Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
CO ZROBIĆ BY POPRAWIĆ SYTUACJĘ W MIEŚCIE ŁOMŻA? |
odpowiedź----------- ZLIKWIDOWAĆ BEZROBOCIE. MOZe ktoś ma pomysł na to..
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: CO ZROBIĆ BY POPRAWIĆ SYTUACJĘ W MIEŚCIE ŁOMŻA? |
Odzyskać dla przemysłu hale Bawełny, tak jak to zrobiono w Zambrowie. Jeśli miasto nie ma pieniędzy żeby hale wykupić i wyremontować to chociaż dołożyć starań by ułatwić inwestycję jakiejś prywatnej firmie. Uruchomić połączenie kolejowe z Warszawą, poprzez wydłużenie kursowania pociągu Tłuszcz-Ostrołęka do Łomży. W taki sposób aby każdy łomżyniak pracujący w Warszawie mógł dojechać do domu w piątek wieczorem i wrócić do Warszawy w niedziele wieczorem. Stworzyć w Łomży filię Suwalskiej Specjalnej Strefy Ekonomicznej Grzegorz
|
|
He bezrobocie hehehe smieszne, od wielu miesięcy bezrobocie spada w naszym mieście i regionie zresztą podobnie jak w całej Polsce i spadać będzie , ale napewno nie za sprawą pracodawców Polskich , tylko zagranicznych. O czym mówie? o tym że ludzie wolą pracować za granicą legalnie za lepsze pieniądze i dlatego każdy gdzieś wylatuje dlatego bezrobocie spada. Ciekawe czy jest statystyka ile osób z Łomży wyjechało za granice kraju już do tej pory. Więc nie łudź się że bezrobocie jest teraz przyczyną złej sytuacji w mieście , wogóle dlaczego według ciebie sytuacja jest zła?
|
|
Właśnie czemu zła?? o ile się orientuję w te wakacje kazdy kto chce, moze w Łomży pracowac i to za przyzwoite pieniadze.
|
|
Zlikwidować Urząd Pracy :) Przecież ta instytuacja jeszcze nikomu nie znalazła pracy :) Gwarantuję, że nie przybędzie żadnego zarejestrowanego bezrobotnego :)))) -- Samotność to emocjonalna trzeźwość.
|
|
Tor napisał(a): > Właśnie czemu zła?? o ile się orientuję w te wakacje kazdy kto > chce, moze w Łomży pracowac i to za przyzwoite pieniadze. tak ? to moze powiesz mi gdzie mozna zalesc taka pracę napewno sporo osób chciało by to usłyszec...
|
|
zrezygnować z biadolenia jak to nam źle zrezygnować z planów wyjazdu za granicę za wszelką cenę samozatrudnienie ponownie zrezygnować z biadolenia jak to nam źle zadbać o własne wartości narodowe
|
|
Co racja to racja. To mówi wam człowiek, który sprzedaje... tzn "zaspokaja" potrzeby ludzi :P Ale nie przesadzajmy. Każdy ma założyć własną firmę? Z tym wyjeżdżaniem za granicę, to też nie jest tak do końca, że wyjeżdżają tylko ludzie nie umiejący sobie poradzić z własną sytuacją materialną w kraju. Często są to specjaliści w swoich dziedzinach. Po to weszeliśmy do UE, żeby otworzyć się na nowe rynki pracy. Szkoda tylko, że więcej ludzi wyjeżdża nic przyjeżdża :P Tomek mówi z perspektywy osoby, której się udało. Miałeś pomysł, ale i rodziców, którzy Ci to umożliwili (rozwijanie się, kształcenie, dach nad głową). Nie każdy to ma. Twoja zasługa jest połowiczna :) Dzięki pomocy rodziców, ukonczyłem studia, za co jestem im bardzo wdzięczny. Wiem, że kosztowało to wiele wyrzeczeń, ale to się zwraca. Oczywiście dalej się kształcę. Mam dobrą pracę. Nie ma co narzekać. Pozdrawiam. -- Samotność to emocjonalna trzeźwość.
|
|
ciezko jest znalezc pracę w Łomży! Dlatego mi zle
|
|
Dharma87, szukam dwóch osób. Wymagania: PHP, SQL (MySQL), XHTML, CSS, JScript, Flash (umiejętność wstawiania na stronę). Znajomość Smarty. Kontakt w profilu :) Przepraszam, Ty szukasz pracy w Łomży. Więc: IST: Firma IST zatrudni instalatorów sieci komputerowych. Więcej informacji: Tel. 509 878 576 IST s.c. ul. Mazowiecka 6H, Łomża Ogłoszenie wisi już rok. Praca jest ciężka, bo fizyczna, ale jest. Z płacami nie jest tam najlepiej. Wiem, bo trochę tam pracowałem jako webmaster. Ale na wakacje w sam raz. Teraz chyba rozbudowywują sieć. -- Samotność to emocjonalna trzeźwość.
|
|
|
|
nie szukam pracy na wakacje, ale na STAŁE. po drugie miałam prawo nie wiedziec o tym ogłoszeniu, bo nie mieszkam w Łomzy tylko w okolicy.... Na mazowieckiej wiec czesto nie bywam. ale dzieki za info
|
|
Sorry dharma87, myślałem, że rozmawiam z facetem (przeoczenie, pośpiech) :). Zapomnij o tych ogłoszeniach :) -- Samotność to emocjonalna trzeźwość.
|
|
tak wogole to zauwazylam ze problem tkwi w ludziach... strasznie duze pokłady agresji i niewyjasnionej nienawisci ludzie w sobie maja.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |