Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Ogrzewanie. |
Widać, że zarząd spółdzielni Perspektywa robi mieszkańców w trąbę. Przecież jest przepis, że jeśli temp.powietrza w nocy spada poniżej 10 stopni przez kolejne trzy dni, to powinno się uruchomić c.o. Tylko, że w naszej spółdzielni większość bloków nie jest w ogóle ocieplona, to obowiązkiem zarządu powinno być jak najszybsze dostarczenie ciepłą mieszkańcom osiedla.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Ogrzewanie. |
u mnie wciąż okna pootwierane,nie jest jeszcze tak zimno.najpierw płaczą że zimno że pózno zaczynają grzać,a potem płaczą że małe zwroty mają. Pozdrawiam.
|
|
Gdzie jak gdzie ale w szpitalu to winno być włączone nie co wcześniej, dziś grzejniki były zimne.
|
|
jak komuś zimno pod kołdrą to się trzeba do lekarza zgłosić bo coś z organizmem jest nie tak albo stolarka okienna w domu do wymiany .. jest super, można spać przy otwartym oknie, świeże powietrze ...a rano przyjemny chłodek ....
|
|
Re syyx a od kiedy Ty to w tych blokowiskach mieszkasz. Coś mi sie wydaje, ze ściemniasz. Nie marw sie o ludzi, oni i tak oszczędzaja. Nie sa frajerami np moj kamrat jest frajerem, zima grzeje a wszyscy naokoło nie grzeja. Wobec tego ciepło idzie w zimny sufit, zimne ściany i zimna podłoge. Wiekszość ludzi ma zwroty a on ciagle doplaca i mimo to ma ni cieplo ni zimno. Chory system tego oszczedzania i ludzie choruja bo im zimno w tych blokach. Gudbaj. Ajlawiu Łomża. W łikend bedzie ładnie i ciepło więc wyjdę na pole. Red Is Bad.
|
|
Re syyx Ty też oszczedzaj. Zebyś nie zamarzł w tych blokach proponuję Ci kup sobie wdzianko, śpiwór i puchowe bambosze naszej niszowej firmy Yeti. http://www.yeti.com.pl/index.php Kinia Baranowska testowała w Karakorum i Himalajach wiec w waszych mieszkaniach napewno sie sprawdzi. A swoja droga mogłbys zostac morsem. Rozpoczecie sezonu w niedziele przy moscie majora Hubala. Red Is Bad
|
|
Alpamayo, chyba raczej zapiszę się do klubu morsów, ale w pierwszej kolejności to chyba do klubu żółwi, bo od rej zimnej wody, nie dał bym rady ruszać członkami. Z tego co mi wiadomo to już pierwsze morsy pływają w Narwi. Artykuł na 4lomza. A może ty masz ochotę na taką zaprawę.
|
|
Chyba lepiej było kiedyś bez podzielników. Każdy płacił od metra i miał ciepło.
|
|
Re kajka31 Ja tutaj mieszkam około pól roku, a czuje się jak małpa w klatce.I na dodatek jeszcze muszę g..na psa sprzątać, bo Unia mi każę.
|
|
Grzejniki nie grzeją a podzielniki i tak parują :)
|
|
Poprawka do postu odnośnie psa, miało być karze. Pisane ze smartphone.
|
|
Re mika26 no ba w 100% Cię popieram Znajomi mowia, ze wtedy fajnie sie zylo, w blokowym mieszkaniu było przytulnie i ciepło. Wszyscy byli mili, sympatyczni i uśmiechnieci, jeden drugiego nie pytał ile ma zwrotu za ciepło. I ludzie jacys zdrowi byli, nie kichali, nie smarkali i jakos tak fajnie bylo. A teraz to tylko zakazy i nakazy. Nawet jak syyx napisał unia karze psie kupy zbierać. Re syyx chyba ze smartfona piszesz bo Ci wskoczylo \"każę\" zamiast \"karze\" A do morsow sie nie zapisze, chociaż też lubie zimne klimaty, uprawiam backcountry i lowie spod lodu. Re nie dotyczy masz stuprocentowa racje popieram twoj komentarz. Red Is Bad
|
|
Ciekawe jak dla tego buractwa zarządzającego spółdzielnią człowiek spóźnił by się z czynszem czy też by tak cierpliwie czekali , tak jak my na te ciepło w mieszkaniach Raul
|
|
... a ja bym chciała tak po prostu móc sama zdecydować, czy mam mieć ciepło w domu, czy wolę oszczędzać a w zamian być chora, zasmarkana, kichająca. Nikt mi nic za darmo nie daje -ani ciepła, ani wody itp. Jak ktoś chce mieć chłodek w domu, to może sobie zakręcić zawory, a jak ktoś chce mieć ciepło - to może je sobie odkręcić. W XXI wieku żyjemy a komuna już minęła. Wiele osób dzwoniło do spółdzielni w tej sprawie i wszyscy usłyszeli tę samą odpowiedź: \"Ależ proszę pani, jest pani dopiero drugą osobą, która chce już ogrzewania. Tylko dziś dzwoniło chyba już ze 30 osób i prosiło, żeby nie włączać jeszcze ogrzewania, bo ciepło jest. A w przyszłym tygodniu to jeszcze 20 stopni ma być!\" Może i ma być, super, jestem wtedy w pracy. To wieczorem i rano jest w domu najzimniej. Jak to jest - czy spółdzielnia jest dla ludzi, czy ludzie dla spółdzielni? I kto im płaci pobory? Czy to jest budżetówka? A może jakaś firma produkcyjna, która na siebie pracuje? Czy to może członkowie spółdzielni, mieszkańcy są chlebodawcami pracowników tejże spółdzielni?
|
|
Podzielniki to lipa, bo i tak nie płacisz tylko za siebie. Za dostarczone ciepło do bloku ktoś musi zapłacić. Nie ważne czy lokatorzy wykorzystają to w 100%. Zapłacić trzeba za całość. Ostatecznie i tak rozliczany jest cały blok.
|
|
to jak komuś zimno w tych waszych blokach to se w domu koksowniki postawta...przyszli ze wsi i wygód szukają i wszystko im przeszkadza delikatni...
|
|
Raul jak się spóźnisz z oplata za czynsz to zaraz jest procent naliczany, nie czekają cierpliwie :) Ja tez bym chciała sama decydować czy chce mieć zimno w mieszkaniu czy cieplo, mogli by juz grzać..
|
|
Te twister2106 - pawel lizewski z ta mowa nienawisci i swoim chamstwem spieprzaj dziadu na Wyborowa, tam twoje guru, albo wypad na forum polityczne i tam sacz swój jad, jesteś z tego znany. Nie po to założyłem ten temat zeby takie lewacki ryje tu zagladały. Nie wypominaj łachu, że ktoś przyjechał ze wsi, bo sam masz tam korzenie. Kocham polska wieś i zapach siana na łace! Komuny nienawidzę!
|
|
jeszcze raz pajacu wyzwij
|
|
Re Twister 2106 A może ty sam jesteś jednym z nich, bo na razie w tym temacie nikt nie nie napisał odnośnie pochodzenia społecznego.Na wioskach sami sobie grzeją. Żeby bloki były ocieplone, mieszkańcy na pewno by się tak nie dopominali. Ponadto jest też wiadomo, ze gdzie w bloku mieszka osoba, która pracuje w spółdzielni i jest na wyższym stanowisku, to te bloki są przeważnie ocieplone w całości.
|
|
Przepraszam w powyższym komentarzu miało być \"lewackie ryje\", piszę z ajfona i takie sa skutki.
|
|
nie zrozumiałeś łajzo wpisu to ryj w kubeł patałachu szkoda z tobą pisać
|
|
syyx nie zrozumiałeś wpisu a obrażasz ja nikogo niewyzwałem a ty tak więc trochę pochamuj się zwyzwiskami
|
|
z tego co pamietam to w Państwa Spółdzielni chcieli ocieplać resztę bloków wybudowanych w technologii OWT-67 tylko na to sie nie zgodziliscie. Moim zdaniem slusznie. Pamietam, czytalem na tym forum, ze koszty w postaci podwyższonego fuduszu remontowego mieli pokrywać mieszkańcy blokow nieocieplonych a mieszkańcy bloków już ocieplonych mieli nie partycypować w kosztach tych waszych ociepleń. Dziwne to bo przecież tamtym ocieplono bloki z funduszu remontowego tj. z tego funduszu na ktory wy płaciliscie i oni. Nie rozumiem takich posunieć. Ciekaw jestem czy normatywy u Was na ciepło sa takie same w blokach ocieplonych i nieocieplonych? Red Is Bad
|
|
a moim zdaniem ogrzewanie powinno być we wszystkich blokach na raz a nie jednym grzeją a drugim nie no właśnie i od czego to zależy?nie wydaje mi sie ze od ocieplenia budynku tylko od władz...
|
|
Właśnie ocieplenie to znaczący czynnik. Dlatego jest taka sytuacja. Przede wszystkim koszty ogrzania są większe, bo z braku termoizolacji więcej ciepła zostaje utracona na skutek spadku temp.zewnętrznej. Innych powodów do zaistniałej sytuacji nie widzę.
|
|
Re rebelyant. Jesli chodzi o normatywy, to zbyt dużych zmian raczej nie powinno być,ze względu na to,że termoizolacja ma za zadanie ocieplenie i wyeliminowanie strat ubytku ciepła i utrzymanie jak najdłużej optymalnej temperatury. Jeśli chodzi o koszty policzone w calosci, to znaczących zmian wpływających na zmniejszenie norm nie widzę. Koszt dostarczenia energii pozostaje taki sam.
|
|
do syyx mam prośbe nie podawaj dokładnych danych to znaczy imię nazwisko .... jak podałeś to grozi sądem uwiesz mi to na przyszłość
|
|
Dzięki ok.
|
|
nie ma za co pozdrawiam
|