wtorek, 26 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Gdzie na wypad po za miasto,doradzcie coś!

Tak jak w temacie,gdzie można nie daleko pojechać by dzieci sie wybiegały, pobawiły.Doradzcie coś!

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Gdzie na wypad po za miasto,doradzcie coś!

Proponuje wypad do Lasu na grzybki, zabezpieczenie sie przed kleszczami ,podgladanie dzikiej przyrody itp. Pamietaj o ekologi .

Chodzi mi o to by z dziećmi pojechać, by się wyszumiały.

Jurajski Park Dinozaurów w Jurowcach trochę daleko:)

polecam tak jak CXRSa1 tez tam byliśmy super zabawa:)

Kadzidłowo
park dzikich zwierząt - fantastyczne miejsce dla dzieci.
Safari na Mazurach
Kadzidłowo znajduje się ok. 10km od Rucianego-Nidy. Miłośnikom przygód polecamy wizytę w.Prywatnym Parku Dzikich Zwierząt. Park zajmuje obszar ok.100ha w Puszczy Piskiej. Dojechać tam najłatwiej trasą z Rucianego w kierunku Mikołajek. Dr Andrzej Krzywiński założył park w.celu zachowania wymierających gatunków zwierząt. Zobaczyć tam można m. in. tarpany, daniele, wilki skandynawskie, łosie, jelenie. Park czynny jest codziennie od 9 do zmroku. Wiecej informacji pod nr tel. (87) 425-73-65

Galindia
Osada Galindów położona przy trasie Mikołajki – Ruciane, nad Jeziorem Bełdany, gdzie na turystów czekają niezwykłe atrakcje: kolacje w pieczarach, wyprawy łodziami, opowieści o historii Galindów. Właściciel obiektu wskrzesza i kontynuuje idee Galindów. Ośrodek składa się z hotelu i restauracji, ale także z nietypowych budowli jak: pieczary, lochy demonów, uroczyska leśne, rytualny krąg kamienny, labirynt Galindów czy skanseny. Na życzenie turystów odtwarzane są obrzędy Galindów.

Cennik:

Napad Galindów - 25 zł/os

Galindówka - 20 zł/os

Krutyń - Wieś nad malowniczą rzeką Krutynia, uważaną za najpiękniejszy szlak kajakowy w Polsce.
Krutyń - Ukta. Trasa o długości 13 km - jej przepłynięcie zajmuje ok. 3 - 4 godziny.(bez wiosłowania) cena 40 zł/kajak, 60 zł/Kanoe
Rzeczka piękna, płytka, bezbieczna dka dzieci, można wypożyczyć kanoe, lub łódkę. Po drodze można zrobić postój na jedzonko:) - czas spływu nielimitowany. W czasie spływu kontakt z dzikimi (nie za bardzo:) kaczkami, łabędzimi - prosze zabrać bochenek chleba :)

Jurowce:
- kawał drogi,nudne atrapy dinozaurów(choć dla dzieci akurat),kupa komarów,
+ park linowy,można postrzelać,ciuchcia dla dzieci,maszyny do zabaw
Galindia:
- ciężki dojazd,drożyzna(wszystko oprócz wejściówki),po paru minutach nudy(chyba,że komplet atrakcji udostępniony)
+ można bez pośpiechu(dzieci)zwiedzać,jest gdzie zjeść(nawet swoje jedzenie),strzelanie z łuku za free(komplet atrakcji),dzieci mogą spróbować swoich sił w walce z Galindem za free,blisko do Kadzidłowa(mini zoo)blisko do Rucianego(dobre lody)
wybrałbym Galindię(ok.4km.od Iznoty)

nie mogę powiedzieć,że nie wiem
ale wiem,że powiedzieć nie mogę

również polecam galindię i kadzidłowo warto

Kup działkę, nie trzeba daleko jeździć, dzieciaki się wybiegają, a i dla rodziców się znajdzie jakieś zajęcie ;)

w miescie tez mozna wybiegac sie

np. po schodach do góry i z powrotem

Moze nie jest to blisko ale zachecam do wyjazdy w Pieniny a dokladnie do szczawnicy. Własnie wróciłem , piekne okolice jest co zwiedzac, mozna wieczorami pospacerowac a i ceny przystepne. gdybys szukał noclegu to polecam pokoje-szczawnica.naplus.com.pl

W Pieninach byłem nie raz, ostatnio w Szczawnicy tu braliśmy nocleg http://www.szczawnica.com też mam miłe wspomnienia z tym regionem więc mogę polecić, choć nie byłem tam jeszcze zimą :)

W Ustroniu jest bardzo fajny Park Leśnych Niespodzianek, oprócz bardzo urozmaiconych placów zabaw dzieci mogą odwiedzić zoo które skonstruowane jest w ten sposób że zwierzaki biegają wolno koło ludzi i niektóre można nawet karmić.

Punkt widokowy w Siemieniu

To błoto nie jest dla mnie obojętne. To część mojej ojczyzny.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org