Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Rondo WP |
Widział kto rondo na Wojska Polskiego? Jeszcze go nie zrobili do końca, miesiąc można było nim jeździć a już je naprawiają :D
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Rondo WP |
chyba bylo za waskie...
|
|
Kiernek dzieciaku, zbliża się rok szkolny, pomyślał byś lepiej o książkach, i nie pisał bzdur na forum. Pozdrowienia
|
|
Wczoraj w TV mówili że rondo okazało się za wąskie i go poszerzają.
|
|
maciek cos ci nie pasuje nie wypowiadaj się...
|
|
Czyżby maciek zatęsknił za kolegami z "zerówki" z którymi nie wiedział się już nieco ponad miesiąc?Biernaczento napisał(a):
|
|
maćku, to rondo jest faktycznie spieprzone. Jest bardzo wąskie i bardzo małe. Zero pomyślunku ze strony osoby, która je projektowała. Głos Rozsądku
|
|
Pewnie maciek projektrował ;)
|
|
Projektował się znaczy
|
|
Może ktoś zna autora projektów tych dwóch rond na Poznańskiej, bo takiej fuszerki dawno nie widziałem.
|
|
Po co dawali rondo do projektowania komuś kto nigdy tego nie robił. doświadczony projektant by wiedział czy samochód byłby w stanie się tam zmieścić. Ale chcieli najtaniej :/
|
|
Jesteście małolaty takimi fachowcami od rond, to powiedzcie mnie, dlaczego rondo zostało przesunięte w stronę ul. Poznańskiej?
|
|
Nieprecyzyjna jazda kierowców TIR-ów i nadmierna prędkość, głównie podczas jazdy nocą” były przyczyną najeżdżania przez ciężkie samochody na przydrożne krawężniki i w efekcie bardzo szybkiemu ich niszczeniu. - Aby zapobiec niszczeniu krawężników Urząd Miejski podjął decyzję o poszerzeniu o kilkadziesiąt centymetrów wjazdów na rondo... A Ten Architekt pewnie jeszcze nie był w Łomży i nie wiedział o całe tej sytłacji ... PS:Czytajcie Teksty w internecie albo w gazetach.
|
|
Karwa co za głupoty piszą. Wystarczy sie osobówką przejechać i od razu widać że tir z naczepą sie nie zmieści. Jak zwykle odwalili chałe i oczywiście chcą sie wybielić. Inwestycje drogowe to same kołtuny wykonują już na etapie projektowania. Proponuje przed rondami albo i na progi zwlaniające z kostki "wybudowwć" Może sie troche ruch poprawi.
|
|
nom to fakt te ronda są kur e w s k o małe hehe koło browaru na zakręcie tam jest chyba najmniejsze rondo zreszto nierozumiem co oni mają za fazę z budowaniem tych rąd rado się nie sprawdza jeśli z jednej strony cały czas zasówa masa samochodów trzeba czekać i czekać i czekać aby się wcisnac brrr hehe Jack Daniels rulezzzzzzz
|
|
|
Maciuś nie wiesz czemu? a szkoda - ale Ci powiem czemu: Bo pewni mieszkańcy domu przy Browarnej nie zgodzili się na rozbiórkę - ot przyczyna. Ale osobiście uważam że lepsze byłoby jednak skrzyżowanie
|
|
Kiernek, młody jesteś i mało wiesz. Jak miasto może komuś rozebrać dom bez jego zgody? Pomyłka, ale to nie o to chodziło?
|
|
Jeśli ktos chce wiedzieć jak nazywa sie projektant to zapraszam obok atomu przy starym wiezdzie do PEPESu wisi tablica informacyjna. Nie bede tu pisal jego nazwiska bo moga mnie jeszcze o cos posadzic,ale wydaje mi sie ze trzebabybylo mu napisac liscik w ktorym kazdy z nas sie wypowie co o tym sadzi.... ____ ^_^
|
|
maciuś - ja nie pisałem że na siłe. toć to logiczne że trza go odsprzedać i chyba nie trzeba wyrażnie tego podkreślać - no ale widzę że Tobie jednak trzeba czarno na białym
|
|
Owszem to był główny powód przesunięcia ronda. Przeszkadzały w tym 2 budynki mieszkalne. Jeden z nich został wyburzony, 2 - nie
|
|
Kiedyś Było Dobrze Wystarczyło 3 Ronda i to były normalne ronda chyba wiadomo o jakich mowa a teraz naruchało się tych rond poprostu wszedzie w Łomży w piątnicy niedługo może w kisielnicy !! POJEBY
|
|
Łomżyńskie ronda Autor: andrius (---.internetdsl.tpnet.pl) Data: 11-08-06 19:26 rondo na Wojska Polskiego Autor: c3po (---.neoplus.adsl.tpnet.pl) Data: 11-07-06 22:11 Rondo Mała Kraska Autor: Tester (212.160.138.---) Data: 03-07-06 10:08 Remont na Poznanskiej: raport Autor: Carmello (---.elomza.pl) Data: 28-06-06 19:35 Kto projektował przebudowę Poznańskiej? Autor: Krzychu007 (193.58.232.---) Data: 03-06-06 21:59 Nowe łomżyńskie ronda Autor: ja_ne_k (212.33.64.---) Data: 09-04-06 09:45 Nowe łomżyńskie ronda Autor: ja_ne_k (212.33.64.---) Data: 09-04-06 09:45 Rondo WP Autor: kiernek (---.rb22.lom.netster.pl) Data: 10-08-06 10:05 Czego zaśmiecacie forum, zobaczcie ile jest tematów na temat rond na WP. Nie wystarczyłby jeden temat. Wystarczyło by przejrzeć tematy by się nie powtarzać. Nie sądzisz, że to jest wina właściciela tego budynku? Kiernek, a ty ciągle swoje, nie mam odpowiedzi na moje pytanie. Z jakiego powodu nie został rozebrany budynek na rogu Browarnej i Woj. Pol..
|
|
maciek napisał(a): > Łomżyńskie ronda > Autor: andrius (---.internetdsl.tpnet.pl) > Data: 11-08-06 19:26 > > rondo na Wojska Polskiego > Autor: c3po (---.neoplus.adsl.tpnet.pl) > Data: 11-07-06 22:11 > > Rondo Mała Kraska > Autor: Tester (212.160.138.---) > Data: 03-07-06 10:08 > > Remont na Poznanskiej: raport > Autor: Carmello (---.elomza.pl) > Data: 28-06-06 19:35 > > Kto projektował przebudowę Poznańskiej? > Autor: Krzychu007 (193.58.232.---) > Data: 03-06-06 21:59 > > Nowe łomżyńskie ronda > Autor: ja_ne_k (212.33.64.---) > Data: 09-04-06 09:45 > > Nowe łomżyńskie ronda > Autor: ja_ne_k (212.33.64.---) > Data: 09-04-06 09:45 > > Rondo WP > Autor: kiernek (---.rb22.lom.netster.pl) > Data: 10-08-06 10:05 > > Czego zaśmiecacie forum, zobaczcie ile jest tematów na temat > rond na WP. > Nie wystarczyłby jeden temat. Wystarczyło by przejrzeć tematy > by się nie powtarzać. Nie sądzisz, że to jest wina właściciela > tego budynku? > > Kiernek, a ty ciągle swoje, nie mam odpowiedzi na moje pytanie. > Z jakiego powodu nie został rozebrany budynek na rogu Browarnej > i Woj. Pol.. > Z maleńką różnicą - ja poruszyłem temat naprawy ronda zanim jeszcze zostało ukończone w 100%, a w tych tematach które Ty wypisałeś poruszony jest problem pomysłu ich budowy. A właścieciele niezgodzili się - czemu? Nie pytałem się. Może za mało kasy dawali?
|
|
to jest normalne jak u nas cos odp******** to potem sa takie skutki?? waldek 27 Wtedy nie uważełeś co robisz, teraz rób co uważasz.
|
|
Kto nic nie robi, to i błędów nie robi. Jak już ktoś już wyjaśniał, że te ronda są przystosowane do miast, które mają obwodnice i zakaz ruchu pojazdów ciężkich. Ronda przy Teatrz Lalek jakoś zdają egzamin, bo nie jeżdżą tam Tiry. Czerwoniaki swobodnie się tam wyrabiają. Jeżeli już zostały pobudowane, a jest możliwość naprawy, to trzeba naprawić. Pisałem już wcześniej, że wjazdy na rondo i zjazdy z ronda są za wąskie. rondo na Wojska Polskiego Autor: maciek (---.lom.vectranet.pl) Data: 13-07-06 13:21 Masz rację rzeczywiście wjazd na rondo i zjazd z ronda są za wąskie. Wystarczy zlikwidować łuki przy wjeździe i zjeździe. Lampa przy samym krawężniku przy wjeździe pewnie tam długo nie postoi.
|
|
zgadzam się z Tobą. Ale przyznaj - po co robić te ronda kiedy jeszcze obwodnicy nie ma? Szczególnie te na WP i Poznańskiej. Mogli z tym poczekać kilka lat
|
|
Autor: kiernek (---.rb22.lom.netster.pl) Data: 13-08-06 15:18 a wiesz po co zrobili rondo w Wyszkowie? No to juz znasz odpowiedz...
|
|
a jechałem k..a wczoraj przez niego. trafiłem akurat na niewielki korek - 11km
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |