Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Do .... mietek12345 (---.free.aero2.net.pl) |
Wiem że to przeczytasz bezrobotna mendo, bo co zajrzę na forum to widzę że się udzielasz. Słuchaj Frajerze to że cie matka z ojcem tak źle wychowali i zimą boso na mrozie stałeś to nie usprawiedliwia faktu że w tak prostacki sposób wypowiadasz się na temat zaginionych lub cierpiących psów. Widać ewidentnie że jesteś człowiekiem bez serca. Byłeś bity kijem i jeśc ci nie dawano. Po czym to stwiedzam? A po tym ...że gdybyś zaznał odrobiny miłości w dzieciństwie i rodzice nauczyliby cie szacunku do ludzi i zwierząt , nie pisałbyś takich bredni. No ale czego można oczekiwać po prostych ludziach ...... ZAPAMIĘTAJ !! KTO JEST OKRUTNY W STOSUNKU DO ZWIERZĄT NIE MOŻE BYĆ DOBRYM CZŁOWIEKIEM Ode mnie to tyle . Zegnam i nie czekam na odpowiedź.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Do .... mietek12345 (---.free.aero2.net.pl) |
Ssij fleta, a poza tym wróć do szkoły i popracuj nad ortografią :)
|
|
Po prostu \"mnieeeeetek\"!
|
|
brawo mietek
|
|
Mnietek nedzny żałosny samotny typie to że ty lubisz ssać instrumenty muzyczne to ogólnie wiadomo lecz nie namawiaj do tego porządnych obywateli... Proponuje znaleźć dziewczynę ewen. psa ,chomika,węża to może przestaniesz być taka menda..CHWDMnietek. :-) zaciesz prostaku.
|
|
Jak czytam wpisy Mietka to jestem za aborcją.
|
|
Chcesz zrobić coś dobrego, pożytecznego obłąkana idiotko jedna z drugą!? Zostań wolontariuszką w hospicjum czy w szpitalu i zobacz ile tam codziennie ludzkich łez wypływa, zorganizuj zbiórkę pieniędzy dla głodnych dzieciaków w szkole, zrób zbiórkę odzieży dla osób bezdomnych, bo zima idzie. Pozbieraj stare zabawki od znajomych i zrób paczki dla dzieciaków na święta. Pomóż starszym ludziom zrobić zakupy itp. itd. Jeśli Twoja inteligencja jest na równi z IQ szympansa i uczepiłaś się tematu bezpańskich kundli to ok, wyłącz ten pieprzony monitor w który właśnie patrzysz, pomyśl z 10 minut (jeśli to Ci nie wystarczy to pomyśl kilka godzin), rusz dupę i zrób coś dla tych kundli!!! Idź do odpowiednich ku temu instytucji, załóż schronisko, utwórz fundację albo idź mieszkaj w psiej budzie, a do domu wpakuj kundle, ale na Boga forum 4lomza to nie jest księga skarg i zażaleń, a wpisy takich tępych idiotek świadczą o nich samych. Zakładając bzdurny temat nie pomagasz psom, spróbuj pomóc tak, aby naprawdę miało to efekt, a nikt o tym nie wiedział. Wtedy będziesz wiedziała, że pomogłaś! Czołem! :-)
|
|
mietek12345 zapewne też w niczym nie pomożesz swoimi debilnymi komentarzami, więc jak nie masz nic do powiedzenia, to nie mów.
|
|
kużwa a myślałem że tylko ja mam gębę nie wyparzoną?ale są lepsi np:NO NIE
|
|
Przyznam nie którym rację, że jest wiele osób, które pomagają bezdomnym zwierzętom i tym publicznie się nie chwalą, robią to z serca nie dla poklasku. Ale chwała wszystkim co pomagają tym biedakom, nie ważne w jakim celu , grunt, że pomagają.
|
|
znam mietka osobiscie, pewnie sie zastanawia kim jestem, tak to ciemnota i chamstwo z niego, porpostu do leczenia przyglup
|
|
Może i tak jak napisał przedmówca: PORPOSTU DO LECZENIA...
|
|
pocoinaco PRAWDA. twojszef mozesz mi napisac gdzie moge go spotkac?
|
|
Podczas obrządku,gdzieś we wsi Stawiski.
|
|
Chcesz zrobić coś dobrego, pożytecznego obłąkana idiotko jedna z drugą!? Zostań wolontariuszką w hospicjum czy w szpitalu i zobacz ile tam codziennie ludzkich łez wypływa, zorganizuj zbiórkę pieniędzy dla głodnych dzieciaków w szkole, zrób zbiórkę odzieży dla osób bezdomnych, bo zima idzie. Pozbieraj stare zabawki od znajomych i zrób paczki dla dzieciaków na święta. Pomóż starszym ludziom zrobić zakupy itp. itd. Jeśli Twoja inteligencja jest na równi z IQ szympansa i uczepiłaś się tematu bezpańskich kundli to ok, wyłącz ten pieprzony monitor w który właśnie patrzysz, pomyśl z 10 minut (jeśli to Ci nie wystarczy to pomyśl kilka godzin), rusz dupę i zrób coś dla tych kundli!!! Idź do odpowiednich ku temu instytucji, załóż schronisko, utwórz fundację albo idź mieszkaj w psiej budzie, a do domu wpakuj kundle, ale na Boga forum 4lomza to nie jest księga skarg i zażaleń, a wpisy takich tępych idiotek świadczą o nich samych. Zakładając bzdurny temat nie pomagasz psom, spróbuj pomóc tak, aby naprawdę miało to efekt, a nikt o tym nie wiedział. Wtedy będziesz wiedziała, że pomogłaś! Czołem! :-) mietek, po kigo wała kopiesz się z końmi? z kilkoma Twoimi wcześniejszymi wypowiedziani ( jednak nie w tym temacie) się nie zgadzam, jednakże tu masz 99% racji, trzeba rozgraniczyć co ważniejsze: człowiek czy zwierzę ? z kim Ty tu piszesz? 90 % tego dziecinnego forum to gimbaza, a z tego następne 90% to nawiedzone dziewczynki, litościwe sierotki co by każdego kotka i szczeniaczka przygarnęły gdyby nie rozsadek rodziców , ot taka fajna kuleczka, a gdy wyrośnie z tego już dorosłe zwierzę, często nie ma kto posprzątać kuwety czy też wyprowadzić to na spacer. Jakże często \"zabawka\" jak dorośnie, ląduje pózniej na ulicy. I właśnie tacy ludzie Cię tu krytykują , włączając w to tzw kociary czy psiary, stare baby rozstawiające wszędzie miski z żarciem , srającym dzikim kotom czy bezdomnym psom. Ludzie zapomnieli o tzw instytucji z przed lat ,np w II RP : hycel !i po problemie bezpańskich, dzikich zwierząt, kto nie pilnuje swego. Jestem za obowiązkowym chipowaniem wszystkich \"braci mniejszych\" i karaniem właścicieli, jak nie potrafią zapanować nad swoimi pupilkami. Co mnie obchodzi,jak ktoś coś chowa dla swej przyjemności a nie potrafi nad tym zapanować. Ja nie chcę \" min \"na chodnikach czy trawnikach. Niby też każdy piesek \"jest taki łagodny\" ale jednak raz na kilka tysięcy nie muszę narażać swojego dziecka na pogryzienie podczas spaceru w parku czy na ulicy, niby dlaczego? Wieś do miasta się sprowadziła i przywiozła ze sobą wsiowe nawyki. Świni w wannie już raczej nie trzymają, kur w piwnicy - też, ale psiny i kociaki - tak . W dawniejszych czasach tzw \"Państwo\" trzymało zwierzaki , raczej rasowe i to pod kontrolą, gdzie służba jakże często na spacery pupila prowadzała, teraz byle \"chłopek\" nie mając na to odpowiednich warunków, często w m3 i 6 osób na 45m2 - kundla hoduje. Miasto to nie środowisko dla zwierząt! Tylko je sami męczycie! Trzeba też starać się zrozumieć , rozgraniczyć i pofolgować np osobom starszym czy samotnym, gdzie niejednokrotnie jest to ich jedyny towarzysz życia - to rozumiem, ( kilka %) ale nie maskotka w domu dla dziecka nad którą nie potrafimy zapanować, a tego jest ponad 80% . Ludzie sami robicie krzywdę swoim zwierzakom. I tu kwestia bezdomnych zwierząt - zawsze trzeba wybrać mniejsze zło, nikt tu nie mówi o znęcaniu się czy masowych eutanazjach , sterylizować i CHIPOWAĆ a nieodpowiedzialnych właścicieli - karać . Jak kogoś stać na zapewnienie odpowiednich warunków bytowych i opieki pupilowi, czemu mamy tego zabronić? Jak nie, trudno - hycel!. Druga kwestia, wybór mniejszego zła : człowiek czy zwierzę ? Dla mnie oczywisty. Ci co się tak rozczulają nad biednymi zwierzątkami jakże często nie widzieli ludzkiej krzywdy i bólu . Psinę czy kociaka często widać na ulicy, ale ciężko chorego, zniedołężniałego człowieka raczej tam nie uświadczysz. On cierpi w \" domowym zaciszu\". Są tacy i to nawet małe dzieci co nawet nie mają możliwości wyjść z domu. Bieda nie pozwala nawet na zaspokojenie potrzeb życiowych, wykup podstawowych lekarstw i tam potrzeba opieki wolontariatu. Czy w tym wypadku mamy wybrać zwierzęta? Są fundacje wspierające małe chore dzieci, czy też osoby bezdomne ( i to nie zawsze typowych narkomanów czy alkoholików, po prostu ludzi , np starszych, którzy znależli się z różnych przyczyn, chorych na tzw zakręcie, bez domu i środków do życia ) Ja tam swój % podatku od kilku już lat przekazuję na Łomżyńskie hospicjum na Rybakach ( może i dlatego, że czuję wdzięczność za okazaną pomoc tam osobie mi bliskiej) można tez i wpłacić datki w ciągu roku: PKO BP Białystok 70-1020 1332 0000 1402 0308 1205 Do byka nie podchodż z przodu, do konia z tyłu, a do IDIOTY - w ogóle!
|
|
No stary... Piękny post pod którym podpisuję się obiema rękami ;-) Masz rację, nie ma tutaj z kim dyskutować, bo wypowiadające się tutaj osoby to jakieś nawiedzone idiotki. Trafnie spostrzegłeś, że idiotka tego typu zauważy biegającego kundla i postawi przez to wszystkich na nogi, ale głodnego dziecka albo chorego staruszka to już nie widzi. W autobusie zapewne ustąpiłaby miejsca kundlowi, a staruszce kazałaby stać ;-) Miasto i mieszkanie w bloku to nie jest środowisko do życia dla psa!!!!
|
|
Ooooo, @vox populi ! to całkiem wyższy poziom :) Wystarczy poczytać jego opinie nt. dobrego tatara :D Piszę poprawnie po polsku.
|
|
Chyba nie zaznałeś miłości w życiu ............. Sam jesteś kundlem na 45m2! Chociaż nie chcę obrażać nierasowych psów... Jednym jest żal zwierząt, innym ludzi ale są i tacy którym żal jest i jednych i drugich. Sądząc po twojej w większości debilnej wypowiedzi.. nie masz i nie miałeś nigdy psa i nie wiesz jak ten zwierzak potrafi kochać i cieszyć się z obecności człowieka, więc nie pie**** że ktoś kto ma psa w domu tak go męczy!! Oczywiście nie popieram ludzi którzy \"hodują\" psy na zarobek w masakrycznych warunkach, co często napędzają właśnie ludzie, którzy chcą taniej kupić jorka, czy inną \"popularną czy modną rasę psa.. Ale wku**** mnie takie podejście do tematu jakie ty masz (jeden z drugim zresztą - vox populi ! i mietek12345). Jak ktoś chce to rozstawia miski dla psów w każdym kącie i nie ma w tym nic złego, jak ktoś chce to kupuje w sklepie kiełbasę dla bezdomnego psa i nikt nie powinien mieć z tym problemu! Może kupił też chleb i szynkę bezdomnemu i też nie przeszedł obok niego obojętnie? a ty co taki kur** dobry jesteś? a jak ktoś pod sklepem podejdzie i poprosi o złotówkę, czy chleb czy cokolwiek kupisz mu? Przecież to człowiek a nie jakiś głupi kundel jak to określiłeś.. Zapewne nie.. Bo zbiera na piwo albo wódkę.. Ale nie pomyślisz, że ten człowiek który prosi cię o coś pod sklepem, może i jest alkoholikiem, może narkomanem, ale ma taki los bo mu w życiu coś nie wyszło.. nie każdy wybiera sobie taką drogę że zaczyna pić ćpać i nagle nie ma gdzie mieszkać, a ty myślisz że on chce się nachlać przecież na to mu nie dasz.. najprościej tak się tłumaczyć.. 90% tych \"dobrych\" ludzi których niby obchodzi los innych mu nic nie da. Ty i reszta dacie pewnie na tacę w kościele i to dychę żeby ludzie widzieli że dajesz coś w papierku a nie drobne he... Skoro ty możesz oceniać ludzi którzy się tu wypowiedzieli za obroną zwierząt, to dlaczego ja nie mogę ocenić ciebie w taki sposób jaki to robię i chcę .. W tym i innych wątkach tego typu NIE wypowiadają się tylko gimbusy i stare baby rozstawiające miski dla psów i kotów gdzie popadnie... Poza tym większość ludzi interesuje los ludzi, a zwierząt w znacznie mniejszym stopniu, więc co w tym złego, że ktoś opiekuje się zwierzakami i staje w ich obronie? One są bezbronne. Tak jak małe dzieci. Same w swojej obronie nie staną, za siebie nie odpowiedzą. Im pomoże zdecydowana mniejszość osób, więc do kur** nędzy dlaczego ich w taki sposób oceniać? A te bezdomne psy skąd są? Właśnie od tych \"wspaniałych i dobrych\" ludzi takich jak ty... Bo debil jeden z drugim nie pomyśli że suka jak ma cieczkę i jest nieupilnowana może zajść w ciążę i urodzić szczeniaki z którymi potem nie ma co zrobić. To właśnie tacy \"dobrzy\" ludzie jak ty wyrzucają zimą sukę w ciąży nie patrząc na to czy przeżyje, tłumacząc siebie samego, że ktoś ją przygarnie bo szkoda mu będzie, albo robi to zupełnie bez skrupułów.. Weź się zastanów zanim coś napiszesz. Jak ktoś chce pomagać zwierzętom to niech to robi w jakikolwiek sposób! Czy to będzie przyniesienie karmy do schroniska, przygarnięcie bezdomnego psa czy kota, postawienie miski z jedzeniem niedaleko domu czy koca gdzieś pod dachem zimą, czy kupienie kawałka kiełbasy psu który stoi pod sklepem. NIC CI DO TEGO! Nie wiesz czy osoby wypowiadające się w tych tematach tego nie robią, a tylko piszą. I nie wiesz czy te osoby które pomagają zwierzakom robią to także dla ludzi.. a ty mietek nie liż dupy komuś kto akurat w tej jednej wypowiedzi się z tobą zgadza a poza tym ma cię zapewne za idiotę, jak z tego co widzę większość ludzi tutaj, nie wiem, nie śledzę na bieżąco forum, ale to co piszesz tutaj mi wystarczy żeby również mieć cię za takiego.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |