Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Program MDM |
Witam planuje zakup mieszkanka z programem MDM. I mam kilka pytan.. jesli ktos moglby mi odpowiedziec to z gory dziekuje. - Czy wczesniej mozna splacic kredyt? - Czy bede mogla zameldowac innym osobnikow do tego mieszkania? - Kiedy moge sprzedac mieszkanie w programie MDM. - Czy wlasciciel mieszkania moze sie wczesniej wymeldowac? ja
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Program MDM |
Nie działa Ci Google?
|
|
Owszem mam, chciałam dowiedzieć sie czegos od kogos kto brał taki kredyt.Na co uważać itp,itd. Nie musze sie tlumaczyc ;) Pozdrawiam ja
|
|
Działa* ja
|
|
Buziaczek.
|
|
Sama kupowałam mieszkanie w tamtym roku w programie mdm zasady miały się zmienić od nowego roku. ale jak ja brałam to mieszkania nie mogę sorzedać przez najbliższe 5 lat z meldunkiem robisz co chcesz nie jest obowiązkowy więc możesz zameldować kogo chcesz. Kredyt możesz spłacić wcześniej ale nie pamiętam po jakim czasie.
|
|
ad.1- splata kredytu wcześniej oczywiście możliwa , ale jezeli nastąpi to w okresie pierwszych 5 lat od podpisania umowy kredytowej trzeba bedzie zwrócić dofinansowaniem (wprost proporcjonalnie do czasu korzystania z tego dofinansowania np po 30 m-c 50% dofinasowania ) ad.2- kto zameldowany nie ma znaczenia ad.3 bez koniecznosci zwrotu dofinansowania po upływie 5 lat od daty podpisania umowy kredytowej. ad.4 odp jak w ad.2 wszystko powyższe dotyczy MDM zaciągniętego od 1 września 2015 set
|
|
Zasady zmieniają się co kilka miesięcy... Prawda jest taka, że wszystko zależy od okresu. Np. teraz minimalny wkład własny to 15 proc... A mieszkania? Tylko część się kwalifikuje, patrzcie po oznaczeniach - https://tabelaofert.pl/mieszkania/krakow
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |