Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Powróćmy nad Narew ! cz. CXCV |
W następnych latach na skutek zużycia sprzętu i braku nowego została zawieszona działalność tej sekcji. Zawodnikami sekcji byli: Modzelewska Elżbieta, Modzelewska Grażyna, Kozłowska Krystyna, Kopańska Grażyna, Dąbrowska Bożena, Kamińska Jadwiga, Białobrzewski Jan, Zakrzewski Grzegorz, Orłowski Kazimierz, Orłowski Henryk, Steczkowski Jan, Steczkowski Andrzej, Steczkowski Jerzy, Poniat Jan, Poniat Wiesław, Bargielski Wojciech, Kopański Jan, Rybicki Czesław i wielu innych. Studia Łomżyńskie nr XI Wydawnictwo Łomżyńskiego Towarzystwa naukowego czesław
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Powróćmy nad Narew ! cz. CXCV |
Twoim tematem jest znikome zainteresowanie??? waldek 27 Wtedy nie uważełeś co robisz, teraz rób co uważasz
|
|
Waldek, dlaczego wydajesz opinie za wszystkich uczestników forum? Brak postów, nie oznacza braku zainteresownia tematem. Czytam z zainteresowaniem każdy temat Czesława. Gdyby była pokazywana ilość wejść, tak jak na innych forach widać by było jakie jest zainteresowanie tematem. Adminie, czy u nas jest to możliwe? Pozdrowienia. Czesław, rób dalej swoje.
|
|
Tak ,jest to możliwe Maćku :) <joke> Czesław , rób dalej swoje... pozdro
|
|
waldek27 - typowy wieśniak, który nie ma nigdy nic mądrego do powiedzenia. Tematy Pana Czesława są bardzo interesujące. Proszę o kontynuację! Głos Rozsądku
|
|
GłosRozsądku możesz mnie cmoknąć w ogon a wieśniaka poszukaj w rodzinie??? waldek 27 Wtedy nie uważełeś co robisz, teraz rób co uważasz
|
|
Dla niektórych są to za ciężkie tematy. O padaniu już nie.
|
|
Kropla drąży skałę. Pisz nadal Czesławie. Mnie też to interesuje, bo to codzienna historia naszej Łomży. Skoro wszyscy znosimy ze spokojem inne, niezbyt wyszukane posty, może waldek27 też kiedyś zrozumie, że nie wypada wypowiadać się w liczbie mnogiej, a tym bardziej kogokolwiek ograniczać. Pozdrówka,
|
|
Ja tez zawsze chetnie czytam wszystkie posty P. Czeslawa, ktore to budza we mnie podobnie duze zainteresowanie jak kazde wzmianki, fotki i wszelkie inne dane dotyczace historii naszego miasta. Trzymac tak dalej Panie Czeslawie i prosze nie zwracac uwagi na jakiekolwiek plytkie komentarze, jak ten powyzszy. Jedyna prosba z mojej strony to czy mozna by bylo ujac kazda z tych wzmianek w kontekscie czasu, tzn. dodac date czy okres czasu kiedy to sie dzialo? Dziekuje i pozdrawiam, wychu
|
|
Ja nie mam nic do postów czesława tylko podkreśliłem,że jest małe zaintresowanie,jeżeli jest tylu fanów historii Lomżyńskiej to dlaczego widzę brak postów czekam na wasz odzew ???? waldek 27 Wtedy nie uważełeś co robisz, teraz rób co uważasz
|
|
Dzięki za dobre słowo. Nie wszystko precyzyjnie da się odtworzyć i umiejscowić w czasie, nie podaję czasem precyzyjnych dat. Dlatego używam sformułowań w następnych latach lub po roku. Część wynika z kontekstu poprzednich postów. Zawieszenie działalności tejże sekcji, jeśli pamięć mnie nie myli nastąpiła w 1974 roku. Niestety te zawieszenia mające mieć wymiar chwilowy okazują się bezterminowe i naogół były równoznaczne z likwidacją. Podobnie było na początku lat dziewięćdziesiątych z promującym Łomżę w ogólnopolskich zawodach Łomżyńskim Towarzystwem Wioślarskim. Do tego nawiążę w następnych postach. Temat podjąłem w celu zwrócenia uwagi mieszkańców i rajców na niewykorzystaną szansę zagospodarowania rekreacyjnego płynącej nieomal w centrum miasta przepięknej Narwi i jej okolic. Początkowo wplatałem te wątki w tematy dotyczące zagospodarowania rekreacyjnego nabrzeża Narwi i okolic ulicy Rybaki. Było kilka takich tematów po kilkaset wpisów. Były to chyba tematy cieszące się największym zainteresowaniem w historii tego forum. Pisało wielu mieszkańców, którym zalężało i zależy na tym by w naszym mieście żyło się lepiej i przyjemniej. Przypuszczam, że presja społeczna oraz osobiste zainteresowanie kandydatów do najwyższych godności w mieście spowodowało,że temat ten znalazł się w programie wyborczym ugrupowania, które przejęło władzę w mieście. Wycięto krzewy i chaszcze od ulicy Zjazd do plaży. Narew i walory widokowe stały się bardziej widoczne. Przydałoby sie ten zabieg powtórzyć. Rozpisano konkurs architektoniczny na projekt zagospodarowania tych terenów. Autorzy wykorzystali w nim wiele wspaniałych pomysłów zgłoszonych przez uczestników forum. Wielu mieszkańców i ja miało nadzieję na wdrożenie tego planu. Niestety wygrany projekt nie doczekał się realizacji, los tego przedsięwzięcia okazał się inny. Z taką motywacją to uczyniłem i czynię, wydaję mi się, że wiele osób zaczęło na tę sprawę patrzeć inaczej. Uczyniłem to po jednym ze spotkań forumowiczów, po sugestiach moich sympatycznych kolegów, wśród nich podpisanego wyżej tz. czesław
|
|
Waldku 27, Teraz brzmi to zachęcajaco. Nie dziw sie, że nic nie dopisuję, bo cóż ja tu mogę dodać. Pewnie podobnie podchodza do sprawy inni surferzy i stąd brak wpisów. Inna sprawa, że tematyka poruszana rzez Czesława zasługuje chyba na oddzielną rubrykę w dziale informacje lub np. historia. Teksty pisane w nieco dłuższych fragmentach, w jednej zakładce, mogłyby stanowić interesujące wzbogacenie oferty portalu i nie ginęłyby pomiędzy innymi wątkami ( czasem nawet śmieciami). Czesiu, spróbuj zaproponować to redakcji 4lomza. Pozdrawiam,
|
|
ja zawsze czytam i zazwyczaj staram sie cos wpisac, ale, jak napisal tz, nie zawsze mozna cos dodac
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |