Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Basen dla niemowląt i dzieci |
Witam. Mam pytanie odnosnie nauki plywania dla niemowlat. Czy jest gdzieś w okolicy taka szkoła (Zambrów, Ostrołęka, bo w Łomży raczej nie ma szans). Mam miesięczne dziecko i chciałbym żeby już zaczęla się oswajać z wodą. Myślę że jest w Łomży dużo rodziców którzy z chęcią by puścili na basen swoją pociechę pod okiem specjalistów. Może podsunę pomysł dla kogoś na nowy biznes. W Łomży jest takie miejsce gdzie zajęcia mogłyby się odbywać - bezużyteczny brodzik na Bernatowicza. Najbliżej zajęcia dla dzieci są w Warszawie ( z tego co się orientowałem w internecie.) Pozdrawiam
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Basen dla niemowląt i dzieci |
wsadź je do wanny , a jak troche urośnie to samo zdecyduje czy chce uczyć się pływać czy nie :p
|
|
Nie chodzi o to że ja chcę je zmuszać do pływania. Tylko poczytaj sobie co daje takie pluskanie sie malucha dla jego zdrowia i rozwoju fizycznego i psychicznego.
|
|
zadzwon do sp-10, tam przy basenie jest brodzik, moze mozna przyjsc z dzidzia sa tez ratownicy, wiec moze mozna wejsc na gleboki basen na nauczyciela bym jednak nie liczyla moj maluch ma 19 miesiecy, na glebokim lubi, biore go na rece, chodze i i bawimy sie w brodziku sam sobie swietnie daje rade,ale, mimo ratownika, chodze za nim niemalze krok w krok
|
|
Mam pytanie do Karamba. Czy uzyskałaś/eś jakies informacje na temat zajęć basenowych dla maluchów? pis998
|
|
Daj temu dziecku najpierw pożyć trochę w spokoju, a nie chcesz mu ładować niepotrzebną dawkę stresu!. Niech się najpierw oswoi w kąpieli a nie chcesz go oswajać z wodą w basenie z chlorowaną wodą!.
|
|
Brzeczyszczykiewicz: woda nie jest dla dziecka powodem do stresu:) w koncu to jego jakby naturalne srodowisko:) musi miec po prostu odpowiednia temperature. No i co do kontaktu miesieczniaka z chlorem, popieram calkowicie. Wanna lepsiejsza.
|
|
Iguana owszem,a le już od miesiąca w tym naturalnym środowisku nie przebywał, zdążył się przyzwyczaić do innego wieć to może być stresujące. Zresztą nie u wszystkich młodych rodziców malutkie dzieci dobrze znoszą nawet wieczorne kąpiele więc o czym tu mówić, muszą się najpierw przyzwyczaić do wszystkiego powoli:) Ciepło zimno, mokro sucho, głośno cicho itp. Poza tym uważam to tak samo głupim pomysłem jak przekłuwanie uszu miesięcznym czy dwumiesięcznym dziewczynkom, a i takie pomysły niektórym przychodzą o zgrozo do głowy!!!! Poczekać nie spieszyć się, na wszystko jest czas.
|
|
Bardzo dobry pomysł. W okolicach Łomży jest tylko jeden basen do którego można wybrać się z maluchem w Zambrowie - jest brodzik dla dzieci - temperatura wody jest wyższa chyba 26 stopni. Na miejscu można kupić pieluchy nieprzemakalne. Nic tylko jechać i bawić się :-)
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |