Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Podwyżki w ŁSM |
Orientuje się ktoś czy w ŁSM były podwyżki za wodę/prąd/czynsz od tego miesiąca? Opłacam stancję i właściciel tak mnie poinformował. Z góry dziekuję :)
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Podwyżki w ŁSM |
ŁSM to porażka !!!
|
|
Możliwe,bo po rozliczeniu ciepla w zależności czy byl zwrot czy nadplata obniżają lub podwyższają czynsz
|
|
Witam. Nie rozumiem pewnej rzeczy - właściciel nie pokazuje Tobie rachunków?
|
|
Ja miałam zwrot, a czynsz wzrósł.
|
|
Ja też miałam zwrot za ogrzewanie, a czynsz wzrósł. Ale to było od 1 września. Natomiast teraz żadnych podwyżek nie było. Prąd rozliczany jest z innego źródła, nie ze spółdzielni :) Poproś właściciela o okazanie rachunków to będziesz mieć jasność. Niech pokaże poprzednie rachunki i obecne, i udowodni które wzrosły.
|
|
Zmiana czynszu obowiązuje od września. To trochę dziwne, że niektórzy mają podwyżkę czynszu przy nadpłacie za c.o. Możliwe, że te wasze nadpłaty były mniejsze niż przewidywana podwyżka kosztów c.o. na bieżący sezon.
|
|
Aha, trzeba jeszcze uwzględnić, że w ŁSM wyliczenie składki na c.o. odbywa się na podstawie średniej za ostatnie trzy lata. Jak ktoś w poprzednich latach nie oszczędzał, to ta średnia będzie wyższa. Może stąd te wasze podwyżki?
|
|
U mnie od stycznia 2012 co rok czynsz po kilka złotych maleje. Piszę poprawnie po polsku.
|
|
Zaliczki na ogrzewanie są ustalane zbyt wysokie, być może w związku z tym, że zimy ostatnio ciepłe? U mnie też co roku obniżka czynszu. Tym razem około 20 złotych.
|
|
Żadnej podwyżki nie było, przynajmniej na \"Rembelinie\". Czynsz u mnie zmalał o 13,50 zł.
|
|
saddam - przez ostatnie 3 lata miałam nadpłaty, a czynsz i tak wzrósł. W 2013 - ok. 240 zł nadpłaty, w 2014 - 460 zł nadpłaty, w 2015 - 80 zł. Także nie mam pojęcia czemu podwyżka. Niewielka co prawda, bo 6 zł/mc, ale jednak.
|
|
My w 2013 mieliśmy ponad 300 zł dopłaty, więc nam czynsz podnieśli i to dużo. W latach kolejnych zimy były łagodniejsze w związku z czym mieliśmy zwroty po około 500 zł. Pomimo tak dużych zwrotów obniżki czynszu były symboliczne, po kilkanaście złotych. W tym roku raczej nie ma co kalkulować i liczyć na oszczędności, bo zima ma być mroźna!
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |