Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Uniknięcie płacenia mandatu |
Czy są jeszcze jakieś legalne sposoby na uniknięcie płacenia mandatu np z fotoradaru? Można to jakoś legalnie podważyć, czy nie ma opcji i trzeba płacić :( Pytam, bo dostałem pocztówkę z trasy :(
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Uniknięcie płacenia mandatu |
a legalnie zasłużyłeś na mandat ?
|
|
trzeba chyba ze chcesz jeszcze za proces zaplacic ---------------------------------------------
|
|
starczy nie płacić i porostu olać temat... mandat z 1 zdjęciem bez puntów odniesień nie ma żadnych podstaw... ... można też być frajer i zapłacić :) proponuje spróbować mi z dniem 1 czerwca umorzono 2600zł :) pozdrawiam
|
|
za jazdę na rowerze ?
|
|
Chłopie mandat może i unikniesz ale śmierci na drodze nie jak będziesz tak jezdził,także się zastanów,a co do mandatu to lepiej go zapłać,może się czegoś nauczysz i zmądrzejesz,pozatym nie zadawaj głupich pytań na forum bo to nie jest śmieszne,ludzie często przez głupotę giną na drogach,jutro Dzień Wszystkich Świętych więc idz zapal znicz,pomódl się i dziękuj bogu,że żyjesz
|
|
nie zrozumie
|
|
mylisz się,zrozumie ale jak będzie za pózno,no chyba że zmądrzeje
|
|
Mówią że można płacić na raty po kilka zł miesięcznie :)
|
|
he,he. Dobra beka. W tym kraju z racji ciemnoty, zaden ustroj nie ma szans. pieniadze z mandatu trafiaja do budzetu. Czyli, sa to pieniadze nasze, spoleczne i ty sie pytasz, jak nas wydymac.
|
|
Uwaga socjalista post wyżej. Rozbraja mnie jak socjalista mówi, że moje pieniądze są naszymi :)
|
|
o masz problem ze zrozumieniem slowa pisanego. Twoje pieniadze sa twoimi i wara od nich komukolwiek. A panstwowe to wcale nie znaczy, ze niczyje, to nasze, moje , twoje. Nikt nikogo z pala nie gonil, aby lamal przepisy ruchu drogowego i tym samym stanowil niebezpieczenstwo na drodze.
|
|
Ty masz problem ze zrozumieniem. Nie ma takiego czegoś jak państwowe pieniądze. Są tylko pieniądze zabrane podatnikom w ten czy inny sposób a każdy wie, ze fotoradary są ustawiane w miejscach gdzie można dobrze zarobić a nie dla bezpieczeństwa.
|
|
Popieram nie dotyczy fotoradary nijak mają się do bezpieczeństwa. To są maszynki do robienia pieniędzy. Sam kilka razy walczyłem z nimi i to z dobrym skutkiem:-) Nie słuchaj tych co krzyczą płać i koniec zaryzykuj i idź do sądu to oni mają udowodnić winę Tobie a nie Ty swoją niewinność. kijem tego co nie pilnuje swego!!
|
|
kwestia nie dot. radarow. Gdzie stoja, po co stoja., to wcale w tej dyskusji nie jest istotne. Za przekroczenie predkosci jest mandat. Koniec kropka. Pieniadze zebrane podatnikom nie sa wlasnoscia kosmitow. Nie sa wlasnoscia Premiera, Prezydenta, posla Sa wlasnoscia nasza.
|
|
http://anuluj-mandat.pl/ zerknij tutaj
|
|
Czasami mandat potrafi się przedawnić. Po tym okresie nic Ci nie zrobią. Jest to obecnie w Polsce 3 lata. Jesli nawet przychodzą Ci pisma komornicze to możesz napisać pismo o umorzenie bo w końcu minął już ten okres/ Na stronie masz o tym temat: http://www.forum-kredytowe.pl/f144/przedawniony-mandat-87627.html Sam maiłem jakiś czas temu taką sytuację z biletem za autobus. Mandaty oraz bilety za parkometry działają na tej samej zasadzie.
|
|
Tobiasz jak chcesz pisac bzdury to przynajmniej żeby to mialo sens...ale w sumie to tutejsza dzieciarnia łyknie wszystko😉 czytajac to forum to uzycie sformulowania w stosunku co do niektorych osob \"bezmózgie yeti\" byłoby poniżajace dla yeti😉
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |