Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Piękny duży czarny kocur w Kameleon |
Jest tam wyjątkowo piękny czarny i bardzo wyrośnięty kocur. Chyba porzucony albo zabladzil. Może ktoś go szuka?
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Piękny duży czarny kocur w Kameleon |
to go przygarnij jak tak
|
|
Skoro nie przygarniam to widocznie mam powód.
|
|
:)
|
|
Kot nadal tam jest
|
|
nie sądzę, żeby był porzucony, on chyba tam mieszka. było ostatnio ogłoszenie na FB o nim ,jednak nikt się nie zainteresował.. Nie daruj głodnemu ryby. Podaruj mu wędkę i naucz go łowić.
|
|
Nie mieszka. Ludzie go dokarmiaja, przynoszą parowki. Kot jest bardzo oswojony i przychodzi na zawołanie. Gdyby ktoś go chciał to trzeba by przygotować karton z dziurami na powietrze, no i przebadac u weterynarza. Kot coraz bardziej wygląda na zaniedbanego, jak to bezdomny. Jutro zadzwonię do schroniska.
|
|
Taki kot byłby dobry dla np wróżki.. jest wiekszy niż tzw zwykły dachowiec, może to rasowy. Może jakaś współczesna czarownica potrzebuje takiego? ;). Do tego szklana kula, odpowiedni wystrój wnętrza i wróżby. . Akurat zbliża się noc wróżb.
|
|
Ankaa.... do którego schroniska zadzwonisz???. Mieszkam już sporo lat w Łomży, a nie słyszałam, żeby w naszym mieście i w okolicach było jakieś schronisko dla kotów.
|
|
Spróbuję do tego przytuliska. Ostatnio walczylam o przyjęcie chorego starego psa do schroniska. Nikt nie chciał się tym zająć. Mimo że płacą schronisku i weterynarzowi za lapanie psów. Gmina odsylala mnie do urzędu miejskiego a urząd miejski do gminy. Dopiero jak zagrozilam skargami do wyższych instancji to łaskawie zabrali psa. Z gminy. Nameczylam się z tym ponad tydzień. Ale udało się! :) Pomogło mi sporo osób. Niestety w tym mieście nawet o wydawałoby się, blachą sprawę trzeba się bardzo nauzerac z urzędnikami.
|
|
Ps. Gmina ma umowę ze schroniskiem pod Augustowem. I stamtąd przyjechali po psa. Ciekawe czy on żyje. . Był w bardzo złym stanie. Szukałam właściviela - sadysty ale nie znalazłam.
|
|
Niestety, w Łomży, ani w okolicach nie ma schroniska dla kotów. Koty są zdane same na siebie i nadzieję, że ktoś nakarmi, przygarnie.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |