wtorek, 03 grudnia 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Basen dla niemowląt i dzieci

Witam.
Mam pytanie odnosnie nauki plywania dla niemowlat.
Czy jest gdzieś w okolicy taka szkoła (Zambrów, Ostrołęka, bo w Łomży raczej nie ma szans). Mam miesięczne dziecko i chciałbym żeby już zaczęla się oswajać z wodą. Myślę że jest w Łomży dużo rodziców którzy z chęcią by puścili na basen swoją pociechę pod okiem specjalistów. Może podsunę pomysł dla kogoś na nowy biznes. W Łomży jest takie miejsce gdzie zajęcia mogłyby się odbywać - bezużyteczny brodzik na Bernatowicza. Najbliżej zajęcia dla dzieci są w Warszawie ( z tego co się orientowałem w internecie.) Pozdrawiam

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Basen dla niemowląt i dzieci

wsadź je do wanny , a jak troche urośnie to samo zdecyduje czy chce uczyć się pływać czy nie :p

Nie chodzi o to że ja chcę je zmuszać do pływania. Tylko poczytaj sobie co daje takie pluskanie sie malucha dla jego zdrowia i rozwoju fizycznego i psychicznego.

zadzwon do sp-10, tam przy basenie jest brodzik, moze mozna przyjsc z dzidzia
sa tez ratownicy, wiec moze mozna wejsc na gleboki basen
na nauczyciela bym jednak nie liczyla

moj maluch ma 19 miesiecy, na glebokim lubi, biore go na rece, chodze i i bawimy sie
w brodziku sam sobie swietnie daje rade,ale, mimo ratownika, chodze za nim niemalze krok w krok

Mam pytanie do Karamba. Czy uzyskałaś/eś jakies informacje na temat zajęć basenowych dla maluchów?

pis998

Daj temu dziecku najpierw pożyć trochę w spokoju, a nie chcesz mu ładować niepotrzebną dawkę stresu!. Niech się najpierw oswoi w kąpieli a nie chcesz go oswajać z wodą w basenie z chlorowaną wodą!.

Brzeczyszczykiewicz: woda nie jest dla dziecka powodem do stresu:) w koncu to jego jakby naturalne srodowisko:) musi miec po prostu odpowiednia temperature. No i co do kontaktu miesieczniaka z chlorem, popieram calkowicie. Wanna lepsiejsza.

Iguana owszem,a le już od miesiąca w tym naturalnym środowisku nie przebywał, zdążył się przyzwyczaić do innego wieć to może być stresujące. Zresztą nie u wszystkich młodych rodziców malutkie dzieci dobrze znoszą nawet wieczorne kąpiele więc o czym tu mówić, muszą się najpierw przyzwyczaić do wszystkiego powoli:)

Ciepło zimno, mokro sucho, głośno cicho itp.
Poza tym uważam to tak samo głupim pomysłem jak przekłuwanie uszu miesięcznym czy dwumiesięcznym dziewczynkom, a i takie pomysły niektórym przychodzą o zgrozo do głowy!!!!
Poczekać nie spieszyć się, na wszystko jest czas.

Bardzo dobry pomysł. W okolicach Łomży jest tylko jeden basen do którego można wybrać się z maluchem w Zambrowie - jest brodzik dla dzieci - temperatura wody jest wyższa chyba 26 stopni. Na miejscu można kupić pieluchy nieprzemakalne. Nic tylko jechać i bawić się :-)

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org