wtorek, 26 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Działają u was kasy zapomogowo-pożyczkowe?

I jakie są zasady jej działania?
U nas jest tak, że można wziąć 2x to co się wpłaciło + 500 zł. I później spłata w 12 miesięcy. Korzystacie?

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Działają u was kasy zapomogowo-pożyczkowe?

spadaj

nie

U nas do wysokości wkładów + wynagrodzenie ale nie więcej niż 4,000 zł

er

u mnie wysokość wkładu x3 na 24 miesiące, jeżeli pożyczka przekracza wartość wkładu to potrzebni są dwaj poręczyciele.

u mnie spłata w 10 ratach.

Pozdrawiam
Ile nie karmić faceta i tak cycka szuka.

Kasy zapomogowe to dobry wynalazek. U nas na sklepie nazywamy je chwilówkami. Taki zastrzyk pieniędzy, ale nie są to zwykle duże kwoty.
Bo ile z pensji można odłożyć?
Ale z drugiej strony odkłada się pieniądze, a nie są one nawet oprocentowane. Czyli de facto tracą na wartości.

Jeżeli chodzi o pożyczanie pieniędzy to ciekawą opcję wprowadził ostatnio Eurobank - czyli wypożyczanie pieniędzy. Jak to przedstawia się pod względem kosztów można zrozumieć wchodząc na http://direct.money.pl/artykuly/kredyty/wypozycz-pieniadze-z-banku,2,0,1820930.html
Wiem, że to taki chwyt marketingowy, ale przyznacie że pomysł wydaje się być ciekawy. Jeszcze czegoś takiego na polskim rynku nie było.

prof11: bardzo pouczający ten cytowany przez Ciebie artykuł. Opracowanie przez Direct.Money.pl. Autor twierdzi, że roczne oprocentowanie kredytu w wysokości 17,95% od 10000 zł to kwota 999 zł. Rewelacja, jak on to wyliczył ???

Pozdrawiam
Ile nie karmić faceta i tak cycka szuka.

Może tak, że w miarę spłacania kredytu spadają też i odsetki, bo płacisz jpłacisz je przykładowo po sześciu m-cach od kwoty już tylko 5000, itd...

Piszę poprawnie po polsku.

bez jednego jpłacisz, sorki :)

Piszę poprawnie po polsku.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org