Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Ślub u Kapucynków |
Witajcie mam pytanie odnośnie zawarcia sakramentu małżeństwa u Braci Kapucynków , czy ktoś brał tam ślub w niedalekiej przeszłości i ile płaciliście ? Słyszałam, że \"co łaska\" zostalo wzniesione i ceny są takie jak w pozostałych kościołach... Pozdrawiam i z góry dzięki za odpowiedź.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Ślub u Kapucynków |
JA bralem i co laska oznacza co laska. Inne koscioly maja cenniki im wiekszy ******** tym wiecej sie ceni. Dzeyson
|
|
dasz 20 zł i na pewno Ci nie odmówia
|
|
U Kapucynkow nigdy nie bylo i pewnie nie bedzie cennika:P placisz co łaska... chcesz wspomoc klasztor dajesz wiecej, nie masz kasy to dajesz mniej.
|
|
Błogosławieni, którzy niewiele widzą i niewiele mówią. Za dwadzieścia zł. to dwa kilogramy karkówki możecie sobie kupić u gospodarza.
|
|
Kapucyni na mercedesy nie zbierają także jest co łaska.
|
|
Co łaska ale jakaś przyzwoitość obowiązuje i trzeba się w miare swych możliwości się poczuć. Na wódę na wesele to i 5 tys nie żal ale na ślub to i 200 zł za dużo by było. Kultura i przyzwoitość obowiązują wszędzie. Dawniej nie mówiło się co łaska tylko na honor, dodać trzeba że kiedyś to słowo wiele znaczyło i było cenione bardziej niż pieniądz ale dziś przeszło wiele dewaluacji.
|
|
Franio11 - popieram w całej rozciągłości. Na weselicho, limuzynę, kamerzystę i zespół idą grube tysiące, a na sam sakrament szkoda 200 zł. Żal :/
|
|
po 1. limuzyny , kamerzysty i zespołu nie bierzemy wódy tez nie bedzie w mega dużych ilościach, robimy skromne przyjęcie dla rodziców i świadków, dlatego liczy się każdy grosz....
|
|
Witam! Myślę, że jak dacie 500 złotych to będzie ok. Jednocześnie radzę zakończyć ten bzdurny temat.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |