Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
kryształowy dwór |
Bardzo proszę o opinie na temat tej sali. Niestety w internecie są tylko bardzo stare, a jestem ciekawa czy coś się zmieniło.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: kryształowy dwór |
Kryształowy Dwór się starzeje razem z opiniami o nim...
|
|
Nie zgodzę się. Miałam tam swoje wesele jak i byłam na sześciu kolejnych i nie mam nic do zarzucenia. Jedzenia dużo i pyszne, z każdym rokiem wprowadzają nowe atrakcje. Sala najlepsza w regionie.
|
|
Dziękuję bardzo za opinie. Mam pytanie dotyczące właściciela. Mieliście z nim jakieś problemy?
|
|
Żadnych. A co do pogłoski na temat umowy... Które też widziałam i czego się obawiałam - wystarczy dokładnie czytać. Jak wszędzie. Tam wszystko jest napisane.
|
|
Super, też o tym myślałam, że może ktoś nie doczytał umowy. Później wychodzą różne sytuacje. Duże miałaś wesele? My planujemy na ok 230 osób i boję się czy nie będzie za ciasno na sali i na parkiecie
|
|
Planować to raz. Ja zapraszalam (planowałam) 250 a miałam 160. Było idealnie.
|
|
To normalne, że część gości odpada, ale trzeba się nastawić na każdą sytuację. Przy takiej liczbie gości miałaś okrągłe czy normalne stoły?
|
|
Normalne.
|
|
Sala przy 150 osobach to już ścisk. Pan nas okłamał i powiedział, że wejdzie 250, jajko prawda. 6 msc przed odwołaliśmy ślub, bo do zaproszenia było ponad 300 i dopiero jak zobaczyliśmy salę w ustawieniu na 180 zrozumieliśmy jaka to masakra. Zaliczki oczywiście nie zwrócono mimo, że wina leżała po stronie tejże sali i obiecywał, że jak chętnych innych znajdzie, odda. Znalazł, nie oddał. Zakłamanie. Ponadto opinie, które krazyły kiedyś na forum są prawdziwe i uwierzcie, nie wynikają z dzialania konkurencji, czy złośliwości klienta, przekonaliśmy się o tym na własnej skórze. Sala na pozór jest faktycznie piękna, przestronna, balowa, ale... dopóki nie ustawi się tam stołów, stolika słodkiego, zespołu, stołu młodych. Wtedy robi się tłok i zanika cały urok lokalu. Słaba jakość jest ukrywana pod ładną powierzchnią. Zerknijcie na stoły w sali. Są cienkie, wąskie, mój machał się na wszystkie strony i w rzeczywistości to zwykła, cienka deska. W tym roku byłem tam na weselu jako gość. Polędwiczki, szanowna obsługo, powinny być soczyste, a nie wysuszone na wiór, a sos grzybowy/kurkowy jak mówi nazwa powinien być z grzybami, a był zagęszczoną lekką wodą bez smaku i dwoma maleńkimi tycimi ćwiartkami grzyba. Przystawki były żałosne, jedynie ładnie wyglądały. Stół wiejski odbijał się jeszcze 3 dni po. Zupa zupełnie jałowa. Gorące dania na półmiskach, na 12 osób, jeden stół, dostaliśmy 3 devolaye i reszta schabu. Wolałem kurczaka, ale Panie z mojego stołu też, więc ustąpiłem im i poprosiłem obsługę, żeby donieśli. Pani skwitowała, że więcej nie ma. Aha. W drink barze niezbędne alkohole zaczynały się kończyć już od godziny 20:30. Średnie zaopatrzenie. Na stole 12 osób jedna Pepsi i jeden 7up czy tam Sprite. Gdy się skończyły, godzinę musieliśmy czekać aż doniosą aż jedną butelkę. Fontanna czekoladowa OK, ale owoców tyle co kot napłakał, śmieszne malutkie kawałki, których były raptem kilkanaście. Akustyka również problematyczna, bo pierwszy raz na weselu nie mogłem się z nikim porozumieć bez krzyku. Tak bylo głośno, nawet przy stole. Jedyne co mi smakowało to ciasto. Nie wiem, czy kupują czy pieką, ale było smaczne jeszcze na poprawinach. Plus za żelki, pianki, itp dla dzieci. Oryginalne. Uważam, że sala jest mocno przereklamowana. Cena nijak ma się do jakosci. za 180zł można oczekiwać duuużo więcej. Dzis ja i cała moja rodzina dziękujemy losowi, że nie wypaliło z tą salą i że znalazł się dużo lepszy lokal, który spełnił nasze oczekiwania. Już pomijając te stracone 1000zł. Naprawdę zastanówcie się kilka razy zanim zdecydujecie się na wesele w tej sali. Ten dzien ma być wasz, najlepszy. Wydajcie pieniądze mądrze, na to co będzie ich warte, a nie na słabą jakość, marną obsługę, która ma miny, jakby pracowała tam za karę i multum nerwów. Pozdrawiamy z partnerką i życzymy pięknych chwil na weselu.
|
|
można wiedzieć w jakiej sali zrobiliście? Jak kryształowy, to jaką salę polecacie?
|
|
Nie chcę robić tu nikomu reklamy, bo nie ten wątek. Tu jest rozmowa o Kryształowym. :) Chcesz, napisz meila. :)
|
|
Miałam tam wesele w tym roku i było na prawdę super- goście chwalili piękną salę i super jedzenie. Z mężem jesteśmy bardzo zadowoleni :-)
|
|
czytajac opinie fey mozna by bylo myslec ze mamy doczynienia z kompletna porazka... mozliwe ze cos nie wyszlo i ktos wylewa swoje zale. Nie mowie ze nie ma on racji ale jak czytam ze na weselu 150 os byl na sali scisk to juz mozna traktowac jego wypowiedz jako zlosliwosc i klamstwo. Bylem na weselu 160 osob i akurat co do ilosci miejsca nie moge miec zadnych zastrzezen.
|
|
Super super super! Wlasciciele w porzadku,da sie dogadac ;) Siostra wyprawiala tam wesele,piekna sala....pyszne jedzenie...Polecam :)
|
|
Nie polecam kompletnie. Żadne bajki o nieczytaniu umowy itp to nieprawda, właściciele bez żadnej kultury, wąż z kieszeni im wystaje.
|
|
Młoda217. Tak jak mówiłam miałam tam wesele na 150 osób. Mogę udostępnić ci moje prywatne nagranie Jak by ci bardzo zależało. Tam widać jak wygląda sala przy zabawie 150 osób. Co do jedzenia nam smakowało. Ile ludzi tyle opinii. Tego nikt ci nie udowodnii. Musisz zdać się na siebie.
|
|
Dziękuję bardzo wszystkim za opinie
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |