Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Procesor |
Witam czy ktos mogl by mi pomoc w dobraniu procesora do tej plyty glownej ?? Producent Gigabyte Technology Co. Ltd. Model GA-73PVM-S2 (Socket 775) Da sie cos tu wsadzic ??
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Procesor |
http://www.gigabyte.com/support-downloads/cpu-support-popup.aspx?pid=2734 Te Obsługuje
|
|
ok Dzieki :)
|
|
A opłaca się ten http://ark.intel.com/pl/products/34444/Intel-Core2-Extreme-Processor-QX9770-12M-Cache-3_20-GHz-1600-MHz-FSB mam grafe 1 gb ramu 2 gb i chce zeby plynniej chodzil cs go
|
|
Czy ma to być podstawowy komputer czy np media server? Jeżeli podstawowy to wrzuć pieniądze do skarbonki, zaoszczędzić troszkę i kup przynajmniej nowa tania płytę i jakiś procesor z rodziny i5 lub i7 .
|
|
ma na nim plynnie dzialac cs go na przynajmiej 150 FPS moze powiecie co wymienic lepiej ??
|
|
a jaką plytę polecasz ?? Podsumowanie System Operacyjny Windows 7 Home Premium 32-bit CPU Intel Pentium E5200 @ 2.50GHz 51 °C Technologia Wolfdale 45nm RAM 2,00GB 1-Kanałowy DDR2 @ 399MHz (5-4-4-17) Płyta Główna Gigabyte Technology Co. Ltd. GA-73PVM-S2 (Socket 775) 43 °C Grafika Rodzajowy monitor inny niż PnP (1600x1200@60Hz) 512MBATI Radeon HD 3800 Series (Undefined) 42 °C Nośniki 232GB Seagate ST3250410AS ATA Device (SATA) 41 °C 698GB PI-239 USB 2.0 Drive USB Device (USB (SATA)) 36 °C Napędy Optyczne HL-DT-ST DVD-RAM GH22NS30 ATA Device Audio Urządzenie zgodne ze standardem High Definition Audio
|
|
Kolego najlepiej zmień sobie płytę główną na Socket AM1 Lub AM2 Masz przykład. Nowa płyta 130zł http://www.komputronik.pl/product/227114/Elektronika/Cz%C4%99%C5%9Bci_PC/Asrock_AM1B_M_mATX.html i do tego dobry procek za 160zł z taktowaniem 2x2,7GHZ http://www.komputronik.pl/product/132859/Sprzet_komputerowy_/Podzespoly/AMD_APU_A4_X2_3400_BOX.html lub FM2 za 150zł http://www.komputronik.pl/product/218532/Sprzet_komputerowy_/Podzespoly/MSI_A55M_E33_FM2_.html i dobry procek 130zł z taktowaniem 2x3,2GHZ http://www.komputronik.pl/product/226925/Elektronika/Cz%C4%99%C5%9Bci_PC/AMD_APU_A4_4020.html Ziomek
|
|
\"ma na nim plynnie dzialac cs go na przynajmiej 150 FPS\" hahahahaha dobre kryterium :) przypomniało mi się jak za małolata dokupowałem ramu żeby mi się Vice City nie cieło :) są rzeczy ważne i ważniejsze
|
|
Hehe 150 fps na monitorze 60 hz. Ale serio, technologia poszła mocno do przodu. Kwestia to ile chcesz wydac. Na początek przestaw system na 64 bitowy, wdedy będziesz mógł dołożyć więcej ramy i to samo w sobie spowoduje przyspieszenie systemu.
|
|
A jak wymienie ta plyte glowna i dam ten ktorys procesor to te moje ramy i karta graf beda pasowac ??
|
|
to plyte polecacie pierwsza czy drugą i najlepiej podajcie jakiegos procka bez zintegrowanej karty graf
|
|
Do nowych płyt pamieci ddr3 ty masz ddr2 także do wymiany. Karta graficzna bedzie pasować. Obecnie wszystkie procki majo zintegrowaną grafike. Co do reszty zależy ile chcesz możesz wydać, na stronie www.cpubenchmark.net masz ranking wszystkich procesorow także można się mniejwiecej zorientować. Poczytaj o procku intela G3258 jest to najlepszy wybór w kategori cena/wydajnosc gdyż ma odblokowany mnożnik i można go podkrecić. Kosztuje ok.300zł i te procki amd zjada na fabrycznych ustawieniach. Także proc ok 300+płyta gł ok 150zl np.msi h81 +pamieci min 4g. To tyle.
|
|
czyli jak maja zintegrowana grafike to moja nie bedzie potrzebna ??
|
|
W nowych proresorach intela grafika jest całkiem wydajna to nie to co kiedyś. To jest kwestia sprawdzenia czy twoja obecna karta graf. jest wydajniejsza od tej w procesorze. Można korzystać z zintegrowanej jak i z odzielnej. Twoj wybor.
|
|
aa ok. Dzieki popatrze :)
|
|
Najprościej , ile masz kasy wtedy można coś wymyślić .
|
|
300-400 Da sie cos zdzialac ??
|
|
do 450zł dasz rade. Kupisz procek, płytę główną i ram 4gb. Ziomek
|
|
a masz jakies iinne propozycje niz te wyzej
|
|
Tylko Żeby tez zasilacz wyrobił
|
|
co powiecie o tym Procesor AMD Phenom II x4 840
|
|
Gówno , jaki masz zasilacz (nazwa , marka i ile wat) za 400 zł + sprzedaż ten procesor płytę główną i ram to pewnie (100-150zł) więc byś miał już nowy sprzęt :) bo nie opłaca się wciskać w stare rzeczy . Płyta główna MSI H81M-P33, H81, DualDDR3-1600, SATA3, DVI, mATX (H81M-P33) Procesor Intel Celeron G1840 2.8GHz LGA1150 BOX (BX80646G1840) Pamięć Crucial Ballistix Sport, 4GB, 1600MT/s, DDR3, CL9 (BLS4G3D169DS1J) = 430 zł + ta twoja karta powinno być 150 FPS , podobny sprzęt tylko że Radeon HD4850 i jest 150 fps , zasilacz wystarczy 350 - 400 wat tylko markowy nie jakaś akyga lub no-name
|
|
a na tym wyzej by nie poszlo mam nowy ten procesor w domu i mam ta karte glowna w domu Płyta główna ASRock 960GM-VGS3 FX /BULK
|
|
te 150 FPS by nie poszlo na tym wyzej ?? a zasilacz mam LOGIC 400 WAT
|
|
i by weszla do tego ta grafa moja ?
|
|
i czy do tej plyty glownej by weszedl ten procek co mam go w domu ??
|
|
bedzie pasować tylko pamieci ddr3 ci brak do tego amd
|
|
Radeon 4850 to już chyba nie produkują od kilku lat. Te 150 fps na monitorze 60 hz to nie ma najmniejszego sensu i tylko doprowadzi do \"screen tearing \" gdyz taki monitor nie jest w stanie poprawnie wyświetlić obrazu powyżej 60 fps.
|
|
a jak wsadze ten proccek Procesor AMD Phenom II x4 840 i karte glowna bym wsadzil ASRock 960GM-VGS3 FX /BULK i czy zasilacz by wyrobil 400 wat i wsadzam jak tak ??
|
|
Masz ten procesor (AMD) i tego ASRocka u siebie ? Jeśli tak to złóż to w czym problem ? jeśli masz zamiar kupić to nie opłaca się takie moje zdanie , ten zestaw który podałem zasilacz który masz wystarcza ... HD4850 nie produkują ale z tego co widzę ma również Radeona który by wystarczył na początek a jaki monitor to on nie podał więc nie wiem może to CRT :D
|
|
ale wystarcza zasilacz na to co mam czy na to co ty podales ??
|
|
gimbie tak jak cyce piszą , musisz kupic jakiegos starego radka , najlepiej 4890 , 4850 , ( cena jakies 100 zeta ) , i bedziesz mial te 150+ klatkuf w tej gufnianej grze wpierdalanie wiekszej kasy w to co masz dla tej jednej gry nie ma najmniejszego sensu Rodzajowy monitor inny niż PnP (1600x1200@60Hz) - te \"60\" to oznacza , ze tfuj monitor potrafi wyswietlic max 60 klatkuf , chcesz wiecej to kup jakis stary jebitny crt za 50 zł , wtedy moze bedziesz mial ze 120 w 1024x768 !
|
|
Wrescie, ktos sie znalazl ktorego lepiej rozumiem :) dzieki
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |