówiąc o odbiorze tv bez zakłóceń,nawet jakbyś kupił dobrą antenę to nie uzyskasz dobrego obrazu

ha ha ha

Stara babina na wsi miała jedną krowę. No, pomyślała, najwyższy czas, żeby krowa miała cielaka! Więc zamówiła tobiasza1000.
Przyszedł tobiasz1000, obejrzał sobie krowę i powiedział do babci:
- Proszę przynieść mi miednicę, dzbanek z ciepłą wodą, mydło i ręcznik.
Babina przyniosła wszystko.
Nagle tobiasz1000 patrzy, a babina idzie z wieszakiem.
- Po co babciu niesiesz ten wieszak?!
- Żeby miał se pan gdzie spodnie powiesić!

Sądzę, że więcej mieszkańców w mieście (szczególnie w blokach) miałoby większe problemy z odbiorem naziemnej DVB-T, niż mieszkańcy wsi. W naszym regionie tzw. pokrycie sygnałem TV jest 100% i najczęściej dobry odbiór możliwy jest z kilku regionalnych nadajników.

rudy błazen z druhem

Na brak \"zaklucen\" najlepszy jest słownik ortograficzny!

Odnośnie tematu w 2016 wchodzi nowy mux 8 mają być nowe programy, tyle że ma być nadawany w pasmie VHF obecne muxy nadają w pasmie UKF analogicznie anteny do dvb-t są projektowane na to pasmo. Także warto wziąsć to pod uwage by nie było problemu za chwile. Odnośnie tego tematu czytaj pytaj na forum emitel.pl

Ja też używam anteny za jakieś 30 zł i odbiera zajebiście - w bloku

ZAWSZE MOŻE BYĆ GORZEJ

Handlowcy nawciskali ludziom wiele anten nazywając je \"cyfrowymi\" (antena nie rozróżnia sygnału analogowego od cyfrowego), jakieś drogie tri-digity i inne hity, wszystkie wyłącznie na pasmo UHF, a teraz okaże się, że zwykła siatkówki i stare instalacje będą odbierać wszystkie muxy, a wynalazki nie.

rudy błazen z druhem

Vizev ze swoimi grypsami i kawałami nadajesz się na klauna do cyrku,jest naczelny błazen polsatu a ciebie mianuję naczelnym błaznem forum,gratulacje:)

Mianujesz mnie?
Ty możesz co najwyżej pobawić się ręką przed komputerem (:

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org