Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Będzie więcej magistrów z Łomży |
Oby tylko przydomek \"magister z Łomży\" nie był synonimem obciachu i obiektem drwin podczas czytania cv przez pracodawców.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Będzie więcej magistrów z Łomży |
z tego co wiem to papier po PWSIiP w podlaskim to żaden obciach, a więc pochwal sie skąd ty jesteś \"magistrem\"
|
|
\"Kede\" skończył wiele podstawówek, a do tego jest dość zgryźliwy - stąd jego osobliwa konkluzja ...
|
|
Ciekawy jestem gdzie pracę dostaną -społecznie miasto zamiatać i ulice naprawiać Borys-50
|
|
i tu się z tobą smoleń niestety pierwszy raz zgodzę co muwisz albo będą u prywaciarzy złodzieji za najniższą charować a PANY prywaciarze będą się śmiać że mają magistrów
|
|
Nie irytujcie się \"magistrowie z Łomży\" bo ja naprawdę chciałbym, żeby łomżyńskie szkoły (póki co, żadna nie ma takiej renomy, żeby ją nazwać uczelnią) były znane i szanowane ale.... niestety, tak nie jest. Potwierdza to nawet prosty fakt, że większość \"łomżyńskich magistrów\" pracuje w supermarketach (jako kasjerki) albo na budowie (w najlepszym razie w Norwegii lub Irlandii). I nie chodzi nawet o poziom nauczania ale właśnie położenie tej \"uczelni\". Moim zdaniem studiowanie to przede wszystkim poznawanie mądrych ludzi, praktyki w dobrych firmach, nabieranie \"ogłady\", poznawanie świata i jego potrzeb i.... trochę nauki. W Łomży możecie liczyć jedynie na naukę. Moim zdaniem pomysł uczynienia z Łomży miasta akademickiego jest pomysłem z serii: lotnisko międzynarodowe w Łomży albo port na \"rzece\" Łomżyczka,
|
|
Jak ktoś potrzebuje \"papierka| do pracy, albo żeby rodzinie pokazać, to czemu nie? Ludzie zaoszczędzą trochę na paliwie do Białegostoku.
|
|
Nie zawsze mgr oznacza że to magister.Może być np.magazynier
|
|
Hehe, najlepsze jest to, że większość wypowiadających się tutaj nie potrafi nawet poprawnie zbudować zdania bez błędu ortograficznego, a wypowiadają się o studiach wyższych ;-) Wykształcenie to inwestycja w siebie. Nie tylko w CV i wysokość wynagrodzenia na koncie bankowym, ale także w osobowość, obycie czy charakter. Lepiej wydać 500zł miesięcznie na wykształcenie niż przepić w Yamie.
|
|
mietek -dobrze gadasz! Świat cyrk, ludzie komedianty!
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |